"nu este nimeni de neinlocuit,dar uneori e nevoie de mai multe persoane pentru a inlocui una singura"

este un citat pe care l-am primit de la vodafone, ca maxima a zilei...
elodia
Postat pe 5 August 2010 13:24
Ba eu cred ca nimeni nu se poate inlocui. E doar altcineva.
Doara
Postat pe 5 August 2010 20:22
adica trei intr-unul( dezirabilul ) asa...??
reyya
Postat pe 5 August 2010 20:26
""nu este nimeni de neinlocuit,dar uneori e nevoie de mai multe persoane pentru a inlocui una singura""
S-ar putea sa fie corecta afirmatia si va dau un singur exemplu. In urma cu cativa ani lucram intr-o unitate de politie. O doamna secretara (care cred ca era mai veche decat politia), personal civil, lucra in draci. Culmea este ca stia mai bine decat ofiterii lucrarile si le gasea in doi timpi si trei miscari. Lucra sambata, duminica, la ordin, dupa-amiezile, asta era regimul, lucrarile aveau termene ... in fine. Ideea este ca, atunci cand aceasta doamna a iesit la pensie (ati retinut!!!!! era personal civil), au trebuit sa angajeze 5 (CINCI) OFITERI (nu subofiteri !!) pentru a putea sa indeplineasca sarcinile ce le facuse amarata asta in aproape 40 de ani. Deci?!
Doinita201
Postat pe 5 August 2010 20:30
pei poate nu stii cum isi iau licenta ofiterii de politie daca ai o curiozitate , intreba-i ceva din penalul general sau special..pun pariu ca 80% habar nu au ...
reyya
Postat pe 5 August 2010 20:34
reyyo, intri pe teren minat
eu pun pariu ca tu ai vrut sa faci o gluma, da' nu ti-a iesit
Thor_again
Postat pe 5 August 2010 20:38
Ba problema este ca stiu!!! Cei mai multi se incadreaza la "diagnosticul" tau. Problema adevarata este ca o singura femeie, care a fost platita nitelus mai mult decat femeia de serviciu (fac aceasta comparatie doar pentru ca se stie ca aceasta categorie au cel mai mic salariu), a desfasurat o munca pentru care, mai apoi, ai incadrat 5 oameni cu salarii muuuult mai mari si care aveau alt statut (adica, chiar trebuiau sa sara in echer la ordin). Revenind la topic, cred ca este un exemplu concludent.
Doinita201
Postat pe 5 August 2010 20:41
deloc...din cauza exemplificarilor concrete am plecat din MI , nu aveam loc de ....ma rog..prea multa titrare pt mediul ala..sa nu ,,aprofundam" Nu , nu am glumit..catusi de putin , desi mi-as fi dorit sa fie doar o gluma.
reyya
Postat pe 5 August 2010 20:43
hmmm...
eu, totusi, m-as mai gandi, reyyo
Thor_again
Postat pe 5 August 2010 21:10
aici tin cu thor. stiu oameni foarte bine pregatiti in MI. coeficientul acela o fi de maxim 10% dar, nu mai mult. ca in orice loc de munca se mai strecoara si din astia care nu prea au habar de meserie
sunt politisti care dau lectii judecatorilor sau procurorilor
si_totusi
Postat pe 5 August 2010 21:32
Mersi, totushico
Nu de alta dar nu aveam chef sa le explic reyyei si celeilalte cat tremuram la drept civil sau procedura penala in sesiune... ca te lua profesorul de manutza dupa ce recitai subiectul ca pe apa si te plimba prin toata materia din an
Thor_again
Postat pe 5 August 2010 21:45
De la: si_totusi, la data 2010-08-05 21:32:25aici tin cu thor. stiu oameni foarte bine pregatiti in MI. coeficientul acela o fi de maxim 10% dar, nu mai mult. ca in orice loc de munca se mai strecoara si din astia care nu prea au habar de meserie


