De la lume adunate si cu drag la Garbo date...

ce-ai patit lilutz??
bluelight
Postat pe 24 August 2010 20:26

LISTA DE CUMPRTURI



Louise Redden, o femeie mbrcat srcacios, cu o privire de om nvins, a intrat ntr-o zi ntr-o bcnie. S-a apropiat de stpnul magazinului ntr-un mod foarte umil i l-a ntrebat dac nu ar putea s-i dea i ei pe datorie cteva alimente.
I-a explicat cu glas uor c soul ei era foarte bolnav i c nu putea munci, i c aveau i apte copii, care trebuiau hrnii.
John Longhouse, bcanul, a privit-o de sus i i-a cerut s prseasc imediat magazinul su.
Avnd ns n gnd nevoile familiei sale, femeia i-a mai spus: V rog, domnule, o s v aduc banii napoi de ndat ce voi putea.
John ns i spuse c nu-i poate da pe datorie, pentru c nu are credit deschis la magazinul su.
Lng tejghea se mai afla nc un client, care a auzit discuia dintre cei doi.
Clientul fcu civa pai nainte i ii spuse bcanului c o s acopere el costurile pentru orice are aceast femeie nevoie pentru familia sa.

Bcanul rspunse parc n sil: Ai o list cu cumprturile de care ai nevoie? Louise a rspuns: Da, domnule.
O.K, spuse bcanul, atunci pune-o pe cntar i eu o s-i dau marf de aceeai greutate cu lista dumitale.
Louise, ezitnd o clip, cu privirea n jos, bg mna n geant i scoase o bucic de hrtie pe care scrisese ceva n grab. Apoi puse cu grij bileelul pe cntar, cu privirea tot aplecat.
Ochii bcanului i ai celuilalt client priveau plini de uimire cum cntarul sttea nclinat n partea cu hrtia. Bcanul, privind la cntar, s-a ntors uor ctre client i i spuse mormind: Nu-mi vine s cred!
Clientul a zmbit, iar bcanul a nceput s tot pun pe cntar alimente. Cntarul tot nu se echilibra, aa nct acesta tot punea pe el alimente, din ce n ce mai multe, pn cnd pe cntar nu a mai ncput nimic. Bcanul edea privind cu dezgust. n fine, smulse bucica de hrtie de pe cntar, i o privi cu mare uimire. Nu era vorba de o list de cumprturi, ci era o rugciune, care spunea aa:
"Iubite Doamne, Tu mi cunoti nevoile, aa c eu le pun n minile Tale."
Bcanul i ddu femeii alimentele i privea n continuare tcut, nmrmurit.
Louise i mulumi i plec din magazin. Cellalt client i ddu bcanului o hrtie de 50 de dolari i i spuse: A meritat toi banii! Numai Dumnezeu tie ce greutate are o rugciune.
PUTEREA UNEI RUGCIUNI: Cnd vei primi acest mesaj, s spunei o rugciune. Doar att trebuie s facei. Oprii-v chiar acum i spunei o rugciune de mulumire pentru norocul pe care l avei n via.
Apoi v rog trimitei mesajul acesta ctre toi prietenii i rudele voastre. Eu cred c dac trimitei aceast mrturisire cu o rugciune cu credin, vei primi tot ceea ce avei nevoie ca Domnul s aduc n viaa voastr i a familiei voastre.
Aadar, drag inim, ncrede-te n Dumnezeu pentru a-i vindeca pe cei bolnavi, pentru a-i hrani pe cei nfometai, pentru a le da haine i adpost celor ce nu au ceea ce avem noi. Rugciunea este cel mai bun dar pe care l putem primi pe gratis.
Amin
Trimitei, v rog, acest mesaj i altora. Nu e cu nicio plat, dar aduce o mare rsplat.



http://www.eset.com
Luna_in_capricorn
Postat pe 25 August 2010 18:49
Life isn't about waiting for the storm to pass...
It's about learning to dance in the rain!



Oamenii pot s se vindece ntr-adevr n biserici atunci cnd ating sfintele moate sau sanctuarele. Oamenii de tiin din Petersburg au dovedit-o i au descoperit i mecanismul "material" al acestui fenomen divin..[1]
"O rugciune este un remediu puternic", spune Valeri Slezin, eful Laboratorului de Neuropsihofiziologi e al Institutului de Cercetare i Dezvoltare Psihoneurologic Bekhterev din Petersburg .
"Rugciunea nu numai c regleaz toate procesele din organismul uman, dar ea repar i structura grav afectat a contiinei."[2]
Profesorul Slezin a fcut ceva de necrezut - a masurat puterea rugciunii. El a nregistrat electroencefalogram ele unor clugri n timp ce se rugau i a captat un fenomen neobinuit - "stingerea" complet a cortexului cerebral.
Aceast stare poate fi observat numai la bebeluii de trei luni, atunci cnd se afl lng mamele lor, n siguran absolut. Pe masur ce persoana crete, aceast senzaie de siguran dispare, activitatea creierului crete i acest ritm al
biocurenilor cerebrali devine rar, numai n timpul somnului profund sau al rugciunii, aa dup cum a dovedit omul de tiin. Valeri Slezin a numit aceasta stare necunoscut "trezie uoar, n rugciune" i a dovedit ca are o importan vital pentru orice persoan.
Este un fapt cunoscut c bolile sunt cauzate mai ales de situaii negative i afronturi care ne rmn nfipte n minte. n timpul rugciunii, ns, grijile se mut pe un plan secundar sau chiar dispar cu totul. Astfel, devine posibil att
vindecarea psihic i moral ct i cea fizic.
Slujbele bisericeti ajut i ele la ameliorarea sntii. Inginera i electrofiziciana Angelina Malakovskaia, de la Laboratorul de Tehnologie Medical i Biologic a condus peste o mie de studii pentru a afla caracteristicile sntii unor enoriai nainte i dup slujb. A rezultat c slujba n biseric normalizeaza tensiunea i valorile analizei sngelui.
Se pare c rugciunile pot s neutralizeze chiar i radiaiile.. Se tie c dup
explozia de la Cernobl, instrumentele de masur pentru radiaii au artat valori care depeau capacxitatea de msurare a instrumentului. n apropierea Bisericii Arhanghelului Mihail, ns, aflat la patru km de reactoare, valoarea radiaiilor era normal.
Oamenii de tiin din Petersburg au confirmat, cu ajutorul experimentelor efectuate, c apa sfinit, semnul Crucii i btutul clopotelor pot s aib, de asemenea, proprieti vindectoare.. De aceea, n Rusia, clopotele bat intotdeauna n cursul epidemiilor.
Ultrasunetele emise de clopotele care bat omoar viruii de grip, hepatit i tifos. Proteinele viruilor se ncovoaie i nu mai poart infecia, a spus A. Malakovskaia. Semnul crucii are un efect i mai semnificativ : omoar microbii patogeni (bacilul de colon i stafilococi) nu numai n apa de la robinet, ci i n ruri i lacuri. Este chiar mai eficient dect aparatele moderne de dezinfecie cu
radiaie magnetic. Laboratorul tiinific al Institutului de Medicin Industrial i Naval a analizat apa nainte i dup sfinire. A rezultat c dac se citete rugciunea Tatl Nostru i se face semnul Crucii asupra apei, atunci concentraia bacteriilor duntoare va fi de o sut de ori mai mic. Radiaia electromagnetic d rezultate mult inferioare. Astfel, recomandrile Ortodoxe de a binecuvnta orice mncare sau butur nu au numai o valoare spiritual, ci i una preventiv.
Apa sfinit nu este numai purificat, ci ea i schimb i structura, devine inofensiv i poate s vindece. Aceasta se poate dovedi cu aparate speciale.
Spectrograful indic o densitate optic mai mare a apei sfinite, ca i cum aceasta ar fi neles sensul rugciunilor i l-ar fi pstrat. Aceasta este cauza acestei puteri unice de a vindeca.
Singura limit este c vindec numai pe cei
credincioi.
"Apa "distinge" nivelul de credin al oamenilor.", spune A. Malenkovskaia. Atunci cnd un preot sfinete apa, densitatea optic este de 2,5 ori mai mare, atunci cnd sfinirea este efectuat de o persoan credincioas laic, numai de 1,5 ori mai mare, dar cu un om botezat i necredincios, fr cruce la gt, schimbrile au fost nesemnificative.
Tradus din rus n englez de Julia Bulighina
Trad. Din englez n romn Cristina M.
C1999-2009 "Pravda Ru"
[1] De fapt, dup cum se va vedea, au fost capabili s msoare unele efecte, dovedind cu mijloacele tiinifice actuale ceea ce Sfinii Prini tiu, prin experin, de 2000 de ani, dar "mecanismul" , fiind divin, nu poate fi explicat n termeni omeneti. (N.T.)
[2] Aceast putere vindectoare pe plan fizic, moral i spiritual a rugciunii Tatl Nostru i a rugciunii, n general, spus cu credin, am vazut-o cu ochii mei n programul 12 Pai pentru Alcoolici Anonimi i Al-Anon (pentru familii afectate de alcoolism). Oameni care erau la un pas de moarte sau pacieni n spitale de boli mentale au suferit transformri miraculoase. Nu numai c le-a disprut obsesia alcoolului, dar au ajuns s aib o sntate perfect. Pentru a-i menine aceast stare, continu s se roage, s practice cei 12 Pai i s se abin de la orice substan cu proprieti psihotrope, inclusiv uneori anestezia la dentist. Printele Ortodox Melethios Weber, n cartea sa "Doisprezece Pai de Transformare" (Twelve Steps of Transformation) explic bazele ortodoxe ale programului, care are efecte pozitive i asupra neortodocilor, cu condiia s aib credin n Dumnezeu.(N. T.).

