Iesirea din rutina

Oare voi ce solutii ati ales pentru a iesi din rutina? Eu surprind momentele esentiale ale piticutei pe http://www.ghidusii.ro/. Voi?

O rutina imprevizibila, nonsalanta, care umbreste magia clipelor pline de veselie, joc si sublim. O rutina ce toceste simturile, imaginatia si stirbeste rabdarea. Ma vad inchisa intre activitati casnice plicticoase si monotone care-mi rapesc din timpul pe care l-as devora alaturi de pitica noastra. Apoi cand ofer jocului rolul principal, ma tortureaza vinovatia ca neglizej casa, ca nu ma pot inscrie printre gospodine. Incerc sa restabilesc ordinea, echilibrul intre ele. O clipa o regasesc pentru ca apoi sa imi amintesc de dorintele sufletului meu si mai mult chiar, de cele ale sufletului pereche. Murmura trista inima de atata amanare.
anemonaa
Postat pe 14 Ianuarie 2010 15:58
Frumos scris, poate ar trebui sa fii mai explicita. :)))))))))))))))))))))'
Rutina asta, bat-o vina!!!
Pitu
Postat pe 2 Februarie 2010 13:05
draga aneemona,nu esti singura care simte si gandeste asa....fiica mea,de cand s-a nascut a scos la iveala din mine atata afectiune,grija,forta de a lupta,cat nu banuiam vreodata ca le-as fi avut.Brusc mi-am dorit sa schimb lumea,sa fac din ea un loc mai sigur,mai placut,mai bun de trait...nu reusim pe deplin draga mamica.Mereu vom cauta un echilibru intre ceea ce ne dicteaza inima si constiinta de mama sa facem si treburile casnice pe care daca le neglijam ne simtim vinovate..la fel cum ai spus tu mai devreme.Cred ca nu putem trai in armonie si nu-i putem oferi copilului un camin cald daca nu gasim calea de mijloc.Rutina??Ce este de fapt?fiecare o percepe altfel.Dar nu te ingrijora,esti o mama buna chiar cea mai buna,singura pe care si-ar dori-o copilasul tau.Si eu am deseori sentimente de vinovatie dar...,,cand o tin in brate,dupa o zi de munca,dupa nopti nedormite,se naste in mine un straniu sentiment de placere vazand ca pot-iar si iar-sa-i ofer ceea ce are nevoie:caldura,schimbare,atentie.Am descoperit cu uimire in mine insami o mama buna,capacitatea de a ma sacrifica pentru cineva si pentru toate acestea frumusetea ei ma rasplateste ,ca un privilegiu.te pup o zi frumoasa
chanty
Postat pe 10 Martie 2010 13:18
chanty foarte frumos, din suflet si la subiect. Foarte adevarat tot ce ai spus. Si eu simt la fel doar ca am impresiana ca pot mai mult. Nu stiu exact la ce se referea mamica care a deschis acest topic, eu una stiu ca atunci cand zic de rutina imi lipseste activitatea de la locul de munca, colegii, etc. Nu ma plictisesc acasa, din contra. Asta mica e o bucurie si imi este mai mare dragul sa fiu cu ea dar fiind iarna, foarte frig nu prea am iesit si pt o persoana activa este destul de greu, zic eu. Dupa ce am nascut a fost ceva foarte nou si ca la inceput nu exista rutina sau nimic asemanator. Dar de cand a inceput iarna parca am simtit ca ma sufoc facind aceleasi chestii :spalat, mancare, curatenie. In marea majoritate a timpului eram doar noi doua. Adica pana pe la ora 16. Eu vorbeam pitica mea doar zambea, asa ca eu intrebam eu raspundeam. Stateam o gramada pe tel sa mai conversez si eu cu cineva ca altfel .... Asta am vazut eu prin rutina. Si ca sa mai treaca timpul mai intram pe net, mai chemam cate o prietena la o cafea (care avea timp sau nu era la munca) iar dupa masa ca sa nu o iau razna de tot imi lasam copilul la mama sau la soacra vreo 2 -3 -4 ore si noi mergeam prin magazine pe la plim,bare, in vizite la prieteni sau de multe ori stateam doar eu cu sotul meu acasa si priveam un film, etc. Si uite asa a trecut si iarna si acum asteptam primavara care chiar se lasa asteptata.... si suntem mai mari si facem fel si fel de prostioare - deci nu ne plictisim . Cu vina e tot cam asa, ca de multe ori cand o las mai mult sau cand stau pe net si o las sa se joace singurica ma simt vinovata, dar .....
