Sunteti capabile sa apreciati gesturile umanitare ale sotilor dumneavoastra?

Soția plecase undeva cu o treabă (nu are importanță unde) pentru trei zile și, din nu știu care motiv, s-a întors mai devreme cu o zi. A deschis ușa cu cheia proprie și, așa cum se întâmplă uneori atât în viață, cât și în literatură, îl găsi pe soțul ei cu una în pat. Era o brunetă, o puștoaică, cam cârnă și cu pistrui pe față. Dormea. Soțul, auzind yala, transpiră de spaimă, o trezi cu cotul și o anunță: fii atentă, a venit soția. Soția, văzând scena, se îngălbeni, întrebă ce înseamnă asta și se prăbuși pe un fotoliu. I se făcuse rău. Soțul veni lângă ea și o frecă cu spirt si cu oțet pe la tâmple, o sfătui să fie calmă, răstimp în care tânăra brunetă și pistruiată a avut timp să se îmbrace și să iasă pe ușă, nu înainte de a spune cu decență bună seara. Soția, încă năucă de întâmplare, îl privi fix pe soț și îl întrebă din nou ce înseamnă asta. Adică, cu alte cuvinte, cerea o explicație. Adică de unde și până unde apăruse în patul lor conjugal acea tânără brunetă și goală, care era explicația, cum era posibilă o asemenea nerușinare din partea lui, bărbat de 50 de ani, căsătorit de douăzeci și cinci de ani, cu fată și băiat căsătoriți, care la rândul lor au și ei copii?! Cum fusese posibil să comită el așa ceva? Cum? De ce tăcea, de ce nu dădea o explicație, cum ajunsese să decadă în asemenea hal încât să aducă o femeie în lipsa ei?

Soțul o privi uimit, aproape stupefiat. Nu înțelegea de ce se agită, când știa foarte bine că asta îi face rău, nu înțelegea de ce nu e calmă. Adică lucrurile astea nu se pot discuta fără să se ridice glasul, fără nervi, fără scandal ? De ce nu avea răbdare, de ce intra în panică, doar știa foarte bine că el nu-i ascunde nimic și că n-a mințit-o absolut niciodată în douăzeci și cinci de ani de când sunt împreună. Povestea era foarte simplă și foarte scurtă, i-o spune franș, n-are de ce să se ascundă. Aseară, ieșind mai târziu de la serviciu, unde avusese o lucrare de terminat, era oarecum obosit, a simțit nevoia de puțin aer liber, drept pentru care s-a urcat în „Fiat” și a plecat spre Snagov. După ce s-a plimbat puțin prin pădure, a pornit înapoi spre casă, mergea încet, era seară, aprinsese farurile, pe jos era ud, tocmai picase o ploicică, șoseaua liberă, își aprinsese o țigară, dăduse drumul la radio. Când, la un moment dat, atenția îi fu atrasă de ceva mișcător care se afla pe mijlocul șoselei. Era o broscuță. Milos cum e, a oprit, ca să n-o calce. Broscuța a trecut prin fața mașinii, a dat să sară în iarbă, dar s-a răzgândit și s-a întors către el și i-a zis: „Nene, nu mă iei și pe mine să mă plimbi cu mașina ta?” La care el și-a zis: „De ce nu?” iar ea s-a urcat și s-a așezat cuminte pe scaunul din față, n-a scos un cuvânt până acasă. Aici, ea l-a întrebat: „Nene, te superi dacă vin și eu cu tine puțin în casă?” El a zis: ,,-Da, vino!”, și ea a venit. El s-a dezbrăcat și s-a culcat în pat, drept care broscuța a făcut hop și a sărit și ea în pat. Asta-i culmea, a zis el, dar în clipa următoare broscuța s-a transformat pur și simplu într-o fată brunetă și pistruiată, exact fata pe care o văzuse cu zece minute înainte. „Ce înseamnă asta?” a întrebat el, intrigat și uimit de fenomen, la care ea i-a răspuns foarte simplu că nu era nimic grav și ieșit din comun. Nu cu mult timp în urmă făcuse, împreună cu un grup de prieteni și prietene, o excursie în munți, acolo ea se rătăcise și se întâlnise cu o zână rea, care, invidioasă pe frumusețea și tinerețea ei, o transformase în broscuță, urmând ca blestemul să-și piardă puterea doar atunci când un bărbat avea s-o ia într-o masină marca „Fiat” și s-o ducă în patul său. Ceea ce se și întâmplase. Pentru că ăsta era adevărul: dacă el nu o vedea pe șosea și nu o lua cu el și nu o aducea acasă, fata ar fi rămas și acum broscuță, ba, mai mult, putea s-o calce o mașină și să moară fără să-și mai revină la starea ei normală de om. Asta a fost întâmplarea, ce atâta scandal și atâția nervi pentru o nimica toată ?