Luna_in_capricorn
Postat pe 25 August 2010 18:59
De la: bluelight, la data 2010-08-24 20:26:01ce-ai patit lilutz??



dont ask my
LILO
Postat pe 25 August 2010 19:05
eful Institutului de Cercetri Alimentare vorbete despre erori puse pe mas: "NU v mai otrvii! NU v mbolnvii!"



Gheorghe Mencinicopschi desfiineaz mituri din alimentaie: "Pui cu paste? O greeal care pune sntatea n pericol!"

Alimentaia nu mai e demult att de sigur pe ct li se prea celor crora chiar le pas ce pun pe mas. Fie c e vorba de oameni de rnd, fie persoane care fac sport i, mai cu seam, performeri. Se fac erori n asocierea alimentelor i se cumpr produse pline de otrvuri.

"Efectele snt grave i foarte grave. Nu te miri c unii se mbolnvesc i mor pe terenurile de sport!", atrage antenia profesorul Gheorghe Mencinicopschi, eful Institutului de Cercetri Alimentare ( ICA ). "Concluzia mea este c specia uman nu este adaptat genetic noii hrane industriale", e verdictul alarmant.

Pui egal salam
"Pui, pete, vit, paste, salate i sucuri naturale" ar fi recomandarea unui meniu ce se vrea perfect. Sportivii au aproape n fiecare zi aceste lucruri pe mas. Prima greeal este asocierea pastelor cu carnea. "Snt alimente care nu se tolereaz, devin greu digerabile, te mbolnveti", explic profesorul.

Subliniaz riscul ascuns din carnea de pasre: "Puii din marile lanuri industriale fac dou sptmni din ou i pn n raft. Snt injectai cu attea lucruri nct snt la fel de nocivi ca un salam. Mnnci pui din acetia? Poi mnca linitit i salam de porc". Substanele din carnea de pasre pot avea efecte la testele antidoping din sport: "Nu e poveste, au ieit pozitiv dup ce au consumat carne de pui crescut in timp record".

Carne cu legume
OK, dar ce fel de carne este recomandat? "Cea de pasre care a umblat pe pmnt i a vzut lumina soarelui, nu aia crescut n baterii. Este bun i vnatul".

Cu ce se asociaz corect carnea? "O excelent garnitur snt legumele la grtar, cu ulei de msline extravirgin". Salatele snt de preferat la aperitiv i ascund alte erori: "E bine s mncm legumele la vremea lor. Roiile care exist acum pe pia, spre exemplu, pline de chimicale, nu snt prea bune pentru sntate".
Murturile, excelente. Doar cele n saramur!

Surpriza vine din butoiul cu murturi: "Snt absolut excelente, dar cele n saramur, oetul poate fi otrvitor! Leguma murat n sare nu numai c i conserv proprietile i vitaminele, dar le i amplific. E garnitura perfect lng o bucat de carne", afirm eful ICA .

Eroarea din pahare
nc un mit demolat: sucurile fcute la storctor: "Cele prin care se separ pulpa de suc devin duntoare, mai ales pentru oamenii predispui la diabet, li se schimb indicele glicemic. i se separ inutil pulpa, de ce s stricm ceva ce e bun?", spune profesorul.

Care ar fi un suc natural corect? "Cel fcut la blender, ca un fel de piure, peste care se adaug ap. Acest suc nu pierde nimic".

Antioxidanii obligatorii
O alt teorie a lui Gheorghe Mencinicopschi d fiori: "Oamenii care fac sport au nevoie obligatoriu de antioxidani. Luai pe cale natural, din legume ca broccoli, ardei verde, roiile crescute la timpul lor sau fructe ca afinele. Dup 20 de minute de efort organismul elibereaz radicalii liberi, care atac structura celulei i de aici pn la boli precum cancerul se ajunge uor. Antioxidanii snt antidotul, dar i vitaminele A, C i E, seleniul, zincul. Luate din natur nu din pastile!".

Nu punei miere n ceaiul fierbinte!
O alt eroare ntlnit des o facem atunci cnd ndulcim ceaiul cu miere. Mai precis cnd punem mierea n apa fierbinte: "n contact cu apa mai cald de 40 de grade, mierea devine toxic, i schimb proprietile. O putem folosi, dar dup ce am ateptat puin s se mai rceasc ceaiul", spune medicul de la ICA .

"Dac m ntrebai pe mine, a face meniu separat, personalizat pe tipul de efort depus! Portarul care e static are nevoie de for pentru explozie, luat din zaharuri. Mijlocaul e ca un maratonist, trebuie s mnnce cereale"
Gheorghe Mencinicopschi, eful Institutului de Chimie Alimentar.

Cu se repartizeaz alimentele peste zi
Diminea - ou
Prnz - carne cu legume sau murturi
Seara - paste cu sos de roii i parmezan

"Dieta, din greaca veche, nseamn mod de via. Degeaba oamenii ncearc s se alimenteze corect dac fac jogging pe Calea Victoriei printre evi de eapament, folosesc cosmetice pline de reziduri petroliere i tone de chimicale cnd spal rufele "
Gheorghe Mencinicopschi, eful Institutului de Chimie Alimentar.


Luna_in_capricorn
Postat pe 25 August 2010 19:06
Secretele industriei crnii: chimicalele din salamuri

Aditivii sintetici din semipreparatele din carne rmn n organism chiar i zece ani, pentru c tubul digestiv nu le poate digera. Consumul anual de mezeluri n Romnia este de aproximativ zece kilograme pe cap de locuitor, ceea ce nseamn c, n fiecare zi, un romn mnnc cam 28-30 de grame de produse din carne.
Anul trecut, media rilor europene mergea ctre aproape 100 de grame consumate zilnic. Totui, diferena este dat de calitatea semipreparatelor romneti din carne, care este printre cele mai slabe din Europa, asta i pentru c romnii nu se arat preocupai de ce pun n farfurie.

Slnin mult i injecii cu ap

n unitile de producie mari i n abatoarele tehnologizate, sacrificrile de animale sunt rare. Dup tranare, 80% din carne se folosete pentru specialiti, iar restul intr n producia salamurilor, a crnailor, parizerului i a crenvurtilor.

Cantitile sunt ajustate cu mult slnin tare, dar i cu soia sau alte grsimi hidrogenate. Malaxarea se face ntr-un recipient mare de metal, n care se pun la tocat carnea, apoi slnina i oriciul. Din saci de rafie se adaug fina de soia, i, potrivit fiecrui reetar, se adaug aditivi sintetici i colorani. Omogenizarea se face n cteva minute, iar pasta prinde gust i aspect de carne. Ambalarea se face n membrane de plastic, care, uneori, ajung s coste mai mult dect compoziia produsului.

De cealalt parte, produsele premium, ca pastrama, muchiul sau cotletul, sunt injectate cu saramur i fosfai, compuii care rein cea mai mult ap.

Injectarea se face cu o main special cu ac, iar vidarea mascheaz c produsul e umplut cu ap. Saramura, care trage foarte mult din greutatea produsului, are ca efecte secundare hipertensiunea arterial i diabetul.

E-urile sunt importate i, n cele mai multe cazuri, condimentele precum ceapa sau usturoiul sunt prafuri obiunite prin deshidratare.

Departe de mncatul sntos

directorul ISA, spune c absolut toate produsele din magazine, mai puin cele eco, sunt pline de chimicale.

Cel mai mult, ns, atrage atenia asupra intoxicrii cu reclame
: Mezelurile i sntatea n-au nimic n comun. Copiii n-ar trebui s consume niciun gram. De aceea, publicitatea este agresiv pe segmentul celor mici.

Chiar dac au fost silii de legi s treac pe etichete toate componentele reetei, productorii din Romnia se feresc s dezvluie cantitile adevrate de carne dintr-un produs.

Dintr-o list de aproximativ 20 de ingrediente, doar unul singur este carne. Restul sunt fosfai, nitrii, nitrai, arome sintetice i colorani, mult sare i mult ap.

Medicii spun c efectele acestor aditivi nu apar de pe o zi pe alta. n schimb, pe timp ndelungat, efectele sunt dezastruoase. Romnii s-au obinuit s cumpere ap la la pre de carne. n ultima vreme, au aprut tot soiul de aditivi care n-au fost testai toxicologic, dar pe care productorii au nceput s-i foloseasc intens. Dintre cei mai periculoi sunt fosfaii, care, n exces, mpiedic fixarea calciului n oase. Imaginai-v ce nseamn asta pentru copii, spune directorul.


SCUMP. 80% din carnea tranat merge pentru specialiti, ca pastrama i cotletul

Etichetele fr valoare

Specialistul n sntate alimentar atrage atenia c poteniatorii de arom, care se regsesc chiar i n specialitile mai scumpe din carne, provoac un apetit ridicat i dau de penden: Glutamatul monosodic d un gust foarte bun. Stimuleaz pofta i te face s mnnci ncontinuu. Efectul nu-i imediat, dar mncnd i mncnd, duce la obezitate.