Iti doresc o zi buna
Pitu
Postat pe 10 Martie 2010 14:21
Multumesc pentru incurajari. Cand am scris depsre rutina- ma refer la programul piticutei, la rutina activitatilor cotidiene care uneori intuneca acele clipe unice, minunate (pampersi, facut lapte, spalat bucataria dupa fiacare masa, facut ciorbita la 2-3 zile, pasat fructe....). Incerc sa gasesc un echilibru, sa imi fac timp pentru ea, pentru casa, pentru mine, pentru sotul meu, pentru prieteni. Am multe de oferit insa timpul este atat de scurt!
anemonaa
Postat pe 10 Martie 2010 15:10
anemonaa cred ca depinde totul de cum iti gestionezi timpul. Eu inca nu am gasit solutia perfecta si pe mine ma las la urma. Asta ma scoate din sarite de multe ori dar cand ma uit la a mea pitica uit de celelalte. Eu inainte sa nasc obisnuiam sa ma intalnesc in fiecare sambata cu prietena mea in oras la o cafea care dura cam 2 ore.
de cand am nascut am fost de 2 ori cu ea la cafea in rest am noroc ca vine ea la mine. nu imi pare rau doar ca atunci cand simt ca ma sufoc facind tot aceleasi treburi casnice imi vin in minte asemenea momente. Nu as renunta la timpul in care stau cu fetita mea dar de multe ori nu am chef sa fac mancare sa spal sau sa fac curatenie. Astea ma omoara, asta e rutina pt mine. Cand e vreme buna si ies afara cu fetita mea asa imi trece timpul si prind viata ca sunt in stare sa fac de toate si am energie cat zece. Statul in casa ma moleseste. Uneori simt ca si sotul meu are de suferit dar eu incerc pe cat posibil sa ii acord aceeasi atentie. Am noroc ca este intelegator. Eu de 8 martie am iesit cu colegele de birou in oras la o pizza. Nu am stat prea mult ca am zis ca nu e frumos dar important este ca am fost si m-am simtit bine.
Ma bucur ca ai deschis acest subiect.
Pitu
Postat pe 11 Martie 2010 15:36
Rutina apare in mod obligatoriu si inevitabil atunci cand apare un copil, pentru ca ei au nevoie de rutina, de o viata ordonata. Problema este ca noi mamicile nu ne mai gasim timp si pentru noi. Este mereu altceva de facut, cand nu este cel mic este treaba de facut in casa, sau cumparaturi sau orice altceva.
Solutia mea a fost sa imbin utilul cu placutul am incercat sa gasesc activitati placute atat pentru Eugen cat si pentru mine.
Asa ca eu si eugen in primul sau an de viata am avut un program foarte incaract. O zi pe saptamana aveam curs de masaj alternat cu intalniri cu copii de varsta lui (de la 3 la 10 luni). Era frumos pt ca intalnirile erau organizate intr-o cresa si aveau un spatiu care se adapta perfect varstei copiilor, pernute, jucarii din diverese materiale care puteau fi bagate in gurita, cosuletul cu comori (de unde cei care stiau deja sa stea in fund puteau sa descopere diverse obiecte, banale de altfel, dar care pentru ei erau foarte interesante) mingiute. Activitatea era coordonata de 3 educatoare. Iar noi mamele puteam petrece cateva ore impreuna cu bebei dar si la o sueta, discutand cu alte mamici, se serveau biscuitii, cafea sau suc, era foarte relaxant. Acolo am invatat si diverse metode de masaj infantil pe care Eugen il adora.