Soția ascultă povestea pur și simplu mută de uimire. Ia te uită ce întâmplare îi spunea soțul ei, pe care îl cunoscuse cu douăzeci și cinci de ani în urmă, când era șeful ei de serviciu și o chemase odată la el în birou și o sărutase cu forța, iar ea îi dăduse o palmă, drept pentru care a doua zi și-au făcut analizele și s-au căsătorit, de a rămas toată instituția uimită. Soțul ei, un om care se dovedise de o hărnicie proverbială, de o cinste tot proverbială, un tată minunat, vesel, atent, drăguț, care la cei 50 de ani arăta excelent, sportiv, mușchiulos, cu părul grizonat pe la tâmple, soțul ei, pentru care ar fi fost în stare să-și dea și viața, pe care îl diviniza, omul acesta o înșela ! O înșela în propria lor casă și, nu numai atât, dar o mințea cu o nerușinare absolut fără margini, însăilându-i o poveste absolut stupidă, o poveste de adormit copii sugari, o stupizenie, o imbecilitate, o… Da, e clar, va trebui să-l părăsească, altă cale nu există, nu se poate trăi sub același acoperiș cu un om care e în stare de asemenea fapte. Dacă ar fi înșelat-o decent, fără ca ea să știe nimic, poate l-ar fi iertat, dar așa, nu, va pleca acasă la părinți. Adică nu, nu la părinți, pentru că dintre părinți mai trăia doar tatăl, retras singur la Bârlad, într-o căsuță părăginită, bătrânul se cam luase de băutură, mă rog, de asta l-ar lecui ea, dar ce face cu serviciul, ce rost are să se mute în provincie? Se va duce la fiica ei care e căsătorită cu un inginer, un băiat foarte bun și cumsecade, au două camere în Balta Albă, va dormi cu fetița lor, Alice, o răsfățată de 2 ani jumate, care plânge toată noaptea dacă nu e legănată în brațe, și atunci ea cum o să se ducă a doua zi la serviciu? Năucă de somn, cu nervii zdrențuiți, numai asta mai lipsea la astenia ei cumplită.

Se va duce să locuiască la fiul ei, profesor de desen, și el are tot două camere la bloc, dar, din păcate, nu sunt separate și, decât să dea nas în nas cu noră-sa, care se vopsește ca o paiață și care vorbește vulgar si pe nas, mai bine lipsă. Se va duce la mătusa Florența, care e singură, domnișoară bătrână, garsonieră centrală, pensionară liniștită, dar care fumează patruzeci de țigări „Mărășești” pe zi, pute la ea în casă mai rău ca într-o tutungerie, put hainele, mobilele, pereții, de-ți vine să-ți verși mațele. Mai avea o mătușă, ședea prin Ferentari, dar fusese demolată, o mai fi trăind? Sau să meargă la Geta, colega ei de serviciu, pe care a părăsit-o soțul, dar care e cam plicticoasă și plângăcioasă. Nu, ar fi penibil să stea două femei părăsite la un loc… Atunci unde să se ducă, unde să se ducă? Eventual să-și refacă viața cu un alt bărbat, eventual părăsit și el de soție… Nu, nu, ce să refacă, ce să… Mai bine singură, o să aibă o pensie, o să…

Soțul terminase povestea cu broscuța de un sfert de oră și era uimit că soția lui nu-i spunea nimic, nu-i dădea nici o replică, la ce se gândea?

— La ce te gândești, dragă? o întrebă el, nedumerit.

— Mă gândeam, spuse ea tresărind, cu ochii în lacrimi, că ai făcut un gest umanitar, dragul meu. Numai tu ai fi fost în stare să oprești mașina, să iei o biată broscuță și s-o aduci acasă, ca s-o scapi de un blestem, numai tu ești în stare de un asemenea gest.

După care își lipi capul de pieptul lui și izbucni în plâns. Bărbatul o lăsă să plângă pe săturate, apoi confirmă, sec:

— Da, a fost un gest.