Din lista lung de compui chimici alimentari, coloranii sunt bombe pentru organism. Roul carmin se extrage dintr-o insect. n procesul chimic de extracie, se folosete aluminiul. Consumul distruge celulele nervoase i riscul cel mai mare l reprezint Alzhaimerul, explic directorul.

Aspectul de delicios al mezelurilor este dat, n mare parte, de fina de soia sau de amidonul de cartofi, care au chiar 40% din compoziia unui parizer ieftin sau a unui salam.

Soia n stare pur, nemodificat genetic, a ajuns s fie cel mai sntos ingredient dintr-un salam. Amidonul, n schimb, chiar n-are ce cuta ntr-un produs din carne. Pentru c nu vor s fie scrupuloi, productorii promit s-l treac pe lista ingredientelor, spune directorul

AMENINRI

Bolile care ne urmresc

Fosfaii din mezeluri mpiedic fixarea calciului n oase. Afecteaz creterea copiilor, iar n 20 de ani, femeile vor suferi de osteoporoz. Brbaii vor scdea la btrnee mai repede n nlime i, n multe cazuri, vor fi obezi.

Semipreparatele mai conin gume de omogenizare, care, pe lng faptul c rein ap, au rolul de a omogeniza.

Nu pot fi digerate de tubul digestiv, dect n zece ani. Efectul imediat este apariia gastritelor i a ulcerelor, dar i a celei mai urte forme de cancer - cel colonorectal, spune directorul.

44% CARNE

Crnai Cabanos

Conine: carne de porc inferoar - cu slnin i orici - 44%, carne de vit - 16%, fain de soia - 40%. Se adaug usturoi, condiment universal, coriandru i agent de afumare.

Aditivi: stabilizatori: (polifosfat de potasiu, caragenan), antioxidant (acid ascorbic), poteniator de gust, glutamat monosodic (aditiv care provoac apetit mare i dependen), zaharuri - dextroz, lactoz, colorant natural: carmin, conservant - nitrit de sodiu si nitrat de potasiu.

Pentru omogenizare se mai folosesc grsimile vegetale. Se ambaleaz n intestine subiri de oaie. Se las la fiert 20 de minute, la 75 de grade C. Zvntarea se face ntr-o camer frigorific, timp de 2-3 ore.



60% CARNE

Crnai de porc

Conine: carne de porc 60%, cu slnin i orici, protein vegetal din soia nemodificat genetic, ap 20%, sare, condimente i arome naturale, stabilizatori (di-polifosfat de sodiu i potasiu), antioxidani (acid ascorbic, izoascorbat de sodiu), nitrit de sodiu, poteniator de gust (glutamat monosodic), zaharuri (lactoz, dextroz), colorant natural carmin, conservani: nitrit de sodiu i nitrat de potasiu.

Nitritul de sodiu previne creterea bacteriei ce cauzeaz botulismul, mrete timpul de valabilitate al produsului, stabilizeaz culoarea roie a crnurilor procesate i d o arom specific.

60% CARNE

Cotlet de porc

Conine: cotlet de porc, un strat de slnin de 0,51 centimetri. Carnea, tiat uvie, se injecteaz cu saramur 20%- 40%. Injectarea se face manual sau cu o main special cu ac.

Se pune apoi ntr-un sos condimentat cu usturoi, boia de ardei, piper i coriandru, unde se las timp de mai multe ore. n sos se mai adaug antioxidani, poteniatori de gust.

Se las ase zile la rece, apoi se afum industrial. 14 porii de mezeluri pe lun cresc cu 78% riscul apariiei unei forme de boal pulmonar obstructiv cronic, care este foarte grav.

Afeciunea reprezint una dintre primele cinci cauze de deces n Vest. Se manifest prin scderea capacitii organismului de a menine o concentraie normal de oxigen n snge.

62% CARNE

Lebrwurst

Conine: carnea capului de porc n proporie de 62%, slnin tare 7%, organe inim, rinichi, splin 15%, ficat 16%. Se adaug supa de la fierberea capului, mixul de condimente, ceap fiart, zahr i sare. n malaxor se adaug aditivii colorantul alimentar carmin, antioxidani, amidon de cartofi.

Compoziia se ambaleaz n membrane sintetice i se fierbe la 75 de grade C.

Un lebrwurst tradiional trebuie s conin mai puin de ase grame de sare la 100 de grame de produs i, n principiu, s aib cel mult trei aiditivi sintetici, iar termenul de valabilitate s nu depeasc zece zile.

Un produs mai puin conservat i schimb culoarea la deschiderea ambalajului.

80% SLNIN I ORICI

Parizer de porc

Conine: 80% slnin i orici de porc, 10% carne de pasre dezosat mecanic (n care intr oase mcinate), fain de soia, protein vegetal, amidon, condimente sare, usturoi, coriandru, boia de ardei, poteniatori de gust, colorani (carmin).

Dup amestecare, compoziia se fierbe timp de 20 de minute n ap, la 75 de grade C. Din cauza amidonului i a fibrelor din soia, confer starea de saietate.

n schimb, este greu de digerat. Carnea dezosat mecanic este pasta rezultat din dezosarea carcaselor de pasre, care este prelucrat cu utilaje speciale. Aceast past poate conine i resturi de piele, chiar i oase.

60% SLNIN I ORICI

Salam de var

Conine: 60% slnin i orici, 17% carne de calitate inferioar adic ceea ce se poate prelucra din picioare, gt - mix de condimente sare, boia, piper sau extract de condimente aditivi care imit gusturile condimentelor, fin de soia 20%, antioxidani, colorant carmin, glutamat de sodiu (E 261), nitrii, nitrai, past de usturoi, zahr.

Toate acestea se amestec n malaxoare, apoi se ambaleaz n membrane artificiale (de plastic), se zvnt i se afum industrial ntr-o camer unde, teoretic, ar trebui s stea cel puin patru-cinci zile.

n alte cazuri, se adaug agent de afumare.


40% SARAMUR

Pastram

Conine: carne dezosat de la pulp, spat i muchiul de pe spate.

Se taie n uvie, se sreaz, dup care se trece printr-un sos condimentat cu praf de ceap i de usturoi, antioxidani, colorani, ageni de afumare i poteniatori de gust.

Carnea st n sos timp de trei pn la cinci zile, apoi se scoate i se leag cu sfoar. Se injecteaz cu o soluie de saramur de 20-40%, apoi se ambaleaz n pungi de plastic, n vid.

Afumarea se face cu fum lichid, care conine cele mai cancerigene hidrocarburi - cele policiclice aromate.

70% SLNIN I ORICI

unc de porc

Proporiile de carne difer n funcie de reet. unca rneasc conine: 70% carne procesat mecanic (are n compoziie slnin, urme de oase, orici) - proteine din soia, toat gama de antioxidani, colorant carmin.

Carnea se injecteaz cu o soluie de saramur, apoi trece n malaxoare de trei ori.

Prima malaxare se face la o or dup injectarea cu saramur, a doua la 24 de ore dup depozitarea la frig i nc o dat la 48 de ore dup maturare.

Apoi, compoziia se pune n forme metalice care se in la un tratament termic de 75 de grade Celsius. Dup rcire, formele se ambaleaz n pungi de plastic, n vid.

Ca o incheiere,la fel de nocive sunt si preparatele din carne de vita.


garbo024636
Postat pe 30 August 2010 16:24
Furia afecteazã ficatul,
Bucuria duce la mbolnãvirea inimii,
Ingrijorarea slãbete splina,
Teama i spaima aduc prejudicii grave rinichilor,
Tristeea sau suferina sufleteascã mbolnãvesc plãmnii.
Mnia (furia) determinã micarea energiei cãtre partea superioarã a corpului,
Bucuria ncetinete circulaia energeticã,
Suferina sufleteascã i tristeea consumã energia,
Teama i spaima o tulburã, iar
Ingrijorarea duce la stagnarea ei."
Vechi poem din dinastia Qin
Noua lucruri de tinut minte:
Cele trei interdictii:
Nu ai voie sa renunti.
Nu ai voie sa te comporti necivilizat.
Nu ai voie sa fi trist.

Cele trei bucurii:
Vicisitudinea.
Cinstea
Indemanarea.

Cele trei lucruri rele:
Teama.
Indoiala.
Confuzia.
garbo024636
Postat pe 30 August 2010 16:27
De la: garbo024636, la data 2010-08-30 16:27:16Furia afecteazã ficatul,
Bucuria duce la mbolnãvirea inimii,
Ingrijorarea slãbete splina,
Teama i spaima aduc prejudicii grave rinichilor,
Tristeea sau suferina sufleteascã mbolnãvesc plãmnii.
Mnia (furia) determinã micarea energiei cãtre partea superioarã a corpului,
Bucuria ncetinete circulaia energeticã,
Suferina sufleteascã i tristeea consumã energia,
Teama i spaima o tulburã, iar
Ingrijorarea duce la stagnarea ei."
Vechi poem din dinastia Qin
Noua lucruri de tinut minte:
Cele trei interdictii:
Nu ai voie sa renunti.
Nu ai voie sa te comporti necivilizat.
Nu ai voie sa fi trist.

Cele trei bucurii:
Vicisitudinea.
Cinstea
Indemanarea.