Pt Thor si totusi ,pot spune ca am terminat prima facultate Academia de Pol . pe merit , altii ,,pe merit" ( de data asta scris in ghilimele) au obtinut anumite posturi , desigur nu in baza mediilor...asa incat nu doresc sa aduc argumente nici pro nici contra asupra unui aspect pe care l-am trait...si care nu mi-a adus nimic pozitiv. Cunosc(sau cunoasteam pana sa plec din tara) indeajuns de bine culisele sistemului , cum aveau loc angajarile si concursurile in MI.
reyya
Postat pe 5 August 2010 21:55
Pentru Thor
"Nu de alta dar nu aveam chef sa le explic reyyei si celeilalte cat tremuram la drept civil sau procedura penala in sesiune... ca te lua profesorul de manutza dupa ce recitai subiectul ca pe apa"
........ cealalta iti raspunde ca nu esti singurul care a tremurat la civil sau penal in sesiune. Si tot cealalta iti raspunde ca are prieteni politisti care stiu penalul mult mai bine decat un judecator sau procuror, dar mai cunoaste si judecatori sau procurori de la care chiar iti face placere sa furi meserie.
Thor, nu stiu exact cu ce meserie ai inceput in viata, bravo tie ca ai "tremurat" in sesiune si sper ca nu ai ramas cu civilul sau penalul "ca pe apa" (de fapt sunt sigura ca nu este asa, dar trebuie sa fie si "cealalta" nitel rautacioasa), dar eu cunosc indeajuns toate aceste categorii. Si atentie, nu am generalizat ca politistii sunt asa sau pe dincolo, pentru ca eu chiar stiu cat muncesc politistii, mai ales unii dintre ei.
Doinita201
Postat pe 5 August 2010 22:02
Imi pare rau ca de la un exemplu concret, care tinea de topic, s-a ajuns la o cu totul alta interpretare. Este vina mea, ca nu trebuia sa specific unitatea. Dar am specificat-o tocmai pentru a evidentia diferenta de salariu si statul a persoanelor care au inlocuit un singur functionar. Asta a fost singurul motiv, nu altul.
Doinita201
Postat pe 5 August 2010 22:08
reya, una e putreziciunea sistemului alta sunt oamenii. de cand e lumea si pamantul gunoaiele au stiut sa iasa in fata.astfel de oameni sunt intodeauna sefi sau oamenii sefului de asta spun eu ca nu-s mai mult de 10%.

oamenii care duc in spate sistemul sunt cei care nu merita sa fie bagati in aceeasi oala cu alde astia

si_totusi
Postat pe 5 August 2010 22:09
civil , penal , procedurile ...toti am tremurat sustinand examenele din facultate , pe care trebuia sa le promovam ..si nu oricum. eu nu ma refeream la examenele din timpul facultatii..ma refeream la partea de ,,dupa" facultate, dar fiecare cu experientele lui, pe mine unele aspecte dupa terminarea facultatii m-au scarbit ( desi nota de la licenta era una foarte buna) s-a vazut cum si in ce conditii ..si mai ales CINE...a obtinut anumite posturi .Licenta nu conteaza ....nu conteaza nici merituozitatea CI ,,gradul de rudenie" ..sau ...alte criterii care nu au legatura cu VALOAREA si cunostintele insusite pe perioada facultatii.
reyya
Postat pe 5 August 2010 22:10
Doinito (acum ti-am retinut si nick-ul) si Reyyo,
Mi-am mancat ceva ani -multi- din viata in ministerul ala, facand parte din PRIMA promotie a Academiei de Politie.

Reyyo, acum probabil vei realiza de ce am insistat sa te mai gandesti in a face afirmatii
Doinito, degeaba spui ca tu "cunosti" sistemul, daca il cunosti exact cum il mai "cunoaste" cineva de aici, din postura de salariat civil. Dupa ce vei fi trecut cel putin doi - trei ani pe la educarea promotiilor, ceva ani prin cercetare penala si munca operativa de teren, inca vreo trei ani prin statul major al unei mari unitati, apoi prin managementul unui departament de resurse umane care avea in subordine cateva judete, mai vorbim
Thor_again
Postat pe 5 August 2010 22:13
Nu, Doinitza. Stii care este vina ta? Ca si a reyyei de altfel? Vina voastra consta in faptul ca generalizati. Nici macar nu ati facut un minim efort ca sa nu transpara ideea asta din postarile voastre.

