Cutia milei .....

Astazi ,dupa ce am servit masa,m-am ridicat si facandu-mi sfanta cruce (nu va mirati ),m-am gandit la cei ce nu au .M-am gandit la copiii din orfelinate,la cei ce dorm pe sub poduri, pana si la cainii vagabonzi....Si am zis : "Doamne...da te rog la toata lumea....".....Se apropie Craciunul....Sarbatoarea minunilor....
Voi pentru cine ati face o "minune" ???
Rotty
Postat pe 20 Decembrie 2012 17:43
Inca nimeni ???
RUSINE !!!!!!!
Rotty
Postat pe 20 Decembrie 2012 19:01
rotycica asta-i si motivul pentru care se numeste cutia milei....oamenii vor anonimat pentru binele facut. si nu numai de Craciun....
Eugenia_
Postat pe 20 Decembrie 2012 20:20
Care bine EU_ ?.. Nimeni nu a cerut numar de cont sau donatii....doar ganduri bune,,,,,,,,si nici aia nu este.......
Rotty
Postat pe 20 Decembrie 2012 22:19
Sincer..... as face o minune pt. animalele ramase fara adapost din cauza unor "stapani" care i-au dat afara!!
Si DA !! pt. copii necajiti sau cu prob. fizice {psihice} nu din vina lor...
Eu .."cutia milei" vad si ..in ajutoarele sociale,in pensiile de handicap,in pensiile pe motiv de boala...
Azi am vazut o scena.... Doua femei au luat de pe strada un copil cu tenisi in picioare{da,pe zapada si gerul asta..},fara ciorapi...i-au cumparat ciorapi si cizme de la un secand-houd..si multumite au plecat!Doar ca copilul dupa acest frumos gest,s-a descaltat,si-a dat ciorapii jos,i-a bagat intr-o plasa,el reincaltandu-se cu tenisii aruncati in cosul de gunoi...apoi a aparut un barbat ..mai creol...i-a luat plsa si duuus a fost Copilu ramanand sa "rupa" inima altor binevoitori....
elisabeta_boia
Postat pe 20 Decembrie 2012 23:55
rotty, asa sa fie precum ai spus (precum te-ai rugat)!
daca mi-ar sta in putinta as face o minune pentru Romani si pentru Romania, le-as da spirit de lupta pentru drepturile lor, i-as face pe toti sa stea cu capul sus in fata tuturor analfabetilor europei si americii...
si daca tot suntem la facut minuni, i-as scapa si de corupta si incalificabil de josnica clasa politica, care de 70 de ani tot usuca tara asta sub diverse forme si denumiri!
heartbit
Postat pe 21 Decembrie 2012 01:00
As face sa fie fericiti toti oamenii din lume pentru 5 minute. Pentru indiferent ce motiv: pentru ce isi doresc ei, nu conteaza. Important e sa aiba acele "stelute in ochi", vorba fie-mii...
quasaria
Postat pe 21 Decembrie 2012 06:15
Bitule,daca tu ai reusii asa ceva,cu siguranta am vrdea "stelute in ochii" romanilor (cel putin) .

Buna dimineata tuturor
Rotty
Postat pe 21 Decembrie 2012 08:06
era vorba de ce anume minuni am facea!
eu am zis ce as facea!
si nu sunt zgarcit ca Q ... sa fac doar pentru 5 minute... as face pentru minim 5000 de ani!
heartbit
Postat pe 21 Decembrie 2012 13:38
Boli ca sida, cancerul si alzheimer sa poata fi vindecate, sa nu mai moara copii de inanitie nicaieri in lume ...daca as avea aceasta putere, asta as baga la cutia milei, solutia pentru ca toate relele sa dispara iar noi sa ne bucuram de viata, liniste si de Pace pretutindeni!
LLisa
Postat pe 21 Decembrie 2012 14:07
heartbit
Postat pe 21 Decembrie 2012 14:13
Sa te auda D-zeu Lisa
Rotty
Postat pe 21 Decembrie 2012 15:03
ati reusit sa vindecati toate relele din lume cu gandurile voaste

"Polonius: Ce citeti, mria-ta?
Hamlet: Vorbe, vorbe, vorbe."

Hamlet


un Craciun linistit si sanatos tuturor!
Eugenia_
Postat pe 21 Decembrie 2012 18:32
As pune in cutia milei ,ceea ce a spus si Lisa...boli ,suferinte de tot felul ar fii vindecate si nu in ultimul rand pentru saraci ,familile numeroase si toti cei care nu au un adapost si o paine pe masa,as face sa aiba toate cele de trebuinta lor .
Si ..as mai vrea sa dispara ura si toate radaciniile ei ,sa fie pace ,dragoste ,intre oamenii de pretudindeni si ei sa fie iubitori de Dumnezeu .