Cele trei lucruri rele:
Teama.
Indoiala.
Confuzia.


deci....ar fi colaps in organism.Nici macar stop cardiac....se opresc toateeeee.......
walkiria
Postat pe 30 August 2010 16:30
636, din ce citesc deduc ca singurul sentiment benefic pentru sanatate este indiferenta.
Nu, merci!

Tylly
Postat pe 30 August 2010 16:32


http://www.universulterapiilor.ro/terapii%20-%20%20Hoponopono.html
Dincolo de metodele traditionale
Ho'oponopono
Noi putem apela la Divinitate care ne cunoaste planul nostru personal pentru a ne vindeca toate gandurile si amintirile ce ne tin pe loc in prezent, spune cu voce calda Morrnah Simeona. Este o chestiune de a merge dincolo de metodele traditionale de accesare a cunoasterii despre noi insine.
Procesul la care se refera Morrnah se bazeaza pe stravechea metoda hawaiana de reducere (eliberare) a stresului si de rezolvare a problemelor numita Ho'oponopono. Cuvantul Ho'oponopono inseamna a indrepta lucrurile, a corecta o greseala. Morrnah este o nativ-hawaiana Kahuna Lapa'au. Kahuna inseamna pastratorul secretului, iar Lapa'au inseamna un specialist in vindecare. Ea a fost aleasa sa fie o kahuna inca de mic copil si si-a primit darul vindecarii la varsta de trei ani. Este fiica unui membru al curtii Reginei Liliuokalani, ultima suverana a Insulelor Hawaii. Procesul prezentat acum reprezinta o modernizare a ritualului stravechi de purificare spirituala. Metoda s-a dovedit a fi atat de eficienta, incat ea a fost invitata sa o predea la Natiunile Unite, Organizatia Mondiala a Sanatatii si in institutii de vindecare din intreaga lume.
Cum functioneaza Ho'oponopono? Morrnah explica: Noi suntem suma totala a experientelor noastre, ceea ce e acelasi lucru cu a spune ca suntem impovarati de catre trecutul nostru. Atunci cand avem o stare de stres sau de frica in viata noastra, daca am privi cu atentie, am descoperi ca, de fapt, cauza este o amintire. Iar, in prezent, emotiile legate de aceste amintiri sunt cele care ne afecteaza. Subconstientul asociaza o actiune sau o persoana din prezent cu ceva ce s-a intamplat in trecut. Cand se intampla acest lucru, emotiile se activeaza si se produce starea de stres.
Ea continua: Principalul scop al acestui proces este cel de a se descoperi Divinitatea din interiorul nostru. Ho'oponopono este un dar profund, care ii permite persoanei sa dezvolte o relatie utila cu Divinitatea launtrica si sa invete sa ceara ca, in fiecare clipa, greselile pe care le-a facut cu gandul, vorba, fapta si actiunea sa fie corectate. In esenta, procesul are de-a face cu libertatea eliberarea deplina de trecut.
Fiecare amintire a fiecarei experiente, inca din prima clipa a creatiei noastre, cu multi eoni in urma, este inregistrata ca forma-gand ce este stocata in taramul eteric. Acest computer incredibil ce inregistreaza este cunoscut si sub denumirea de subconstient, unihipili sau aspectul copilului launtric. Copilul launtric este foarte real si reprezinta o parte a Sinelui. Celelalte aspecte sunt mama, cunoscuta si ca uhane sau mintea rationala si tatal supraconstientul sau aspectul Spiritual. Cele trei aspecte formeaza familia launtrica care, in parteneriat cu Creatorul Divin, alcatuiesc I-Dentitatea Sinelui cuiva. Fiecare fiinta umana creata, fiecare planta, atom si molecula detine aceste trei sine si, totusi, fiecare identitate este complet diferita.
Cea mai importanta sarcina a oamenilor este de a-si descoperi adevarata identitate si adevaratul loc din Univers. Acest proces ofera accesul la aceasta cunoastere.
Scopul pe care il are Ho'oponopono este de a: 1) face legatura cu Divinitatea launtrica in fiecare moment al vietii; 2) sa ceara ca miscarea si tot ce cuprinde ea sa fie purificata. Numai Divinitatea poate face asta. Numai Divinitatea poate sterge sau corecta amintirile si formele-gand. Dat fiind ca divinitatea ne-a creat, numai Divinitatea stie ce se intampla cu o persoana.
In acest sistem, nu exista nevoie de analiza, rezolvare, dirijare sau depasire a problemelor. Avand in vedere ca Divinitatea a creat totul, poti merge direct la Ea si sa-i ceri ca problema sa fie corectata sau curatata.
In domeniul rezolvarii problemelor: lumea este o reflectare a ceea ce se intampla in interiorul nostru. Daca ai de-a face cu suparari sau dezechilibre, locul unde trebuie privit este in interiorul tau, nu in afara, la obiectul care crezi ca iti cauzeaza problema. Fiecare stres, dezechilibru sau boala poate fi corectat doar daca lucrezi cu tine insuti. Este important de mentionat ca acest sistem este fundamental diferit de alte forme de Ho'oponopono. In metodele traditionale, toti cei implicati intr-o problema trebuie sa fie prezenti fizic si sa rezolve problema impreuna. In sistemul lui Morrnah, totul poate fi rezolvat de catre tine si Divinitate. Nu trebuie sa mergi niciun centimetru in afara ta pentru a gasi raspunsuri sau ajutor. Nimeni altcineva nu-ti poate oferi informatii mai relevante decat acelea pe care le poti obtine daca patrunzi in interiorul tau.
Morrnah le recomanda in mod special Ho'oponopono acelora care au profesia de vindecator: Este important sa cureti tiparele karmice ale clientilor, inainte de a incepe sa lucrezi cu ei, astfel incat sa nu activezi lucruri vechi. Poate ca nici n-ar trebui sa lucrezi cu o anumita persoana. Numai Divinitatea stie. Daca lucrezi cu cineva si nu e treaba ta, poti prelua intreaga problema a acelei persoane si tot ce este legat de ea. Acest lucru poate cauza o stare de epuizare. Ho'oponopono ne da instrumentele de prevenire a acestui lucru.
Morrnah isi doreste ca toti cei din societatea occidentala sa faca ceva pentru a reduce din stres. Oamenilor din Occident le este foarte greu sa-si lase intelectul in urma. Mintii occidentale ii este greu

Cum functioneaza Ho'oponopono? Morrnah explica: Noi suntem suma totala a experientelor noastre, ceea ce e acelasi lucru cu a spune ca suntem impovarati de catre trecutul nostru. Atunci cand avem o stare de stres sau de frica in viata noastra, daca am privi cu atentie, am descoperi ca, de fapt, cauza este o amintire. Iar, in prezent, emotiile legate de aceste amintiri sunt cele care ne afecteaza. Subconstientul asociaza o actiune sau o persoana din prezent cu ceva ce s-a intamplat in trecut. Cand se intampla acest lucru, emotiile se activeaza si se produce starea de stres.
Ea continua: Principalul scop al acestui proces este cel de a se descoperi Divinitatea din interiorul nostru. Ho'oponopono este un dar profund, care ii permite persoanei sa dezvolte o relatie utila cu Divinitatea launtrica si sa invete sa ceara ca, in fiecare clipa, greselile pe care le-a facut cu gandul, vorba, fapta si actiunea sa fie corectate. In esenta, procesul are de-a face cu libertatea eliberarea deplina de trecut.
Fiecare amintire a fiecarei experiente, inca din prima clipa a creatiei noastre, cu multi eoni in urma, este inregistrata ca forma-gand ce este stocata in taramul eteric. Acest computer incredibil ce inregistreaza este cunoscut si sub denumirea de subconstient, unihipili sau aspectul copilului launtric. Copilul launtric este foarte real si reprezinta o parte a Sinelui. Celelalte aspecte sunt mama, cunoscuta si ca uhane sau mintea rationala si tatal supraconstientul sau aspectul Spiritual. Cele trei aspecte formeaza familia launtrica care, in parteneriat cu Creatorul Divin, alcatuiesc I-Dentitatea Sinelui cuiva. Fiecare fiinta umana creata, fiecare planta, atom si molecula detine aceste trei sine si, totusi, fiecare identitate este complet diferita.
Cea mai importanta sarcina a oamenilor este de a-si descoperi adevarata identitate si adevaratul loc din Univers. Acest proces ofera accesul la aceasta cunoastere.
Scopul pe care il are Ho'oponopono este de a: 1) face legatura cu Divinitatea launtrica in fiecare moment al vietii; 2) sa ceara ca miscarea si tot ce cuprinde ea sa fie purificata. Numai Divinitatea poate face asta. Numai Divinitatea poate sterge sau corecta amintirile si formele-gand. Dat fiind ca divinitatea ne-a creat, numai Divinitatea stie ce se intampla cu o persoana.
In acest sistem, nu exista nevoie de analiza, rezolvare, dirijare sau depasire a problemelor. Avand in vedere ca Divinitatea a creat totul, poti merge direct la Ea si sa-i ceri ca problema sa fie corectata sau curatata.
In domeniul rezolvarii problemelor: lumea este o reflectare a ceea ce se intampla in interiorul nostru. Daca ai de-a face cu suparari sau dezechilibre, locul unde trebuie privit este in interiorul tau, nu in afara, la obiectul care crezi ca iti cauzeaza problema. Fiecare stres, dezechilibru sau boala poate fi corectat doar daca lucrezi cu tine insuti. Este important de mentionat ca acest sistem este fundamental diferit de alte forme de Ho'oponopono. In metodele traditionale, toti cei implicati intr-o problema trebuie sa fie prezenti fizic si sa rezolve problema impreuna. In sistemul lui Morrnah, totul poate fi rezolvat de catre tine si Divinitate. Nu trebuie sa mergi niciun centimetru in afara ta pentru a gasi raspunsuri sau ajutor. Nimeni altcineva nu-ti poate oferi informatii mai relevante decat acelea pe care le poti obtine daca patrunzi in interiorul tau.
Morrnah le recomanda in mod special Ho'oponopono acelora care au profesia de vindecator: Este important sa cureti tiparele karmice ale clientilor, inainte de a incepe sa lucrezi cu ei, astfel incat sa nu activezi lucruri vechi. Poate ca nici n-ar trebui sa lucrezi cu o anumita persoana. Numai Divinitatea stie. Daca lucrezi cu cineva si nu e treaba ta, poti prelua intreaga problema a acelei persoane si tot ce este legat de ea. Acest lucru poate cauza o stare de epuizare. Ho'oponopono ne da instrumentele de prevenire a acestui lucru.