Pe tine te iert -deocamdata- pentru ca esti noua. Pe reyya nu, pentru ca ma stie si stie cat urasc generalizarile, chiar facute de oameni isteti, asa ca ea
Reyyo, deoarece am lucrat in management toata viata pana acum, din primul an de cariera, am invatat ca deciziile nu se iau la nervi. De aceea iti voi comunica sanctiunea ulterior
Thor_again
Postat pe 5 August 2010 22:17
Thor.eu momentan fac psihologie judiciara...departe de lumea dezlantuita ( adica nu unde m-am format ci la cateva mii de km distanta :-)....DAR in Ro nu am putut la momentul ala din cauza faptului ca ...din pacate nu veneam ,,din partea nimanui" , numele meu nefiind cunoscut...aveam doar o diploma in buzunar recunoscuta si valabila si cam atat..eram eu cu mine :-)
reyya
Postat pe 5 August 2010 22:19
doinita, femeia aceea a muncit cat 5 pentru ca asa era formata ca om. din corectitudine, din frica ca ramane fara post, din bun simt . au profitat de munca ei cei care ar fi trebuit sa o renumereze corespunzator.au preferat sa faca economii si i-au pus in carca toata munca a cinci oameni. i-a durut la basca ca e si ea un om . se descurca? era ok pentru ei. iuhai bade !

nu cei 5 ofiteri sunt vinovati sau incompetenti sau lenesi. stiau care li-s indatorilrile si ce le cere fisa postului.


ai dreptate. acea femeie a facut munca a cinci oameni si a iesit la pensie cu o retribibutie care nu-i permite sa traiasca decent.halal pentru cei care ar fi trebuit sa-i recunoasca meritele

si_totusi
Postat pe 5 August 2010 22:19
santiune Thor ?? :-) va trebui sa mi-o trimiti prin plic ...sa-mi pui si o floare de colt , mi-e dor de crestele Carpatilor Meridionali. :-)
reyya
Postat pe 5 August 2010 22:23
Thor, ai dreptate, am cunoscut sistemul din perspectiva salariatului civil caruia ii treceau toate hartiile prin mana. Asa ca stiu exact cate nopti se pierdeau cu ... toata treaba. Ti-am spus ca imi pare rau, ca trebuia sa punctez de la inceput ca nu diferenta dintre civil si militar era "firul rosu" al discutiei, ci inlocuirea unei persoane cu mai multi angajati. Dar am crezut ca, odata ce titul topicului era clar, nu mai era nevoie de o asemenea explicatie. Dar gata, mi-am invatat lectia! Si inca ceva: cand am trecut "dincolo", parasind politia, dar lucrand cu politistii .... am fost si am ramas cea mai ferventa aparatoare a lor, tocmai pentru ca stiu cate nopti pierd si in ce conditii.
Doinita201
Postat pe 5 August 2010 22:27
Reyya,
nu, bre, nu ti-o trimit in plic. daca tot esti cu psihologia judiciara, sanctiunea e urmatoarea:

sa imi faci un referat cu tema "ce cred io, reyya, despre justitia restaurativa - buna/ rea cu argumente", care sa cuprinda inclusiv propuneri DE LEGE FERENDA in vederea extinderii programelor de jutitie restaurativa in Romania.
Si sa nu ma iei cu tarile common law, poti doar sa faci o comparatie
Thor_again
Postat pe 5 August 2010 22:29
s-a facut , nu vreau sa ma gandesc inca ce o sa iasa
reyya
Postat pe 5 August 2010 22:31
parca napoleon a spus:

cimitirele sunt pline de oameni de neinlocuit...
iasomia
Postat pe 6 August 2010 10:25
a spus-o si pe asta vizavi de soldatii sai cazuti pe campurile de lupta ..........mie imi place alta , tot de el spus-a :

" niciodata nu intrerupe un dus man atunci cand face o greseala"
jeanette40
Postat pe 6 August 2010 10:41
corect.
nu ai nimic de facut decat sa astepti....
da' si mai bine este sa ti se rupa,parerea mea....
nu vreau sa fiu morbida, ca as continua cu un proverb chinezesc.
iasomia
Postat pe 6 August 2010 11:02

http://bit.ly.cSu4aU

votati pe cineva draguuut!
am nevoie de voturi,cine ma ajuta?
puteti vota in fiecare zi
dancris
Postat pe 6 August 2010 11:11
Nu merge linkul asa ca....
Doara
Postat pe 6 August 2010 15:21
nu merge?!!!

tre sa mearga,poti sa mai incerci o data?
dancris
Postat pe 6 August 2010 15:28

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
Ce ati face......... 6 De la: reyya 18 Mai 2010 22:31
2 bilete 2 De la: fleurdelis 12 Iunie 2010 15:38
Incredibil s-au oparit "doamnele rele de gura" 89 De la: garbo265966 9 Iulie 2012 06:31
sunt insarcinata!:( 200 De la: alinabyby2001 7 Aprilie 2011 18:45
Bine ai revenit suflet! 31 De la: oanas_2004 20 Februarie 2011 11:17
Setari Cookie-uri