O seara buna tuturor !
ica2
Postat pe 21 Decembrie 2012 19:29
mai, eu am invatat cu nu pot sa salvez intreaga lume. da pot sa ajut un om. motiv pentru care il caut, ma uit in jur si il ajut cat si cum pot eu.
Eugenia_
Postat pe 21 Decembrie 2012 20:27
observ o mie de vorbe furmoase. pacat ca nu este nicio fapta frumoasa. sunt doar vorbe din carti care nu au nicio legatura cu jalea si chinul oamenilor marunti din Romania. nu scrieti, nu vorbiti, nu dati sfaturi , faceti! ipocrizia, lauda, suficienta sunt bune la gazeta de perete, nu pentru a-i ajuta pe cei care au, intr-adevar, nevoie de ajutor. parca sunteti la un concurs de miss in care toti doresc pace in lume si eradicarea cancerului, dar uita , la propriu, de cei de langa ei. daca intr-adevar, cuiva ii pasa de sarmani, n-ar mai scrie niciun cuvant la cutia milei, ci ar face ceva pentru cei sarmani. si fara Dumnezeu si cele sfinte, pentru ca pana la Dumnezeu ne mananca toti sfintii.
Eugenia_
Postat pe 21 Decembrie 2012 20:41
si, Eugenia, de ce esti asa de sigura ca nu facem nimic?
Pe mine stringerile de fonduri ma dezgusta - asa cum ma dezgusta si aia care vin sa iti bata obrazul si sa iti bage mina in buzunar. Unele decizii sint absolut personale si n-ai chef sa vorbesti despre ele cu nimeni. Directe si personale. Nu prin intermediari.
Nu, nu ma simt vinovata daca nu fac nimic pentru nimeni. Am grija de mine si de copilul meu - sintem tot doua fiinte de pe lumea asta, nu? In fata oricarui dumnezeu sintem egali, iar eu am deja grija integrala a doua fiinte.
Deci nu ma simt deloc "obligata civic" sa fac nimic pentru altcineva. Dar uneori ma simt mai bine - ma simt EU un pic mai bine - daca pot sa ii iau unui copil o gogoasa cu ciocolata si o fac, chiar daca ma-sa ar prefera sa ii iau ghiozdan, si daca pot sa ii iau unui betiv o sticla de vodca o fac, chiar daca binefacatorii de pe lumea asta ar insista sa il internam la dezalcolizare. Despre asta e vorba. Nu despre cum schimbam noi lumea, in special o lume care nu vrea sau nu e pregatita sa fie schimbata.

ps: iar oameni nu sint numai in Romania....
quasaria
Postat pe 21 Decembrie 2012 23:10
Pe mine ..cersetoria ma dezgusta Eu muncesc de la 18 ani,ma trezesc zilnic la 6.45 si merg ..cu o cunstinciozitare..uneori ridicola...rara ,de 38 de ani{am intrat in al ..39-lea..},si ma uimeste cand vad sute de ..rromi care cersesc ajutoare,dorm pana la amiaza,si la pranz se prezinta in fata primariei sa ...ceara..nu de lucru,NU!! Alimente,bani..orice..numai sa nu munceasca!!
Si ..tine...li se da "saracilor".....dar impozite..noi platim!!Ei??sunt ..scutiti ca-s.."saraci" Poate pacatuiesc ,dar nu-i cred atata timp cat fumeaza,beau,mananca bine,pleaca in concedii..au chiar si masini....
Daca gresesc ..sa fie pacatul meu,daca nu..al celor care incurajeaza LENEA si NEMUNCA !!!
elisabeta_boia
Postat pe 21 Decembrie 2012 23:35
Eugenia... poate ca e ridicol din punctul altcuiva de vedere, dar eu sint fericita ca POT sa plec la 6 dimi de acasa, cu tot cu puradel. Si prin faptul ca "POT" inteleg ca pot sa sustin psihic modul asta de viata, ca imi place ce fac, ca am o viata frumoasa, care ma motiveaza. Pentru ca am avut si perioade in care nu mi-as fi miscat courul din pat pentru 1 milion de dolari. Nu stiu daca intelegi ce vreau sa spun.
Ne raportam la nivelul fiecaruia de fericire: si imi e mila de oamenii nefericiti, indiferent de ce anume sint nefericiti. Poate n-au nevoie de ce cred eu ca au nevoie. Poate din punctul meu de vedere n-ar trebui sa fie nefericiti, dar totusi ei sint.