Morrnah isi doreste ca toti cei din societatea occidentala sa faca ceva pentru a reduce din stres. Oamenilor din Occident le este foarte greu sa-si lase intelectul in urma. Mintii occidentale ii este greu sa inteleaga Fiinta Superioara, deoarece, in bisericile din vest, Fiintele Superioare nu sunt explicate. Ea continua: Occidentalul si-a dus intelectul la extrema, iar acest lucru ii desparte si ii separa pe oameni. Omul devine atunci un distrugator, deoarece el se descurca si face fata in loc sa lase ca forta perseverenta a Divinitatii sa curga prin el pentru a-l face sa actioneze corect.
Morrnah lucreaza cu asociatul ei, Dr. Stanley Hew Len, care a fost timp de mai multi ani psiholog clinician la Spitalul de Stat din Hawaii. El a obtinut rezultate remarcabile prin aplicarea procesului in cazul celor mai periculosi si violenti criminali bolnavi mintal din Hawaii. El nu vorbeste niciodata cu ei de fapt, nici nu i-a vazut vreodata. El le scrie numele, iar apoi nu face decat sa lucreze cu el insusi. Isi curata judecatile, convingerile, atitudinile si intreaba Divinitate ce ar putea face pentru acea persoana. Pe masura ce acele atasamente si amintiri sunt curatate, starea pacientului se imbunatateste. Divinitatea, comenteaza Stan, spune ca a venit timpul sa-i aduc pe toti copiii acasa.
Un interviu luat lui Morrnah Simeona si Dr. Stan Hew Len, de catre Joe Vitale si Deborah King colaboratoare obisnuita la New Times



garbo024636
Postat pe 30 August 2010 16:32
De la: walkiria, la data 2010-08-30 16:30:13
deci....ar fi colaps in organism.Nici macar stop cardiac....se opresc toateeeee.......


daca vei sa ramai sanatoasa, nu mai ai voie nimic... da'nimik pe lumea asta!... acu vezi de ce nu ma mai fac bine?!...:P
eu_geminy
Postat pe 30 August 2010 16:32
De la: eu_geminy, la data 2010-08-30 16:32:33
De la: walkiria, la data 2010-08-30 16:30:13
deci....ar fi colaps in organism.Nici macar stop cardiac....se opresc toateeeee.......


daca vei sa ramai sanatoasa, nu mai ai voie nimic... da'nimik pe lumea asta!... acu vezi de ce nu ma mai fac bine?!...:P


io de aia traiesc toate aceste stari...pe rand.Cand ficatul...cand inima...cand splina....echilibrul...este secretul bunei functionari a organismului.Vezi de ce nu am probleme cu inima????
walkiria
Postat pe 30 August 2010 16:37
De la: walkiria, la data 2010-08-30 16:37:10
io de aia traiesc toate aceste stari...pe rand.Cand ficatul...cand inima...cand splina....echilibrul...este secretul bunei functionari a organismului.Vezi de ce nu am probleme cu inima????


stii cum se cheama asta?... "Full body massage", ca pe filmul cu Mimi Rogers...:)))
(daca nu l-ai vazut, cauta-l, fiindca merita - de film, zic)...
eu_geminy
Postat pe 30 August 2010 16:40
Codex Alimentarius

Vor fi interzise vitaminele si produsele naturiste in schimbul a 28 de produse de sinteza care vor fi general valabile pentru tot omul de pe planeta. Din data de 31 decembrie 2009 celebrul Codex Alimentarius a intrat in vigoare si in tara noastra !!! Oare vom face puscarie pentru capsulele cu usturoi sauorice produs naturist? Suna incredibil, strigator la cer ? Da, suna . Sa citim ce scrie mai jos .

Setul de proceduri concepute de reprezentantii OMS va schimba din temelii standardele de siguranta alimentara. Codexul alimentar are ca scop declarat protectia sanatatii consumatorilor. In realitate insa, sunt multe voci care sustin ca este o lege abuziva prin care vom fi obligati spre exemplu sa tratam cu antibiotice si hormoni orice animal crescut pentru hrana. Acest cod isi propune sa elimine si metodele alternative in domeniul sanatatii, adica terapiile naturiste, dar si folosirea suplimentelor alimentare si vitaminelor. La nivel mondial, sute de milioane de oameni au strans randurile si au inceput lupta impotriva acestui inceput de sfarsit al omenirii.
" La 31 decembrie 2009 a intrat in vigoare Codex Alimentarius. Un asa-zis cod universal al alimentelor, ce scoate in afara legii produsele naturale, promovand organismele modificate genetic. Potrivit acestui Codex, suplimentele alimentare nu se vor mai comercializa nici in scop preventiv, nici terapeutic. Usturioul sau menta, alaturi de alte plante comune, vor fi considerate droguri de categoria a 3-a, care pot fi comercializate doar de catre marile corporatii farmaceutice. Intrarea in vigoare a Codex Alimentarius este unul dintre pasii spre Noua Ordine Mondiala.
Datorita preocuparilor mioritice din societatea romaneasca, uitam de multe ori ce se intampla de fapt in lume. Foarte putini romani stiu ca pe data de 26 mai 2009 a fost adoptat Codex Alimentarius, de catre Parlamentul Romaniei. Deputatii au adoptat cu 182 de voturi pentru, 2 impotriva si 12 abtineri, proiectul de lege pentru aprobarea Ordonantei 43/2007 privind introducerea deliberata in mediu si introducerea pe piata a organismelor modificate genetic.. Se aduc astfel inapoi sapte dintre substantele interzise, precum: Hexaclorobenzene, Diledrin, Aldrin etc, substante care au fost interzise in mod unanim in 176 de tari, inclusiv SUA. Prevederile Codex Alimentarius, enuntate de Directiva Europeana in ceea ce insemna suplimentele alimentare, vor fi aplicate sub amenintarea, ca de obicei, a sanctiunilor financiare, dupa cum urmeaza:

- 28 de produsi de sinteza farmaceutica (toxici) care vor fi dozati si vor fi disponibili doar in farmacii, pe baza de prescriptie medicala, vor elimina orice supliment alimentar natural. Astfel, intr-un mod ironic, vitaminele, mineralele si plantele medicinale vor fi pe piata doar in doze in care nu mai pot avea niciun impact, ele fiind clasificate ca si toxine.

In magazine se vor putea pune in circulatie doar produsele care sunt pe lista Codex Alimentarius, toate celelalte (ex: glucosamine, qenzima etc) vor fi ilegale, insemnand ca toti cei care le vor folosi vor fi pasibili de inchisoare.

- Alimentatia umana certificata legal va trebui sa fie iradiata cu Cobalt si nu numai atat, sub noile reguli aproape toate alimentele vor trebui iradiate, iar nivelul de radiatii permis va fi mult mai mare decat cel anterior.

- Se va controla si accesul asupra acizilor aminati esentiali, asupra vitaminelor si mineralelor

- Medicina naturalista, cum ar fi acupunctura, medicina energetica, medicina tibetana etc, vor fi progresiv interzise, iar prin controale se va actiona, eliminand astfel accesul la orice fel de alternativa de tratament naturalist.

In ciuda faptului ca un imens val de petitii a blocat mesageria europarlamentarilor, Codex Alimentarius a fost totusi adoptat, fiind astfel vorba de o incalcare flagranta a drepturilor democratice si respectarii acestora. Modul in care, la 13 mai 2002, europarlamentarii au adoptat, in favoarea industriei farmaceutice reguli fixate prin Codex Alimentarius, ignorand protestele milioanelor de europeni, scoate inca o data in evidenta faptul ca aceasta masura face parte din Programul de Schimbare a Ordinii Mondiale.

Se stie ca, in industria farmaceutica, sanatatea se vinde si se cumpara.

Acuzati de genocid

Inainte de a demonstra legatura dintre Codexul Alimentarius si marile companii ale industriei farmaceutice, mai amintim ca dr. Matthias Rath (Germania), inmaneaza pe 14 iunie 2003 curtii de la Haye (Olanda) un act de acuzare pentru crime impotriva umanitatii, informand ca trusturile farmaceutice ascund efectele secundare periculoase si chiar mortale ale medicamentelor. In acest context, dr. Rath stabileste clar originea acestor crime si dovedeste responsabilitatea industriei farmaceutice privind un genocid extins mondial.

