Ce parere aveti despre meseria de politist in Romania?

oare cum ii sa vorbesti public cu tine insuti/insAti?...:D
:))
eu_geminy
Postat pe 14 Septembrie 2010 15:49
De la: vuvuzela, la data 2010-09-14 14:30:47
De la: ANNITTA10, la data 2010-09-14 14:01:20
De la: Nirvana, la data 2010-09-13 15:19:31Meseria in sine nu mai are a face cu ceea ce inseamna ea in esenta.
Pe la noi s-a cam stricat: politist este sinonim cu spaga, coruptie, prostie, etc


orice meserie in romania e sinonima cu spaga,coruptie ,prostie etc.
ce zici de asta?




nu scumpo,o"meserie nu poate fi sinonima cu spaga,coruptie,prostie,etc....".ca sa parafrazam ,meseria e bratara de aur.cine o practica cu daruire,arunca seminte pe un pamant manos si pe parcurs apar roadele.asta metaforic vorbind.spaga,coruptia,prostia,etc sunt concepte vechi,intalnite in fiecare societate,sistem si nu vor disparea niciodata,fiind in concordanta cu legile firii.

VUVU,intrebarea mea de la sfarsit a fost adresata in sensul in care am vrut ca meseria sata sau oricare alta ,sau mai bine oamenii care au o profesie,oricare,nu trebuie priviti la fel,bagati in aceeasi oala fie ei politisti,medici,profesori,etc;toti sunt persoane diferite de aceea o parte dintre ei s.ar gandi a doua oara atunci cand vine vorba de mira,spaga,trafic de infl. s.a.m.d.
ANNITTA10
Postat pe 14 Septembrie 2010 16:58
da Annitta daca vb de oameni,nu de meserie,nu scriam.
vuvuzela
Postat pe 14 Septembrie 2010 17:13
De la: canary, la data 2010-09-14 15:49:12In meseria asta de politist sunt cele mai dese incalcari ale legii:mita,incalcarea drepturilor,abuzuri,etc,pentru ca sunt acoperiti de uniforma.Cand ai nevoie de ajutor,unii se fac ca nu vad,mai ales daca sunt si in locuri unde "lucreaza"camatarii,smenarii,dar si alte grupe cu risc mare.E o meserie dura,mai ales pentru cei ce sunt in patrulare sau la circulatie unde au de lucru cu indivizi certati cu legea,sau cu smecheri care conduc masini"tari",pustani si chiar adulti teribilisti ce nu se gandesc la urmari.In rest,birocrati prost educati(nu toti) care iti raspund in doi peri,sau te lasa sa astepti pana reusesti sa dai de altul/alta care vrea sa dea o informatie.Se plang ca le merge rau,dar unii au vile,case de vacanta,masini de ultima generatie si conturi babane,sotii care sunt angajate imediat,doar sa spuna ca sotul lucreaza in MI,pe cand altele sunt refuzate la angajare chiar daca sunt mai bine pregatite.In rest ,ce ramane,de bine.



Canarule nu amesteca meseria cu angajatii.vezi uite cine a deschis topicul a gresit formularea temei,subiectului cred..asa apar confuziile intre meserie,angajat si cum aplica legea angajatul fiind vb tocmai de cel care trebuie el insusi sa o cunoasca si sa o respecte.e valabil si pt politisti,nerespectarea legii nu-i absolva de pedeapsa,asa cum e valabil si pt cei ce nu cunosc legea.important este ca fiecare parte sa-si cunoasca si drepturile.
vuvuzela
Postat pe 14 Septembrie 2010 17:29
De la: eu_geminy, la data 2010-09-14 15:49:47oare cum ii sa vorbesti public cu tine insuti/insAti?...:D
:))





esti intr-o mare eroare?sau vb cu tine insuti?expliciteaza-ne,please.
vuvuzela
Postat pe 14 Septembrie 2010 17:32
nu te vezi ????????????? vorbesti singura .............. sau nu ti-a sosit sosia ??????????
jeanette40
Postat pe 14 Septembrie 2010 17:40
De la: jeanette40, la data 2010-09-14 17:40:17 nu te vezi ????????????? vorbesti singura .............. sau nu ti-a sosit sosia ??????????