Cred ca ai citit masacrul de la scoala din US - mi-e foarte mila de familiile celor ramasi fara copii. De copiii aia care nu aveau nici o vina. si de COPILUL CELALALT care a facut asta: pentru ca la 20 de ani era tot un copil. Si pentru ca trebuie sa suferi ENORM inainte sa ajungi sa faci asa ceva, enorm si o perioada lunga - timp in care nimeni, dar absolut nimeni nu a incercat sa il ajute. Probabil, din punctul altora de vedere, el nu trebuia ajutat?
Poate ca toti erau ocupati sa cumpere ciorapei copiilor nevoiasi?! Mama-sa era foarte bine cunoscuta pentru actele ei de caritate.

Vezi, definitia "bunatatii" difera...
quasaria
Postat pe 21 Decembrie 2012 23:52
Buna dimineata oameni buni!

Q, cuvintele astea sunt total diferite fata de utopica eradicare a raului pe Pamant. intotdeauna m-am gandit ca un fir de nisip asezat langa alt fir de nisip, langa un fir de nisip formeaza o plaja. daca fiecare dintre noi ar privi, mai intai, in lumea noastra mica si ar ajuta pe cineva din imediata lui proximitate, "bunatatea" ar avea mai multe sanse de reusita, decat manifestata descrescator de la global la particular.
de exemplu, sunt perfect constienta ca n-am cum sa hranesc toate familiile nevoiase din lume, dar pot incerca sa ajut un om sa-si gaseasca de lucru pentru a avea ce pune pe masa copiilor lui. asta in cazul in care nu lucrez pentru guvern si nu implementez proiecte de protectie sociala. ;))
nu cred in minuni si vorbe frumoase, cred in fapte si alea marunte. de ce sunt eu asa pornita? sunt prea satirisita de bunatatea manifestata de oameni in preajma Craciunului. de multiplele pachetele pe care le varam cu forta in mainile copiilor saraci o singura data pe an. si de care uitam mai apoi 364 de zile. de ce "minunile" nu pot fi zilnice? de ce facem parada cu ele numai de sarbatori? dar cine sunt eu sa judec?

inteleg eu foarte bine. si faptul ca ai darui o sticla de bautura unul alcoolic. dezalcolizarea impusa , din afara,, fara vointa celui incriminat e nula.binele cu de-a sila nu se face.

PS. nu inteleg de ce spui ca in Romania nu mai sunt oameni. suntem maimute sau doar o banda de derbedei ratati?

iti doresc sa petreci o zi frumoasa alaturi de fiica ta! si toti oamenilor dornici de minuni

pss. poate sunt frustrata ca nu pot face o minune
Eugenia_
Postat pe 22 Decembrie 2012 07:51
mai, o minune tot s-a intamplat. de obicei, eu sunt laconica in exprimare
Eugenia_
Postat pe 22 Decembrie 2012 07:57
nu, am spus ca NU NUMAI in romania sint oameni... oamenii sint la fel de "oameni" peste tot.
Eu te inteleg foarte bine... si pe mine parada ma sictireste, si rau. Daca esti un om bun, pastreaza asta pentru tine si pentru sufletul tau, nu o faci sa te aprecieze altii. Nu tranzactionezi respect.
Si e important sa fii bun atunci cind altul are nevoie: nu atunci cind scrie sfintul asteapta ca musai, azi!

Am avut citeva perioade proaste in viata: in special in copilarie. Si am invatat, atunci, citeva lectii pe care n-am cum sa le uit. Poti sa incerci sa faci bine si sa faci enorm de mult rau. Poti sa oferi, si sa oferi cu condescenta, si sa nu faci decit sa umilesti. Poti sa incerci sa "aliniezi" pe cineva la criteriile tale si sa nu reusesti decit sa il distrugi. Poti sa creezi asteptari nerealiste si, in loc sa il faci fericit o zi, sa il faci nefericit in urmatoarele luni, in care asteapta... Omul e o fiinta fragila. Foarte fragila.
quasaria
Postat pe 22 Decembrie 2012 08:08
"Poti sa oferi, si sa oferi cu condescenta, si sa nu faci decit sa umilesti. Poti sa incerci sa "aliniezi" pe cineva la criteriile tale si sa nu reusesti decit sa il distrugi.''