Este de notorietate ca in aceasta industrie se vehiculeaza miliarde de dolari anual, dolari castigati pe spatele suferintei si lipsurilor umane, iar parte din aceste profituri sunt utilizate ca sa se faca lobby pentru aceasta industrie, pentru a influenta legislatii, pentru a manipula cercetari in domeniul medical si educational. Sunt numeroase exemple prin care trusturile au facut donatii mari universitatilor din SUA si Anglia, cum ar fi: Harvard, Yale, John Hopkins, Standford, Columbia etc.

Exista multe rapoarte ONU care demonstreaza ca din cele aproximativ 200.000 de medicamente existente pe piata, doar 10% au o utilitate, dar chiar si acestea ar putea fi inlocuite cu practici din medicina chineza, tibetana etc si produse naturiste. Opozitie serioasa

Sunt numeroase organizatii care si-au exprimat opozitia fata de Codex Alimentarius. Africa de Sud nu se va conforma. Ministrul sanatatii de aici declara ca este foarte clar ca aceste dispozitii vizeaza obtinerea banilor de pe urma remediilor brevetate, iar in acest context este normal ca se incearca discreditarea metodelor naturaliste. Asociatia medicilor si chirurgilor americani isi exprima opozitia fata de Codex Alimentarius. In Marea Britanie practicantii medicinei naturiste sustinuti de Camera Lorzilor s-au opus politicii pro Codex a lui Tony Blair. India nu se va conforma directivelor care, pe langa multe altele, promoveaza ingrediente chimice ce cauzeaza inflamatii la nivelul creierului copiilor. Se stie ca delegatul Indiei, insarcinat sa sustina aceasta cauza, a fost ignorat, iar cand a insistat pentru o dezbatere a fost pur si simplu scos afara din camera.

garbo024636
Postat pe 30 August 2010 17:41
FEMEILE AU NEVOIE DE ATENTIE de Tudor Chirila

Femeile au nevoie de protectie, tandrete si penis.
Barbatii stiu asta, dar sunt convinsi ca penisul le poate inlocui pe primele doua.
Ei nu stiu ca penisul este in multe cazuri primul lucru de care femeia s-ar dispensa in cautarea fericirii.
Barbatii uita mereu de tandrete si protectie. Uita pentru ca sunt suficienti de invingatori, virili si lipsiti de nuante.
Pana si orgasmul e lipsit de nuante la barbati. Nici pe el nu il pot mima.

Astfel ca prima intrebare care vine in mintea barbatului inselat este:
O fi mai bun la pat ca mine? Apoi invariabil: Are penisul mai mare?

Nici prin cap nu-i trece barbatului suficient de invingator si viril ca adversarul care tocmai i-a luat urma prin asternuturile iubitei a avut mai mult timp, a pus intrebari nerostite demult, a mangaiat, a avut rabdare si a ascultat atent cu blandete in privire.

"Ce are cheliosul ala cu burta, in plus fata de mine? Ala e barbat? Ce dracu are ala in plus? Un penis mai mare?"
Nu, frate, are mai multi bani! - vine invariabil eternul raspuns. Asa e de multe ori, zicem si noi. Dar nu despre acele femei si barbati vorbim noi acum.

Nimanui nu-i trece prin cap ca barbatul cu chelie si burta (ori poate putin intarziat in ale maturitatii) intelege sa pretuiasca femeia de langa el cu disperarea celui care poate pierde ultimul tren. Trecut prin multe, cu cicatrice in suflet si dezvantajat (uneori si fizic), trecut de prima tinerete el stie ca unica sansa este sa mangaie, sa asculte, sa inteleaga, sa fie atent sa deschida usa inainte ca ea sa sune.

Si mangaie, asculta, intelege. Desavarseste un ritual al gesturilor care conteaza, este mereu prezent, gata oricand sa intinda un brat.. nu foarte puternic, dar mereu oportun. Mai presus de orice nu cere nimic in schimb, cel putin nu in mod evident.. pentru ca, sa nu uitam, si el e barbat, vanator experimentat.

Cu lacrimi in ochi varsate pe ascuns cand masina ruleaza monoton si ea privest absent peisajul de pe scaunul din dreapta, femeia va decide sa renunte la penis care ii da fiori de multe ori pe saptamana - nu e de ajuns... El, tinar ..carierist si stresat, conduce si nu intelege ce dracu ar mai trebui sa faca pentru linistea cuplului. Ca doar depune toate eforturile. Trage masina pe dreapta si se usureaza in plin camp. Se urca inapoi fara sa-si aduca aminte ca ea l-a rugat sa-i aduca puloverul din portbagaj.

Vor ajunge in curand la munte. Undeva la acelasi hotel se vor intalni cu un barbat jovial trecut de prima tinerete, dar cu zambet irezistibil si povesti fantastice.

Femeile au nevoie de protectie si tandrete. Femeile renunta cel mai usor la penis. Barbatii renunta la tandrete si protectie. Acest razboi surd al neintelegerii va da nastere profitorilor. Cine sunt ei? Pe termen scurt amantii. Pe termen lung cei intelepti si rabdatori.

Pe drumul de intoarcere el este bucuros si usurat ca ea si-a revenit. E vorbareata si nu mai priveste absenta pe geam .
Si zambeste ca in prima zi. E prea neatent ca sa realizeze inceputul sfarsitului.

Pe terasa hotelului barbatul jovial, trecut de prima tinerete savureaza un cognac... Pe buza paharului este zahar...
BrendaLove
Postat pe 3 Septembrie 2010 09:16
E bine sa fim buni la matematica...cateodata...


Un om de afaceri ii trimite un fax sotiei sale:

"Draga mea sotie, o sa intelegi ca acum, cand tu ai 54 de ani, eu am anumite nevoi pe care tu nu mi le mai poti satisface. Sunt foarte fericit alaturi de tine, te consider o sotie minunata si, sincer, sper ca nu te vei simti ranita sau jignita cand vei afla ca in momentul in care tu primesti acest fax, eu fac sex in hotelul Camino Real cu Nicole, secretara mea, care are 18 ani. Totusi, voi ajunge acasa inainte de miezul noptii."
Cand se intoarce tipul acasa, gaseste pe masa din sufragerie un biletel in care scria:
"Dragul meu sot, am primit faxul tau si nu pot decat sa-ti multumesc ca m-ai anuntat. Profit de aceasta ocazie sa iti reamintesc ca si tu ai tot 54 de ani. In acelasi timp, te
anunt ca atunci cand vei citi acest mesaj, eu voi fi in mijlocul unei partide de sex la Grand Hotel cu John, profesorul meu de tenis, care la fel ca si secretara ta, are tot 18 ani. Si cum, pe langa faptul ca esti un om de afaceri de succes esti licentiat in matematica, vei intelege cu usurinta ca ne aflam in aceleasi imprejurari, dar cu o mica diferenta: 18 intra de mai multe ori in 54 decat 54 in 18. Deci nu ma astepta in aceasta seara, ma voi intoarce maine.
Te saruta sotia ta, care te intelege cu adevarat
BrendaLove
Postat pe 3 Septembrie 2010 09:18
Cheia

de Adrian Paunescu

Mari poeti, de-a lungul vremii, au asemanat femeia
Cu o floare, cu un soare, c-o zeita, cu-o scanteie,
Cu o apa, c-o papusa...
Eu, cum nu-s poet prea mare, zic ca seamana c-o usa .


Usa catre fericire, usa catre mangaiere
Usa ce spre taine duce galopand... luna de miere.
Usa catre inrobire, usa jugului etern
Usa care iti deschide perspectiva spre infern...


Deh, dar ca s-ajungi sa intri, e-o problema delicata
Fiindca mai intai de toate, usa trebuie descuiata.
Si treaba se face bine si devine fericita
Nu cu cheia la-ntimplare, ci cu cheia potrivita.


Cheia ei originala, orice usa-n lumea asta
Dupa nunta si traditie are cheia ei, si.... basta!
Dar de iei un gen de usa , simpla, dubla sau de tei
Si-ai sa vezi ca merg la dinsa doua sau mai multe chei


Stai, n-o sparge cu toporul, nu tipa, nu fa scandal,
Ia-ti mai bine portofelul si te du la tribunal.
Ca sa-ti iei o alta usa , liber trebuie sa fii
Si-asta costa, dupa leafa, de la 3 la 7 mii!


Cand alegi o usa noua, trebuie s-o faci cu arta
Sa n-aiba, Doamne fereste, broasca defecta sau sparta ...
Ca broasca atat e buna, pana n-a scapat la chei,
Ca pe urma n-o mai fereci, nici cu doua nici cu trei.


E asemeni cu ulciorul, care dus prea des la apa
Te trezesti ca-i sare smaltul, ori se sparge, ori se crapa...


Usa este ca gaina, ca abia cand e batrana
Mai matura si mai coapta, face supa cea mai buna.
Da, dar care om in viata nu si-a spus in gandul lui:
"Da-o dracului de supa, vreau un piciorus de pui"?