eu de felul meu sunt si finuta si glumeata,fara a depasi limitele.daca as vrea sa nu te tratez cu bun simt asa cum faci tu,ti-as explica,ca topicul"cate ceva despre prostie"este in alta parte.a gasit orbul Braila,daca il vei cauta ,il vei gasi sigur,la cat de inteligenta esti.incearca sa ma eviti.observi pe undeva ca noi doua avem discutii ,in afara de momentele in care incalci bunul simt?
vuvuzela
Postat pe 14 Septembrie 2010 18:04
am vazut...............esti foarte finuta........... parca plecase-si in America .., sau te-a zgornit cumva?????????
jeanette40
Postat pe 14 Septembrie 2010 18:13
Te inseli daca crezi ca jandarmii sunt mai bine platiti decat politistii, am 20 de ani vechime iar solda era inainte de reducerea cu 25% de 1800 lei,acum 1200 , iar coleg in politie cu aceasi vechime si aprox. aceiasi functie 2700 lei inainte de reducere, in prezent 2100 lei, ghiceste cine este mai bine platit, diferentele de salarizare sunt cam de 800-900 lei in favoarea politistilor, ei avand sindicat si drepturi pe care jandarmii nu le au ca militari(au un singur drept , le convine , nu le convine trebuie sa execute)documenteaza-te inainte de a emite pareri, deci cine sunt mai bine platiti?
diavolul_tasmanian
Postat pe 14 Septembrie 2010 19:29
De la: vuvuzela, la data 2010-09-14 13:14:56
De la: sageataalbastra, la data 2010-09-12 15:13:08in comparatie cu ei poate esti lasa, dar ei nu ar trebui sa fie lasi.....de cine ti-e frica? de un sistem intreg?oricum, nu de sarmanul politist caruia i s-a luat 25% din norma de hrana si 25%din salariu, asta bineinteles, SEPARAT, atentie...deci taierea s-a facut de 2 ori!!!!!!!!!!!




stii cat de bine cunosc aceste lucruri?"lasa" era daca nu comentam.pt ca am vrut sa ma abtin.nu vezi ca si Tym a inteles de-andudilea(care vine de la dud).


nu face pe intelijenta ca nu tine

din moment ce ai spus: " la mintea ta de copila.." deja influentezi cititorul asa ca....silence.....i kill you!
tymbark
Postat pe 15 Septembrie 2010 09:19
Dar ce parere aveti despre femeile care practica aceasta meserie?este locul lor acolo??
andyna
Postat pe 15 Septembrie 2010 10:35
femeile ar trebui recrutate doar pentru anumite servicii in cadrul politiei,jandarmeriei sau al pompierilor,armatei s.a.m.d
asta asa ca sa fiu de partea femeilor,dar avand in vedere ca se cere aceeasi munca atat din partea femeilor cat si din partea barbatiilor mai ales ca salariul e nediferentiat,nu stiu ce sa mai zic!?cert e ca o femeie,ma refer din punctul de vedere al fortei,in general,nu poate face fata unei spete la fel ca un barbat.
ANNITTA10
Postat pe 15 Septembrie 2010 12:18
corect!...aici ai gandit perfect!!!.....sunt multe cuprinse in sistem si fac doar cafeluta sefului, tin companie(tin isoane, aproba ideile sefilor, dau tonul multor treburi inaintea altora....),mai trag cate ceva la xerox, si uite asa trece timpul si ele isi incaseaza salariul nemeritat. aceste femei exista si in MAPN, M.i., JANDARMERIE. Traim niste timpuri in care iti vine pur si simplu sa-ti iei campii. De fapt si de drept plimba hartia.....
caleidoscop
Postat pe 15 Septembrie 2010 19:17
Pt sageataalbastra
In jandarmerie in unitatile de interventie sunt foarte putine femei incadrate, iar cele care sunt, sunt incadrate ca luptatoare, (una , doua pe la birouri dar foarte rar)repet asta doar in unitatile de interventie, daca stii ce inseamna interventie.
diavolul_tasmanian
Postat pe 15 Septembrie 2010 23:22
De la: sageataalbastra, la data 2010-09-15 19:17:27corect!...aici ai gandit perfect!!!.....sunt multe cuprinse in sistem si fac doar cafeluta sefului, tin companie(tin isoane, aproba ideile sefilor, dau tonul multor treburi inaintea altora....),mai trag cate ceva la xerox, si uite asa trece timpul si ele isi incaseaza salariul nemeritat. aceste femei exista si in MAPN, M.i., JANDARMERIE. Traim niste timpuri in care iti vine pur si simplu sa-ti iei campii. De fapt si de drept plimba hartia.....