O alta activitate relaxanta pe care o faceam impreuna era mersul la piscina unde am facut un curs de aqua-motricita infantila.

Acum, cu Marco, abia astept sa incep aerobica. Vom merge impreuna la o sala unde se face acest curs de aerobica post-parto special pentru proaspetele mamici. Bebei stau intr-o camera supraveghiati de 2 educatoare, iar mamicile intr-o camera alturata fac aerobica.

O alta metoda de a iesi din rutina, pe timp de iarna, pe care eu si alte 3 mamici am gasit-o este de a organiza pe rand intalniri la cate una acasa in asa fel incat cei mici se jucau iar noi stateam la o "barfa" cu un ceai sau o cafea.

corina_dragoi
Postat pe 11 Martie 2010 17:15
corina_dragoi pot sa spun ca ai gasit metode superbe. Eu deja am stabilite intalniri cu alti copii dar pe cand se mai incalzeste. As vrea si eu sa o duc pe pitica mea la inot dar habar nu am daca in Oradea exista asa ceva. Sincer nu cred.
Pitu
Postat pe 12 Martie 2010 15:54
foarte buna ideea corina, pacat ca nu prea am cunostinte cu copii de varsta la bebe al meu, mi-ar fi placut sa fim vizitati sa se joace impreuna, nu stiu ce fac majoritatea mamicilor in casa mereu, eu as innebuni daca nu am iesi zilnic
aly_raz
Postat pe 12 Martie 2010 16:03
lorena05 ar trebuii sa existe.La mall nu ai intrebat? De ex la mall-ul din Timisoara se faceau sedinte de aquagim parca ii spunea,pt bebelusi,f bune si pt gravide.Acum nu mai stiu daca mai este la mall sau este in alta parte.In oradea am auzit ca s-ar numii babyswim,dar nush mai multe detalii si unde este.
bau
Postat pe 12 Martie 2010 16:18
corina_dragoi stai in Romania sau in strainatate ca suna asa de bine ce spui tu.Oare este si pe la noi asa ceva?
bau
Postat pe 12 Martie 2010 16:23
buna mamici,cand avem copii rutina este o regula o perioada de timp din pacate exista si sunt momente in care te saturi si simti ca nu mai ai chef de nimic(cazul meu )

si eu am momente cand simt ca ma plafonez,ca nu mai am aer si ies pe geam sa trag o tigara sa ma calmez .fiti optimiste fetelor vine ea caldura acum si iesim cu prichindeii afara pana ne saturam
anaROBERT
Postat pe 13 Martie 2010 01:05
Cred ca Corina nu locuieste in Romania !
printesa31i
Postat pe 13 Martie 2010 01:12
si eu tind sa cred ca nu este in romania pentru ca noi nu avem asa ceva,era foarte util si foarte placut sa fi fost in fiecare judet macar cate un centru sau o cresa de acest gen dar ,sa nu uitam traim in romania
anaROBERT
Postat pe 13 Martie 2010 01:20
bau la noi in oradea mall cum este iulius mall nu avem. Este Lotus center ceva imitatie de mall unde merg in general cei cu fite sa isi etaleze noile vestimentatii, ca pe corso si este ceva centru de joaca (nu stiu exact unul sau doua) dar mai mult pt copiii maricei nu asa mici. Datorita crizei nu este deschis Era shop center care vrea sa fie mult mai mare. De aceea zic ca habar nu am sa fie. Eu am cunostinte chiar multe cu copiii de varste apropiate de Alisa dar stau cam departe de noi si eu nu am masina pt ca merge sotul meu cu ea la munca iar cu caruciorul este departe pe frigul asta. Mijloacele de transport in comun nu imi convin pt ea deocamdata mai ales cu atatea virusuri si atatia oameni bolnavi. Asa ca stam acasa, ne plimbam prin zona, prin parcuri cand ne permite vremea. Dupa ce se incalzeste vom vizita si copiii. De inot habar nu am. Stiu ca merg copiii de 5 -6 ani la curs de inot dar mai mici nu stiu sa fie.