Usa este ca un loto, zice pustiului un tata
Nu e nici o diferenta - dai un ban, mai tragi odata
Insa, dragul tatii, afla, nu tine cat vesnicia,
Ca exagerand cu joaca, ti se strica jucaria.


Am vazut o usa care a trait in viata toata
Ca o sfanta cuvioasa, si-a murit nedescuiata.
A urlat la dansa cerul, cu o voce ca de crai:
"Hei, stafie ingalbenita, poate vrei sa intri-n rai?
Mars la iad, acolo-i locul pentru-o scandura uscata
Ai trait degeaba-n lume si-ai ramas tot incuiata."


Ce te temi mereu de usa ? o sa-mi spuneti cu temei,
Habar n-am. Aveti dreptate, sa vorbim atunci de chei.
Fiindca principalu-n lume, nu e gandul, nici ideea
Nu e focul si nici roata, principalul este cheia..


Si exista chei... o groaza, cati barbati, atatea chei,
Ca de cind e lumea lume, cheile le tin la ei..
Unele sint lungi si groase, sau subtiri ca un siret
Altele mici, delicate, ce deschid si un fiset.


Principalul nu-i marimea, important - la orice usa -
E sa se loveasca cheia si sa fie....... jucausa.
Sa nu se indoaie-n broasca si sa tina la-nvartit.
Chei de lacate, valize, de casete, frigidere,
De camari, de manastire, pivnite sau sifoniere,
Ar mai fi cheia franceza, cheia la casa de bani,
Cheia de la Turnul Londrei sau facuta de tigani,
Dara, ce te faci amice, ca din sute de modele
Tu te chinui toata viata cu o cheie de... sardele?


Merge ea cat merge bine, dar apoi prinde rugina
Si-atunci nici Gerovitalul n-o mai scoate la lumina!
Poti sa-i dai cu glaspapirul, smirghel, pile, ciocolata,
Tot ce-ncerci este zadarnic, ti-a iesit din uz si gata!


'Geaba-ncerci, 'geaba te zbuciumi si degeaba-ti iesi din fire.
Nu te mai vaita la lume, nu e vina nimanui,
Leaga-o cu-n siret sau funda, fa-i un nod si pune-o-n cui!
Sunt atitea chei pe lume, cheia "sol" si cheia "fa",
Dar asta nu te-ncalzeste daca n-ai tu cheia ta.


Si... zicind cum zic batranii.... la o tinerete noua,
Zici... privindu-ti amintirea... *"AH, DE-AS FI AVUT EU DOUA!"*
BrendaLove
Postat pe 3 Septembrie 2010 09:19

Buna Mihaela ,sper ca nu ti-am gresit numele ,daca da ,dau un miel.Da sa nu-l tai !! Nu stiu daca ce postezi ,sunt creatiile tale sau le aduni de undeva ,dar m-ai surprins placut.Indiferent de sursa ,interioara sau exerioara,esti o tipa spirituala si inteligenta. Ma bucur ca te-am cunoscut.O zi faina ,iti doresc.Maria

Nu stiu sa utilizez acest sistem de comunicare ,sper ca mesajul ajunge unde trebuie !!
garbo099338
Postat pe 4 Septembrie 2010 09:47
De la: garbo099338, la data 2010-09-04 09:47:56
Buna Mihaela ,sper ca nu ti-am gresit numele ,daca da ,dau un miel.Da sa nu-l tai !! Nu stiu daca ce postezi ,sunt creatiile tale sau le aduni de undeva ,dar m-ai surprins placut.Indiferent de sursa ,interioara sau exerioara,esti o tipa spirituala si inteligenta. Ma bucur ca te-am cunoscut.O zi faina ,iti doresc.Maria

Nu stiu sa utilizez acest sistem de comunicare ,sper ca mesajul ajunge unde trebuie !!


Buna, Maria! Multumesc! Nu, nu mi-ai gresit numele...Am doua nume Gabi si Mihaela, le ador pe amandoua. Materialele postate aici eu le primesc prin mail de la prieteni si imi place sa le dau mai departe, sa le impartasesc si altora. Oricine e bine primit aici si e simplu, copy paste pe ce ai de transcris. Deasemenea sunt binevenite si comentariile!
O zi buna!
GM
Luna_in_capricorn
Postat pe 4 Septembrie 2010 10:49



Interesant: Luna august 2010 are 5 zile de duminica, 5 zile de luni si 5 zile de marti. Asta se intampla o data la 823 de ani..Daca trimiti mailul mai departe la 8 persoane aceasta suma de bani iti va intra in 4 zile .Bazat pe Feng-shui-ul chinezesc. Cine opreste lantul, va avea ghinion in aceasta sambata!
:)






Luna_in_capricorn
Postat pe 5 Septembrie 2010 08:31
FATA DE MASA Un tanar preot si sotia lui, trimisi la prima lor parohie, ajung
> acolo intr-o zi de octombrie si constata ca biserica este intr-o stare
> deplorabila... Plini de entuziasm, isi propun sa o restaureze pana in
> Ajunul Craciunului, cand vor sa organizeze prima slujba...
>
> Muncesc din greu, rapara peretii, tamplaria, refac picturile,
> curata si... termina totul pe 18 decembrie! Pe 19 insa incepe o
> vijelie cumplita, care desprinde o bucata din acoperis, iar apa scursa
> le distruge o portiune mare dintr-un perete lateral... Intristat ca
> trebuie sa amane slujba de inaugurare, preotul pleaca spre casa, dar
> pe drum se opreste la o licitatie in scopuri caritabile si acolo ii
> atrage atentia o fata de masa brodata, de o mare finete, care avea in
> mijloc o cruce; isi da seama ca are exact dimensiunea portiunii de
> perete avariat, o cumpara si se intoarce la biserica. Intre timp
> incepuse sa ninga, iar in statie zareste o doamna in varsta care
> tocmai pierduse autobuzul. O invita sa-l astepte pe urmatorul in
> biserica, iar el incepe sa fixeze fata de masa pe peretele avariat.
> Doamna asteapta absenta intr-un colt; deodata isi ridica ochii si,
> socata, il intreaba pe preot de unde are fata de masa cu initialele
> ei(EBG)... Ii pov esteste apoi ca ea o brodase in Austria in urma cu
> 35 de ani, in timpul razboiului. La venirea nazistilor e nevoita sa
> plece in graba si-si lasa in urma sotul, care este arestat si trimis
> in lagar... e ultima data ca-l mai vede... Impresionat, preotul vrea
> sa-i returneze fata de masa, dar ea ii spune ca e mai bine sa ramana
> in biserica... Tot ceea ce poate sa faca este sa o conduca pe doamna
> intristata acasa...
>
> Slujba de inaugurare a bisericii reuseste de minune, iar la
> sfarsit preotul isi conduce spre iesire noii enoriasi; cand revine
> observa pe un scaun un domn in varsta cu ochii pironiti pe fata de
> masa... Barbatul ii povesteste indurererat ca fata de masa fusese
> brodata de sotia lui, care disparuse pe timpul ocupatiei naziste si pe
> care o credea moarta... Preotul il roaga sa-l insoteasca intr-o scurta
> plimbare cu masina si il duce la domiciliul batranei doamne, unde
> asista la cea mai impresionanta revedere de Craciun... (Intamplare
> adevarata povestita de un preot pentru a ilustra "misterioasele cai
> ale Domnului")
>
> M-am rugat azi pentru tine si i-am cerut Domnului sa te
> binecuvanteze, sa-ti calauzeasca pasii si sa te protejeze. Iubirea lui
> este mereu cu noi; promisiunile Lui se implinesc, iar daca avem
> incredere sa-i prezentam problemele noastre, El are intotdeauna grija
> de noi...
>
> Daca se intampla sa ai probleme aparent insolubile, nu uita ca
> si eu ma rog pentru tine, iar Domnul iti va da solutia.... Retrimite
> acest mesaj celor care crezi ca au nevoie de binecuvantarea lui
> Dumnezeu, inclusiv celui/celei care s-a rugat pentru tine. Numai in
> situatia in care crezi ca nu ti-a mai ramas decat Dumnezeu descoperi
> ca de fapt e singurul care te poate ajuta... Incearca sa vezi daca
> este adevarat; tot ce ai de facut este sa spui urmatoarea rugaciune
> pentru cel/cea care ti-a trimis-o:
>
> Doamne, Tata, binecuvanteaza-mi familia si prietenii si da-le
> ceea ce stii Tu ca au nevoie! Umple-le vietile cu pacea Ta, cu
> prosperitate si cu puterea binelui, aducandu-i astfel mai aproape de
> Tine! Amin.
>
>


Luna_in_capricorn
Postat pe 5 Septembrie 2010 08:36
Drumul catre inima prin urechea stanga
Daca vrei sa ii faci o declaratie de dragoste persoanei iubite ai grija sa ii soptesti vorbe de amor la urechea stanga daca vrei ca si ea sa iti raspunda la fel. Asta pentru ca noi cercetari arata ca declaratiile de dragoste, glumele si cuvintele spuse la manie se retin mai bine daca sunt spuse la urechea stanga. Pe de alta parte instructiunile, indicatiile si mesajele neemotionale au mai mare impact daca sunt spuse la urechea dreapta.