Sageata albastra
in afara de faptul ca faci dezacorduri si nu te exprimi catusi de putin corect din punct de vedere gramatical( lucru vazut in urma lecturarii postarilor tale ), am sa-ti spun ca... am facut parte din cadrele MI pana sa plec din frumoasa Romanie si...sa mor daca faceam ceva din toate cele expuse de tine..nu plimbam nici hartii , nu faceam nici cafele si ,,alte" chestii cu care merge cafeaua bauta de dimnineata,..mai conteaza si cat si cum te duce ...la creier ma refeream , hehehe...scuze daca ai inteles altceva.,,.De fapt si de drept" , ca sa te citez..hartia o plimba doar cele care nu pot face altceva mai ,,consistent" daca intelegi... :-)
reyya
Postat pe 15 Septembrie 2010 23:46
a se intelege! eu nu vreau sa denigrez femeia care lucreaza in jandarmerie ,armata sau politie,doar vreau sa spun ca femeile nu sunt egale,in general,d.p.d.v. al fortei cu un barbat,asa cum bargatii nu pot gestiona unele lucruri asa cum o femeie poate face (sau orice alt exemplu,asta mi-a venit in minte)pt ca in cadrul orcariei institutii sunt locuri pe care tot felul dde burtosi lenesi le ocupa,locuri unde femeile ar putea sa mie mult mai eficiente(nu ma refer la preparat cafele!!).cert e ca safariile din operativ ar trebui diferentiate consistent fata ce cele neoperative,iar specialistii nu ar trebui gradati(de cele mai multe ori cu grade de ofiteri) ,ci angajati ca si personal contractual!
sunt ffff multe de discutat in contextul desfasuratii unei profesii, in speta cele enumerate anterior, in romania, felul in care oamenii din afara sistemului percep acest lucru si ne ce nu felul in care femeile care patrund intr.un sistem ca acesta reusesc sa invinga toate prejudecatiile celor din jur.

in fine andyna ,ne-ai provocat sa discutam despre acest subiect,dat tu, ce parere ai??
ANNITTA10
Postat pe 16 Septembrie 2010 12:37
De la: reyya, la data 2010-09-15 23:46:32
Sageata albastra
in afara de faptul ca faci dezacorduri si nu te exprimi catusi de putin corect din punct de vedere gramatical( lucru vazut in urma lecturarii postarilor tale ), am sa-ti spun ca... am facut parte din cadrele MI pana sa plec din frumoasa Romanie si...sa mor daca faceam ceva din toate cele expuse de tine..nu plimbam nici hartii , nu faceam nici cafele si ,,alte" chestii cu care merge cafeaua bauta de dimnineata,..mai conteaza si cat si cum te duce ...la creier ma refeream , hehehe...scuze daca ai inteles altceva.,,.De fapt si de drept" , ca sa te citez..hartia o plimba doar cele care nu pot face altceva mai ,,consistent" daca intelegi... :-)


et in Arcadia ego.
absolut de acord, subscriu!...
eu_geminy
Postat pe 16 Septembrie 2010 12:57
stiti cum e? judecam pe toti dupa chipul si asemanarea noastra. plimbi tu, niste hartii- ca la altceva nu te duce mintea, asa consideri ca face toata lumea.