(Ion Baiesu, Broscuta)
Sassette
Postat pe 11 Iunie 2012 20:42

mi-a placut lectura... Alta doza de cinism.
quasaria
Postat pe 11 Iunie 2012 20:49
Eii, io la DUO.
Axl_R
Postat pe 11 Iunie 2012 20:55
pai femeile ar trebui sa se bizuie pe fortele proprii..Nu inteleg de ce depind de barbati.Daca ar fii independente din punct de vedere economic,atunci ar putea sa devina independente si din punct de vedere mental...sa aiba pareri proprii.Dar pt asta ai nevoie sa inveti,sa ai credinta in Dumnezeu ca Dumnezeu sa iti arate un drum in viata
ingerasulluptator
Postat pe 11 Iunie 2012 21:19
Bai Irino,da` se putea sa nu strici tu topicul cu tampeniile tale? Mie chiar mi-a placut mult istorioara....
Rotty
Postat pe 11 Iunie 2012 21:25
pai femeile sufera pt ca se complac.Ii las pwe barbati sa gandeasca pt ele.
Eu cred ca un barbat este fusangiu pt ca are prea mult timp liber.
daca femeia i-ar fii pus tigaia de la inceput in mana si sa isi impuna punctul de vedere eu cred ca barbatul ar avea ,mai mult respect.acuma trebuie ca intre cei 2 sa existe feeling.
eu asa as face.
numai ca eu nu vreau sa las sa intree in inima mea nici un barbat,
pt ca inima mea si mintea mea ii apartin lui Dumnezeu si nu vreau sa il insel pe Iisus.
eu ma simt bine asa si asa vreau sa raman
ingerasulluptator
Postat pe 11 Iunie 2012 22:01
eu n-o mai suport pe asta... lumeeee, hai sa dam cu draci in ea!
quasaria
Postat pe 11 Iunie 2012 22:13
Doamne da sa-i cada netu` sau sa plece in concediu intr-un loc romantic si plin de evlavie....dar fara curent electric.
Rotty
Postat pe 11 Iunie 2012 22:19
uite si la asta.eu vb serios si el face gura.
Eu ziceam ca daca as fii ales sa traiasc cu un barbat as clarifica lucrurile cu el de la inceput.Chiar daca la inceput se comporta frumos....frate frate dar branza ii pe bani...
trebuie ca o femeie sa fie realista nu sa gandeasca cu sensibilitatea...
Sensibilitatea sunt niste simturi pe care trebuie sa sti ca sa le coordonezi.nu ca sa lasi pe barbati sa te manipuleze si sa se foloseasca de sensibilitatea femeii in favoarea lui..Barbatul se foloseste de slabiciunea femeii de faptul ca este sensibila si nu stie sa fie si insensibila atunci cand barbatul incearca sa o domine in favoarea lui.
ingerasulluptator
Postat pe 11 Iunie 2012 22:23
De la: Rotty, la data 2012-06-11 21:25:45Bai Irino,da` se putea sa nu strici tu topicul cu tampeniile tale? Mie chiar mi-a placut mult istorioara....


frumoasa floricica, de unde ai cules-o?
Sassette
Postat pe 11 Iunie 2012 22:29

Sassette
Postat pe 11 Iunie 2012 22:29
m-am prins, oricum, merci!
Sassette
Postat pe 11 Iunie 2012 22:30

cica gesturi umanitare ale sotilor...
ne-am dat dreaq...
precizilla
Postat pe 11 Iunie 2012 22:31
De la mine din gradina ...trebuia sa fie alba daŽ pe forum toate se fac roz-rosii...
Rotty
Postat pe 11 Iunie 2012 22:33
De la: precizilla, la data 2012-06-11 22:31:57
cica gesturi umanitare ale sotilor...
ne-am dat dreaq...



Asta inca nu-i nimic.
Am auzit-o odata pe una la coafor spunand ca femeia n-ar trebui sa se supere daca barbatul ia broaste d-astea in masina si apoi le baga in pat, ca dupa aia se poarta se poarta tare frumos si atent cu stapana lacului si posesoarea certificatului roz, iar daca aceasta este isteata si nu face scandal, mai obtine pe deasupra vreun vizon, vreun bijou sau chiar vreo vacanta prin locuri exotice, ideal fara binefacatorul printeselor transformate in broaste.

Sassette
Postat pe 11 Iunie 2012 22:45
De la: Rotty, la data 2012-06-11 22:33:34De la mine din gradina ...trebuia sa fie alba daŽ pe forum toate se fac roz-rosii...