Totul are de a face cu modul in care creierul nostru proceseaza informatia. Cu toate ca cele doua emisfere ale creierului sunt strucurate in mod similar, functiile lor sunt diferite. Partea stanga este bazata pe logica si mai dominanta, in timp ce partea dreapta este mai imaginativa, mai vizuala, intuitiva, emotionala. Pentru ca partea dreapta a creierului controleaza partea stanga a corpului, urechea stanga s-a dovedit ca este calea spre partea emotionala a creierului iar urechea dreapta spre cea logica.

Insa nu doar urechile sunt afectate. Se pare ca ochiul drept este cel mai bun pentru a procesa culorile, piciorul drept este mai vulnerabil la gadilat, obrazul drept mai sensibil la saruturi iar tot pe partea stanga se tin in brate bebelusii. In favoarea acestei idei exista mai multe studii psihologice, studii de scanare a creierului si cercetari facute pe pacienti cu leziuni pe creier.

Cand vine vorba de glume se pare ca ai sanse mai mari sa razi in hohote daca bancul iti este spus la urechea stanga. Cercetarile arata ca intre 70 si 85% dintre femei isi tin bebelusul in partea stanga, indiferent daca sunt dreptate sau stangace. Se pare ca fac acest lucru pentru ca le ajuta sa inteleaga mai bine nevoile emotionale si fizice ale copilului. Conform cercetarilor, pozitionarea pe stanga directioneaza mesajele copilului catre partea dreapta a creierului mamei, emisfera care se ocupa de raspunsul emotional. Leganatul pe partea stanga este un avantaj in procesul de creare a unei legaturi intre mama si copil ajutand-o pe mama sa fie mai intuitiva la nevoile copilului.

Dulci nimicuri. Cuvintele de dragoste au un impact mai mare daca sunt spuse la urechea stanga. Cercetatorii de la Sam Houston University of America, avand ca esantion 1.120 de persoane, au aratat ca subiectii au fost capabili sa-si aduca aminte cuvinte de dragoste sau spuse la manie daca le-au fost rostite la urechea stanga. Cand erau spuse in urechea stanga acestia si le-au amintit in procent de 69% iar cand au fost spuse in cea dreapta procentul a fost de doar 56%.

Parfumul si florile au cel mai mare efect daca sunt inhalate prin nara stanga. In cadrul unui studiu facut la University of Pennsylvania Smell and Taste Centre, subiectilor li s-a dat sa miroasa diferite miresme fie prin nara stanga fie prin ce dreapta. Rezultatele au aratat ca cele inhalate prin nara stanga au avut cel mai mare impact.

La fel si senzatia de gadilat se simte mult mai intens la piciorul drept. Daca aveti probleme cu recunoasetrea fetelor persoanelor nou cunoscute, uita-te la ele cu ochiul stang.

Daca vrei sa-ti gasesti calea sper religie, asculta slujba cu urechea stanga. Cuvintele spirituale sau religioase au fost retinute intr-o proportie de 66% daca au fost auzite cu urechea in comparatie cu un procent de 54% cand au fost auzite cu urechea dreapta. Asta pentru ca ascultate cu urechea stanga, cuvintele ajung la emisfera dreapta a creierului care este mai receptiva la cuvinte lipsite de logica.

Daca lucrezi in vanzari si faci acest lucru la telefon, tine receptorul sau casca pe partea stanga. Explicatia ar fi ca cei care au ales sa foloseasca urechea dreapta au folosit mai mult logica in vanzari, in timp ce cei care au folost urechea stanga au mers pe partea emotionala si intuitiva fiind mai aproape de client.

La orele de sport din scoala, atunci cand dadeam probele de alergare, profesorii ne spuneau sa pornim cu piciorul drept. Nu era doar o obsesie de-a lor ci sfatul lor era extrem de indreptatit. Cercetarile facute la University of Calgary au aratat ca atletii care isi incep cursa cu piciorul drept au un avantaj de circa 70 milisecunde in fata celor care incep cu piciorul stang. De aici poate si expresia ca ai inceput ceva cu stangul, adica cu ghinion. Asta pentru ca emisfera stanga, care controleaza piciorul drept, se ocupa mai mult de controlul miscarilor.
garbo024636
Postat pe 5 Septembrie 2010 10:58
Sfaturi de la seniori
Oamenii care te conduc au aceasta putere pentru ca tu le permiti sa o detina. Daca fac abuz de puterea lor, poti sa le-o iei. Aceasta se aplica in relatii, sefi, politicieni.

Daca te gandesti Mai beau paharul asta si gata - atunci nu-l mai bea nici pe acela.

Daca chiar ai o pasiune in viata, ceva ce adori sa faci, incearca sa gasesti un loc de munca unde sa fii platit pentru asta.

Este de o mie de ori mai usor sa-ti faci o prietena atunci cand ai deja una.

Nu te mira cand oamenii nu se vor bucura pentru succesul tau dar vor jubila cand vei da gres.

Fiule, acum esti casatorit, trebuie sa inveti o lectie importanta despre cum sa te descurci cu soria ta. Daca ai de gand sa o inseli intr-o noapte, spune-i ca vii acasa cu o ora sau doua mai tarziu decat ai de gand sa te intorci. Astfel, va fi atat de incantata ca ai venit mai repede incat nu va banui nimic.

Niciodata sa nu alergi dupa un autobuz sau dupa o fata. Va veni altul mai repede decat te-ai astepta.

Nimeni nu castiga dintr-o bataie. Daca tu ii dai 20 de pumni, iar el iti da doar unul, tot te doare al naibii de tare.

Nicioadata sa nu ai incredere intr-un barbat a carui cravata este mai deschisa decat camasa.

Viata este ca si cum ai merge pe bicicleta. Daca te uiti in jos sau in spate, o sa cazi. Singura cale sa ajungi unde iti doresti este sa te uiti inainte.

Nicioadata sa nu ai incredere intr-un barbat cu barba. Ascunde ceva.

Nicioadta sa nu te culci cu o femeie care are mai multe probleme decat tine.

Intotdeauna pleaca de la o petrecere cand inca te simti bine.

Intotdeauna fii tu insuti. Pentru ca celor care conteaza nu le pasa ce prostii ai face. Iar celor care le pasa, nu conteaza.

garbo024636
Postat pe 5 Septembrie 2010 11:01
"..Morala: Cnd femeile plng, umanitatea evolueaz.."

Morala la Morala:Cand femeia nu plange..,da-i in freza..,vivat la evolution..

roby_cado
Postat pe 5 Septembrie 2010 11:37
De la: roby_cado, la data 2010-09-05 11:37:20"..Morala: Cnd femeile plng, umanitatea evolueaz.."

Morala la Morala:Cand femeia nu plange..,da-i in freza..,vivat la evolution..




HA HA HA. Morala la morala la morala: cand femeia nu plange, da-i in freza ca ea sa aiba motiv sa mearga la altul mai bun...si asa umanitatea evolueaza. Iar barbatul lasat sa planga pana nu mai poate!
Luna_in_capricorn
Postat pe 5 Septembrie 2010 13:23
Da, da... numai ca ai gresit un pic formularea... Era "iar barbatul plange DE nu mai poate", nu "pana nu mai poate"...
Ca parca n-ar fi plina lumea de altele!
Thor_again
Postat pe 5 Septembrie 2010 13:31
"..Morala la morala la morala: cand femeia nu plange, da-i in freza ca ea sa aiba motiv sa mearga la altul mai bun.."

..care si el la randul lui,stie ca femeia trebuie sa planga,altfel... nema evolutie..
roby_cado
Postat pe 5 Septembrie 2010 13:38
As dori, daca imi permiti, sa mai adaug cateva precizari :suntem generatia care mai avem respect pentru parinti si pentru persoanele mai in varsta decat noi ,suntem generatia care am sacrificat totul pentru copiii nostri,dar care simtim ca nu le mai putem fi , din pacat, modele de viata, pentru ca nu mai corespundem standardelor impuse de pe alte meleaguri,suntem, daca vrei ultimii mohicani...
lia_rascol
Postat pe 5 Septembrie 2010 14:18
da mai, ii mult mai simplu sa te victimizezi decat sa pui mana sa faci ceva, sa schimbi lucrurile

si cu respectul ala, sa va zic io ceva: respect orice om care merita, idiferent ca are 1 an sau 100 de ani
ah, si pe mine, evident
zambila
Postat pe 5 Septembrie 2010 14:23
Interesante ,,lucruri"! bravo pentru idee! Da, si o mai iubesc pe Romania!Chiar daca a fost terfelita, calcata in picioare, scuipata, abuzata, iar acum pe punctul de a fi abandonata!Nu cred ca e bine sa le spunem ca suntem la munca in strainatate.Cred ca ar trebui sa luam inapoi ce ne-au furat, iar ei sa plateasca!Cum? Daca noi cei care am pierdut de doua ori ne-am uni si am actiona sigur am fi forta de care smecherii au uitat! Insa doar vorbim.
vitan
Postat pe 9 Septembrie 2010 14:22

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
Scoala vietii. 81 De la: suparatu_ 26 Septembrie 2013 21:43
Fabula moderna-Boul si vaca -doua dobitoace 94 De la: quasaria 6 Iulie 2012 20:18
Cine mi-a furat peruca? 54 De la: Sarikiz 13 Mai 2013 10:48
citate celebre 5 De la: AGAPI_MOU 8 August 2012 21:23
gemeni-capricorn 1 De la: Hydra 15 August 2009 07:32
Setari Cookie-uri