.

si_totusi
Postat pe 16 Septembrie 2010 13:09
adevarul inca mai doare in ROMANIA noastra !!!si cine-i prost sa recunoasca , ca o colega(un coleg) poate suplini locul si chiar atributiile de servici a celei care intra in concediu???, in zilele noastre nu se mai doreste acest lucru, o mica constatare !!!...si nu numai concediu de odihna, ci si cel medical, etc???daca ar exista persoane competente, indiferent de remuneratie cu totul ar fi situatia....dar mai bine ma abtin, asta ca sa nu declansez un adevarat razboi.
caleidoscop
Postat pe 16 Septembrie 2010 16:56
De la: reyya, la data 2010-09-15 23:46:32
De la: sageataalbastra, la data 2010-09-15 19:17:27corect!...aici ai gandit perfect!!!.....sunt multe cuprinse in sistem si fac doar cafeluta sefului, tin companie(tin isoane, aproba ideile sefilor, dau tonul multor treburi inaintea altora....),mai trag cate ceva la xerox, si uite asa trece timpul si ele isi incaseaza salariul nemeritat. aceste femei exista si in MAPN, M.i., JANDARMERIE. Traim niste timpuri in care iti vine pur si simplu sa-ti iei campii. De fapt si de drept plimba hartia.....


Sageata albastra
in afara de faptul ca faci dezacorduri si nu te exprimi catusi de putin corect din punct de vedere gramatical( lucru vazut in urma lecturarii postarilor tale ), am sa-ti spun ca... am facut parte din cadrele MI pana sa plec din frumoasa Romanie si...sa mor daca faceam ceva din toate cele expuse de tine..nu plimbam nici hartii , nu faceam nici cafele si ,,alte" chestii cu care merge cafeaua bauta de dimnineata,..mai conteaza si cat si cum te duce ...la creier ma refeream , hehehe...scuze daca ai inteles altceva.,,.De fapt si de drept" , ca sa te citez..hartia o plimba doar cele care nu pot face altceva mai ,,consistent" daca intelegi... :-)
daca stau bine sa ma gandesc, d-ta nu ai cu ce sa te iei de mine si ai gasit problema cu dezacordurile?...a gresi e omeneste, dar mai putin grav este faptul ca nu ma scald mereu in dezacorduri. imi pare rau ca afirmi acest lucru despre mine care am luat BAC-UL cu 10 la lb.romana.c'est la vie!!!sper ca ai inteles ca e grav ca se fac dezacorduri si mai putin grav ca nu ma scald in dezacorduri !!!si daca s-a intamplat doar o data , cu siguranta a fost in virtutea inertiei....precum o sageata care tinteste......si bineinteles trebuie sa fie rapida.probabil faci parte din categoria persoanelor TIPICARE.
caleidoscop
Postat pe 16 Septembrie 2010 17:07
De la: ANNITTA10, la data 2010-09-16 12:37:44a se intelege! eu nu vreau sa denigrez femeia care lucreaza in jandarmerie ,armata sau politie,doar vreau sa spun ca femeile nu sunt egale,in general,d.p.d.v. al fortei cu un barbat,asa cum bargatii nu pot gestiona unele lucruri asa cum o femeie poate face (sau orice alt exemplu,asta mi-a venit in minte)pt ca in cadrul orcariei institutii sunt locuri pe care tot felul dde burtosi lenesi le ocupa,locuri unde femeile ar putea sa mie mult mai eficiente(nu ma refer la preparat cafele!!).cert e ca safariile din operativ ar trebui diferentiate consistent fata ce cele neoperative,iar specialistii nu ar trebui gradati(de cele mai multe ori cu grade de ofiteri) ,ci angajati ca si personal contractual!
sunt ffff multe de discutat in contextul desfasuratii unei profesii, in speta cele enumerate anterior, in romania, felul in care oamenii din afara sistemului percep acest lucru si ne ce nu felul in care femeile care patrund intr.un sistem ca acesta reusesc sa invinga toate prejudecatiile celor din jur.

in fine andyna ,ne-ai provocat sa discutam despre acest subiect,dat tu, ce parere ai??
corect !!!
caleidoscop
Postat pe 16 Septembrie 2010 17:11
De la: si_totusi, la data 2010-09-16 13:09:02stiti cum e? judecam pe toti dupa chipul si asemanarea noastra. plimbi tu, niste hartii- ca la altceva nu te duce mintea, asa consideri ca face toata lumea.