Intentia conteaza.
Sassette
Postat pe 11 Iunie 2012 22:48
uite si la asta.eu vb serios si el face gura.
Eu ziceam ca daca as fii ales sa traiasc cu un barbat as clarifica lucrurile cu el de la inceput.Chiar daca la inceput se comporta frumos....frate frate dar branza ii pe bani...
trebuie ca o femeie sa fie realista nu sa gandeasca cu sensibilitatea...
Sensibilitatea sunt niste simturi pe care trebuie sa sti ca sa le coordonezi.nu ca sa lasi pe barbati sa te manipuleze si sa se foloseasca de sensibilitatea femeii in favoarea lui..Barbatul se foloseste de slabiciunea femeii de faptul ca este sensibila si nu stie sa fie si insensibila atunci cand barbatul incearca sa o domine in favoarea lui
ingerasulluptator
Postat pe 11 Iunie 2012 22:50
handi,eu eram "ALA care face gura?"
Invata dreak sa deosebesti o femeie de un barbat inainte sa deschizi pliscul...altfel te trezesti ca te insori maine poimaine si zici ca nu te-ai rugat suficient.
quasaria
Postat pe 11 Iunie 2012 22:51
precizilla
Postat pe 11 Iunie 2012 22:57
pai ala aia,,matale,,ce mai conteaza...pe garbo sunt multi hermafroditi
pai maritate si pt mine,,,ca mie nu imi trebuie belea pe cap
ingerasulluptator
Postat pe 11 Iunie 2012 23:03
Cine crezi ca te-ar lua??
Rotty
Postat pe 11 Iunie 2012 23:05
deci femeie tot nu ma crede ca sint...cel mult hermafrodit(a)....
quasaria
Postat pe 11 Iunie 2012 23:06
Am zis io bine ca asta o stricat topicu` ... Acum da cu presupusul prin chiloti...
Rotty
Postat pe 11 Iunie 2012 23:09
zau irino, n-am.... daca n-am, n-am, ce dreak sa fac....
quasaria
Postat pe 12 Iunie 2012 00:20
De la: Rotty, la data 2012-06-11 23:05:20Cine crezi ca te-ar lua??
Pai vulpea care nu ajunge la struguri zice ca sunt acri.
Asa fac barbatii cand nu pot avea o femeie care este prea buna de nasul lor..
Dar sa ii bagi un pic in seama sa vezi ce coada mare fac..si tocami aia raii dau cu coatele si ii lasa pe baietii inteligenti si cu bun simt la coada...ca sa fie ei alesi..nu degeaba se spune ca lucrurile slabe au tot ce este bun pt ca au un tupeu fara bun simt si apoi femeile cu bun simt se lasa alese de baieti rai in loc sa aleaga ele baieti cu bun simt,sa ii puna in banca lor de la inceput.Pt ca este si o vorba..Daca un om nu are o limita trebuie sa i-o faci tu hotarat
ingerasulluptator
Postat pe 12 Iunie 2012 13:22
mai... voi astea care deschideti gura... gura pe care irinuca n-o inchide... ce va agitati atata ??? irinuca are o credinta in Dzeu., Iisus... in fata, sau in spate... in inima sau la ficat... nu stiu unde... si cu ea merge increzatoare in viata ei ! pana aici, stiti si voi. dar... parerea mea e ca, lui irinuca ii trebuie altceva ca sa o puteti convinge, de contrariul vostru... ! trebuie sa faceti rost ptr. cateva ore de o zana din aia rea... poate chiar aceasi pe care a intalnit-o fata aia cu pistrui si pe care s-o rugati frumos sa o transforme si pe irinuca in... tr-o broscuta !!! ei... si aici e puenta ! ca sa se faca inapoi irinuca, o sa trebuiasca sa o ia un barbat in masina lui, poate sa fie si o Dacia, ARO sau Logane... sau ce masini mai aveti pe la voi, s-o ia acasa la el si..... tot dichisul !!! asta poate o va face sa vorbeasca altfel despre barbati si poate, ii mai apar si niste pistrui pe fata... ! ce ziceti ?
dar observ ca, in afara de precizila, nimeni n-a raspuns, dat atentie la intrebarea din titlul topicului... !!! nu intreb de ce... doar eram curios ce aveti de zis la povestirea lui Ionel... !!!
barboneli
Postat pe 13 Iunie 2012 11:13
zicem ca aia ar fi zina buna, care ar upgrada-o pe irina la stadiul de broscutza.
Si-ar lasa-o asa.
quasaria
Postat pe 13 Iunie 2012 11:19
stiu eu... ? asta inseamna ca n-o s-o mai ia nici un barbat in masina lui.... ! da'... in fond, e problema ei !!!

http://youtu.be/tLbyMOBzqzQ
barboneli
Postat pe 13 Iunie 2012 11:26
si norocul lui! Altfel ajunge pistruiat...
quasaria
Postat pe 13 Iunie 2012 11:29
depinde... ! daca sare direct in pat, e frumoasa. tanara si cu pistrui... sau chiar fara, nu mai are ea timp sa-si debiteze ineptile de pe forum !!!! cred.....
barboneli
Postat pe 13 Iunie 2012 11:33

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
o femeie ce iubeste o alta femeie 91 De la: garbo_405939 23 Septembrie 2014 12:01
Abstinenta te mentine tanar ? 71 De la: preciouss 12 Septembrie 2009 21:31
Tradare dubla 62 De la: crisa_27 25 Mai 2011 14:41
ciudatenii sexuale 50 De la: garbo_405939 23 Septembrie 2014 11:55
Vreau sa slabesc ,cine intra in hora ? 41 De la: garbo_405939 23 Septembrie 2014 11:52
Setari Cookie-uri