Este bine de stiut ca nu sunt singura care are impresia ca o ia razna din cand in cand. Chiar ma simteam vinovata. Atata tv si net cat am vazut iarna asta nu am vazut in 5 ani. Noroc ca mai citesc o carte atunci cand ma lasa Alisa ca de regula vine si mi le trage din mana. Deci citesc numai cand doarme ea.
Pitu
Postat pe 13 Martie 2010 12:31
fetelor insa vreau sa va mai zic ceva. Ieri pot sa spun ca am iesit din rutina. Va explic : am cumparat peste si brocoli sa ii dau Alisei, si dupa ce am muncit sa le fac mi le-a scuipat pe jos si pe haine. Deci am muncit degeaba. In timp ce ii faceam mancarica am pus-o pe domnisoara in rotobil si ea se plimba in voie. Eu in bucatarie am o mobila care dulapioarele sunt prinse in balamale mici nu sunt pe sine. Ce credeti ca a facut domnisoara mea? A muncit un pic si a scos o usa din balamale !!!!!!!!!!!! Sincer nu stiu cum a reusit ca era in rotobil dar a scos-o e fortoasa. Dupa 1 ora am lasat un sertar in care tin condimentele deschis. Nu am crezut ca ajunge la el dar a ajuns!!!! Ascos toate condimentele afara si aveam si o bunga nedesfacuta de scortisoara pe care s-a gandit sa o desfaca. Daca ati fi vazut-o era toata scortisoara si ea si rotobilul si pe jos. Am inceput sa rad cand am vazut-o. Si ea tot stranuta si tipa. ... Deci ieri nu m-am plicti deloc
Aveti grija la condimente. Bine ca nu a fost piper
Azi inca nu a facut nimic dar a stat mai mult cu taicasau ca eu am fost la piata. :)))))))))))
Va doresc o zi buna
Pitu
Postat pe 13 Martie 2010 12:40
vorbesc prostii - toate usile sunt prinse in balamale dar nu sunt la vedere - eu vroiam sa zic ca mobila este modelul acela clasic si usile se inchid cu cheita.
Pitu
Postat pe 13 Martie 2010 12:45
Buna dimineatza tuturor mamicilor si bebicilor! Lorena, nu esti singura.... si eu cand ma chinui sa-i fac ceva mai deosebit la copilul meu, refuza, scuipa ba uneori chiar tipa...vrea doar spagette, cartofi prajiti...(e bine cand vrea si de acestea) uneori refuza si ciocolata . Azi am inceput sa-i dau niste vitamine, cu omega 3...arata ca niste jeleuri, sper sa aiba efect c-am dat o gramada de bani pe ele!
Ce vroiam sa spun, ca m-am intins de la subiect totushi e bine ca ai ieshit din rutina desi eu as prefera o rutina fara curatenie si murdaria facuta de altii mi-ar place sa ies din rutina mergand la piscina, la masaj, la coafor, la cumparaturi hai hui...lucruri pe care nu mi le-am mai permis in ultima perioada cu bebe care este alaptat la san. In orice caz, sanatosi sa fim!! Hai noroc si la mai mare!
aly_fab
Postat pe 13 Martie 2010 13:04
buna ziua mamicilor si viitoarelor mamici ce faceti? bau cum te cheama daca nu te superi..si de unde esti...cati bebei ai bau? am si eu o problema cu bebele meu...are conjuctivita de cand s-a nascut de la maternitate si nu ii mai trrece am fost cu el dar degeaba stie cineva de vreo ceva..eu sunt din galati.. daca e spuneti-mi pe forum...