.

asa consider ca pot sa dau cu presupusul, nu ca si eu fac mereu sau aproape mereu plimbarea hartiilor...eu muncesc, nu gluma !!!unde dai si unde crapa, merge perfect zicala aceasta, si in situatia aceasta. Niciodata nu raportez slabiciunile mele vis-a-vis de performantele altora, insa concurez catre performanta, stabilindu-mi criterii bine definite.
caleidoscop
Postat pe 16 Septembrie 2010 17:23
De la: reyya, la data 2010-09-15 23:46:32
De la: sageataalbastra, la data 2010-09-15 19:17:27corect!...aici ai gandit perfect!!!.....sunt multe cuprinse in sistem si fac doar cafeluta sefului, tin companie(tin isoane, aproba ideile sefilor, dau tonul multor treburi inaintea altora....),mai trag cate ceva la xerox, si uite asa trece timpul si ele isi incaseaza salariul nemeritat. aceste femei exista si in MAPN, M.i., JANDARMERIE. Traim niste timpuri in care iti vine pur si simplu sa-ti iei campii. De fapt si de drept plimba hartia.....


Sageata albastra
in afara de faptul ca faci dezacorduri si nu te exprimi catusi de putin corect din punct de vedere gramatical( lucru vazut in urma lecturarii postarilor tale ), am sa-ti spun ca... am facut parte din cadrele MI pana sa plec din frumoasa Romanie si...sa mor daca faceam ceva din toate cele expuse de tine..nu plimbam nici hartii , nu faceam nici cafele si ,,alte" chestii cu care merge cafeaua bauta de dimnineata,..mai conteaza si cat si cum te duce ...la creier ma refeream , hehehe...scuze daca ai inteles altceva.,,.De fapt si de drept" , ca sa te citez..hartia o plimba doar cele care nu pot face altceva mai ,,consistent" daca intelegi... :-)
te intereseaza profilul meu? cat tupeu poti avea! dupa ce improsti cu noroi esti in continuare viteaza!...ori nu crezi ca am luat 10 la bac la lb.romana?!!!!vezi, cu siguranta ca ai sa gasesti acest amanunt.
caleidoscop
Postat pe 18 Septembrie 2010 01:13
si ce daca s-a uitat in profilul tau? tu ti l-ai pus la vedere... se uita cine vrea, de cate ori vrea.
eu_geminy
Postat pe 18 Septembrie 2010 01:15
cel mai mare grup organizat din lume...mafia albastra...normal nu ar trebui sa existe politisti..dar cum oameni au inceput s afure..sa violeze mamicile voastre ..sa va bage mana in bucunare..asa au aparut..ei..iar voi aveti o parere asa buna despre ei datorita faptului ca tolerati nesimtirea si nerespectarea aproapelului.. dar o sa faca cu voi niste conserve si osa fie bine "voi" stiu care..:P "voi"
kp
Postat pe 18 Septembrie 2010 02:39
Eu sunt politista.Si sincer...daca as putea s-o iau de la capat as pleca din Romania si nu as mai alege aceasta profesie.Daca esti ofiter o duci ceva mai bine. Dar ca agent de politie esti un nimeni. Nu esti respectat de oameni , ai o gramada de sefi care bineinteles acestia au uitat de unde au plecat si au uitat ce e omenia. In plus iti mananci nervii cu tot felul de oameni care...apropo...spun ca trebuie sa-si faca legea singuri si nu vor sa inteleaga ca politia nu poate rezolva toate problemele, in general oameni de inculti, boschetari si prostituate. Multi oameni care confunda politia cu justitia desi sunt 2 ministere diferite. Legea e extraordinar de ineterpretabila pentru toti cetatenii tarii si majoritatea nu inteleg acest lucru. Salariul...cel putin in momentul de fata e destul de prost ( un agent comercial castiga mai mult ). Si da, implica destul de multe riscuri. Nici macar libertate de exprimare nu ai pentru ca esti judecat mult mai aspru pentru orice cuvant sau actiune. NU SE MERITA !!!