Axl_R
Postat pe 22 Decembrie 2012 10:08
Daca as putea eu as face sa dispara de pe pamant, ipocrizia ,lacomia si bogatii! De asemenea ,sa dispara nemernicia si rautatea crasa! As face ca fiecare fiinta de pe pamant sa traiasca in liniste si pace ,fara clase sociale sau parlamente pline de trantori somnambuli!
Jojolin
Postat pe 6 Ianuarie 2013 10:02
Condiional-optativ: a, ai, ar, am, ai, ar...i infinitivu'.
Axl_R
Postat pe 6 Ianuarie 2013 10:09
De la: quasaria, la data 2012-12-22 08:08:45nu, am spus ca NU NUMAI in romania sint oameni... oamenii sint la fel de "oameni" peste tot.
Eu te inteleg foarte bine... si pe mine parada ma sictireste, si rau. Daca esti un om bun, pastreaza asta pentru tine si pentru sufletul tau, nu o faci sa te aprecieze altii. Nu tranzactionezi respect.
Si e important sa fii bun atunci cind altul are nevoie: nu atunci cind scrie sfintul asteapta ca musai, azi!

Am avut citeva perioade proaste in viata: in special in copilarie. Si am invatat, atunci, citeva lectii pe care n-am cum sa le uit. Poti sa incerci sa faci bine si sa faci enorm de mult rau. Poti sa oferi, si sa oferi cu condescenta, si sa nu faci decit sa umilesti. Poti sa incerci sa "aliniezi" pe cineva la criteriile tale si sa nu reusesti decit sa il distrugi. Poti sa creezi asteptari nerealiste si, in loc sa il faci fericit o zi, sa il faci nefericit in urmatoarele luni, in care asteapta... Omul e o fiinta fragila. Foarte fragila.



si continui doar sa dai copy-paste la aceste ginduri, nepunind nimic in practica. PACAT !SCHIMBAREA AR TREBUI SA FII TU. DA-LE SI "PRIETENILOR "TAI SA CITEASCA.
garbo_10470
Postat pe 7 Ianuarie 2013 09:55
de unde sa dau miss copy paste? Ai idee ce inseamna copy paste sau doar ti se pare o expresie interesanta?
Mai citeste o data ce am scris, poate intelegi ce chef am de show off. Si ce bine ma prinde rolul de cuconet pios.
Daca nu intelegi din prima, persevereaza: mai citeste de zece ori. Pe silabe.
quasaria
Postat pe 7 Ianuarie 2013 10:02
De la: quasaria, la data 2013-01-07 10:02:32de unde sa dau miss copy paste? Ai idee ce inseamna copy paste sau doar ti se pare o expresie interesanta?
Mai citeste o data ce am scris, poate intelegi ce chef am de show off. Si ce bine ma prinde rolul de cuconet pios.
Daca nu intelegi din prima, persevereaza: mai citeste de zece ori.


CITESTE CU ATENTIE CE AM SCRIS EU, NU CU NERVI !fac o derogare si iti explic: am spus ca iti dai copy-paste gindurilor tale.show off? posibil, nu toti aparem on line.cum te prinde sau nu rolul, nu ma intereseaza. deocamdata pt mine nu insemni ceva. poate o trista amintire.
garbo_10470
Postat pe 7 Ianuarie 2013 10:07
De la: Axl_R, la data 2012-12-22 10:08:52"Poti sa oferi, si sa oferi cu condescenta, si sa nu faci decit sa umilesti. Poti sa incerci sa "aliniezi" pe cineva la criteriile tale si sa nu reusesti decit sa il distrugi.''





asa cum ai facut tu cu 5862 ! de ce ai procedat astfel?
garbo_10470
Postat pe 7 Ianuarie 2013 10:09
Buna treaba.
Cred ca as inchide Cutia Pandorei.
anakin
Postat pe 7 Ianuarie 2013 10:11

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
pastile Breast Active 3 De la: levinta_laura 27 Ianuarie 2015 12:35
viata de doi lei,,oameni de 2 lei 182 De la: garbo166623 13 Septembrie 2010 20:15
totul despre devierea de sept 1 De la: crin_regal 30 Ianuarie 2011 15:24
alcoolul-dusmanul fericirii 114 De la: quasaria 10 Iunie 2011 16:05
credeti in terapia cu muzica?este psihoterapia un remediu la problemele oamenilor? 113 De la: anisoaraf 18 Martie 2010 16:04
Setari Cookie-uri