garbo075318
Postat pe 18 Septembrie 2010 02:48
Daca asta este parerea ta despre cei care sunt pusi in strada ca sa te apere...atunci imi pare nespus de rau sa aflu cat de mult conteaza pentru unii oameni un politist,practic un om care munceste la fel ca si tine numai ca are de 10 ori mai multe responsabilitati si isi risca in orice secunda viata(si nu putine sunt cazurile cand au fost omorati,batuti etc. doar pentru simplul fapt ca si-au facut treaba).Poate ca sunt si spagari sau cum vrei tu sa le zici,dar tocmai cetateanul de rand il impinge sa "cada in pacat" prin faptul ca incearca sa scape "bazma curata" din ceva ce a facut.Cel mai elocvent exemplu sunt soferii care daca au fost prinsi ca au incalcat regulile incearca tot posibilul sa scape de amenda,permis suspendat sau o alta sanctiune oferind bani...si daca ii merge atunci tot el striga in gura mare ca POLITISTII SUNT NISTE SPAGARI!!!In schimb ar fi trebuit sa stea pe bara cateva luni(adica fara permis) sau sa plateasca o amenda usturatoare(fata de suma infima cu care a mituit politistul)...atunci ar fi fost politistul al dracu,i-ar fi retinut numele,s-ar fi interesat pe unde locuieste si probabil l-ar fi asteptat la colt sa-i dea "o lectie" ca a indarznit sa il sanctioneze.
Pia11
Postat pe 18 Septembrie 2010 02:53
nu fac parte din 'clubul' celor care intra-n vorba pe forumuri asa, ca sa se afle-n treaba dar, citindu-va comentariile, simt nevoia sa -mi spun punctul de vedere.
candva meseria de politist era respectata,pe buna dreptatede altfel, pentru curajul, onestitatea si fair-play-ul de care dadeau dovada cei ce-o practicau.De cand cu comunistii insa, totul a degenerat, a devenit o caricatura a ceea ce ar trebui sa fie politia, intr-un stat de drept.Angajatii, aserviti politic, se agita la ordin, pusi pe capatuiala si uitand de cetateanul de rand, care pierde teren in fata interlopilor si-a tiganilor(sa nu ne ferim de cuvinte), pierde, el, cetateanul, increderea in fortele de ordine, care, paradoxal poate, sunt percepute
ca 'dusman' mai degraba decat ca ajutor firesc.Cand isi aleg aceasta profesie, tinerii se gandesc la latura ...cum sa zic eu...'cinematografica', spectaculara a meseriei, se vad un fel de eroi in slujba dreptatii, niste cavaleri yedi cu sabii albastre porniti pe urma balaurilor si recompensati apoi de domnite topite de admiratie.(sau , ma rog de cavaleri , in cazul fetelor, desi azi nu mai stii care ce si cum...!)
Dupa cce termina scoala insa...incepe transformarea:cei cu 'tatici' in politie se duc in posturi bine remunerate si fara prea mare risc, ceilalti se duc la circulatie sau la tara, unde-si 'trag' burta si casa mare, isi iau nevasta(care devine automat o 'lady', il inseala ,sau in cazul fericit nu, cu primarul, il bate la cap ca 'ala de ce are mai mult?', si se pun pe capatuiala.Daca ati vedea ce mici ...servicii...isi asigura baietii, sefi de post fiind intr-o comuna, v-ati cruci!!
De la banane, portocale(la propriu) luate de prin targuri, pana la materiale de constructii,mobila, material lemnos, carne, bautura, ma rog, dupa specificul local si dupa posibilitati...
Ai de la circulatie...pusi pe spagi mai ceva ca doctorii, au si-o maaaare satisfactie, aceea de-a se simti si ei importanti si cu painea si cutitul in mana atunci cand opresc soferii pe sosele.Atunci se simt zei, isi permit sa-i umileasca pe altii, sa-i zdrobeasca sub autoritatea lor de "aparatori ai ordinii publice' pe toti cei care(tampitii dreacu') au invatat mai mult ca ei!!
Adina_Ana
Postat pe 18 Septembrie 2010 05:21
nu fac parte din 'clubul' celor care intra-n vorba pe forumuri asa, ca sa se afle-n treaba dar, citindu-va comentariile, simt nevoia sa -mi spun punctul de vedere.
candva meseria de politist era respectata,pe buna dreptatede altfel, pentru curajul, onestitatea si fair-play-ul de care dadeau dovada cei ce-o practicau.De cand cu comunistii insa, totul a degenerat, a devenit o caricatura a ceea ce ar trebui sa fie politia, intr-un stat de drept.Angajatii, aserviti politic, se agita la ordin, pusi pe capatuiala si uitand de cetateanul de rand, care pierde teren in fata interlopilor si-a tiganilor(sa nu ne ferim de cuvinte), pierde, el, cetateanul, increderea in fortele de ordine, care, paradoxal poate, sunt percepute
ca 'dusman' mai degraba decat ca ajutor firesc.Cand isi aleg aceasta profesie, tinerii se gandesc la latura ...cum sa zic eu...'cinematografica', spectaculara a meseriei, se vad un fel de eroi in slujba dreptatii, niste cavaleri yedi cu sabii albastre porniti pe urma balaurilor si recompensati apoi de domnite topite de admiratie.(sau , ma rog de cavaleri , in cazul fetelor, desi azi nu mai stii care ce si cum...!)
Dupa cce termina scoala insa...incepe transformarea:cei cu 'tatici' in politie se duc in posturi bine remunerate si fara prea mare risc, ceilalti se duc la circulatie sau la tara, unde-si 'trag' burta si casa mare, isi iau nevasta(care devine automat o 'lady', il inseala ,sau in cazul fericit nu, cu primarul, il bate la cap ca 'ala de ce are mai mult?', si se pun pe capatuiala.Daca ati vedea ce mici ...servicii...isi asigura baietii, sefi de post fiind intr-o comuna, v-ati cruci!!
De la banane, portocale(la propriu) luate de prin targuri, pana la materiale de constructii,mobila, material lemnos, carne, bautura, ma rog, dupa specificul local si dupa posibilitati...
Ai de la circulatie...pusi pe spagi mai ceva ca doctorii, au si-o maaaare satisfactie, aceea de-a se simti si ei importanti si cu painea si cutitul in mana atunci cand opresc soferii pe sosele.Atunci se simt zei, isi permit sa-i umileasca pe altii, sa-i zdrobeasca sub autoritatea lor de "aparatori ai ordinii publice' pe toti cei care(tampitii dreacu') au invatat mai mult ca ei!!
Adina_Ana
Postat pe 18 Septembrie 2010 05:21
asta este foarte adevarat.
garbo115574
Postat pe 18 Septembrie 2010 05:37

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
salarizare 19 De la: moniq_ 7 Iulie 2010 20:26
Ce te faci cand ramai fara job dintr-o data? 37 De la: LILO 3 Octombrie 2009 18:47
cursuri de initiere 1 De la: Joana 12 Mai 2009 19:49
Unde v-ar place sa lucrati?....la privat sau la stat? 20 De la: caleidoscop 16 Septembrie 2014 09:21
Bani inapoi la orice cumparatura 1 De la: Mihaa_kidz 4 Noiembrie 2010 12:16
Setari Cookie-uri