monica21nicushor
Postat pe 13 Martie 2010 13:18
buna nicusor. sa intelegem ca dupa nick-name esti barbat? cat timp are bebelushul vostru? si sunteti siguri ca e vorba de conjunctivita? si bebele meu avea ochisorul putin roshu cand era mic, dar il stergeam cu ser fiziologic si a trecut... Nu cred ca a fost vorba de conjuctivita. Ati consultat un medic specialist? Sfatul meu ar fi intai sa consultati un medic intai, sa aflati un diagnostic. Sanatate!
aly_fab
Postat pe 13 Martie 2010 13:27
nopz..fata sunt... pe baietelul nostru il cheamaa sebastian-nicu..:)
monica21nicushor
Postat pe 13 Martie 2010 13:30
Daca are mai puttin de 2-3 luni conjunctivita apare la bebeii, este numita conjunctivita neonatala. Aceasta afectiune poate fi cauzata de o blocare a glandei lacrimale, care poate fi tratata printr-un masaj in zona dintre ochi si nas. Iritatiile cauzate de la picaturile administrate copiilor la scurt timp dupa nastere pot evolua sub forma unei conjunctivite, care dispare de la sine dupa cateva zile.
aly_fab
Postat pe 13 Martie 2010 13:32
da am fost la oftalmologie si a zis ca are un microb in ochi..conjuctivita a zis..acuma nu stiu cred ca o sa mai merg cu el si in alte locuri particulare.. l-am sters si cu ser de toate de cand s-a nascut am inebunit.. in fine nu stiu ce sa mai zic..ms oricum fetelor ca mi-ati raspuns.care sunteti din galati?..
monica21nicushor
Postat pe 13 Martie 2010 13:33
acest link te-ar putea ajuta.. http: //www.copilul.ro/Infectiile_ochisorilor_la_bebelusi_14_70.html . am ous pauza dupa http:
aly_fab
Postat pe 13 Martie 2010 13:34
ms mult aly_fab..o sa incerc cu masajul...nu prea stiu dar incerc... sa vad ce o sa fac..are de 6 luni asta..:( are 6 luni baiatu si nu i-a trecut.. o sa vad..ms mult
monica21nicushor
Postat pe 13 Martie 2010 13:37
nicusor06, masajul nu e mare lucru, maseaza ushor ochisourl dinsre partea exterioara a ochisorului inpre nasuc in jos, cu pansament steril si ser fiziologic sau apa fiarta.. ii lacrimeaza cumva ochisorul?
aly_fab
Postat pe 13 Martie 2010 13:40
buna fetelor,si eu am iesit cu copilul din maternitate cu un inceput de conjunctivita sau cel putin asa mi sa spus dar nu era asa si ma pus sa il spal cu ceai de musetel de 3 ori pe zi si ne-am revenit.
anaROBERT
Postat pe 13 Martie 2010 13:41
da aly_fab ii lacrimeaza cu o secretie galbena urata si cand plange la fel...mai ales noaptea cand doarme i se aduna la greu asa...iar dimineata are ochisorul lipit dreptu e problema..
monica21nicushor
Postat pe 13 Martie 2010 13:44
nicusor06 mai bn il duci la un control la specialist sa nu fie o alarma falsa si doar sa il fi prins curentul(cum a fost cazul meu) si acolo iti va da un raspuns si un tratament pe masura
anaROBERT
Postat pe 13 Martie 2010 13:46
pai da cred ca asa o sa fac..anarobert ms mult de sfat
monica21nicushor
Postat pe 13 Martie 2010 13:50

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
Saline artificiale Timisoara (si nu numai) 1 De la: office_salinasusesi_ro 13 Noiembrie 2009 08:41
pot beneficia de concediu de crestere al copilului? 5 De la: mady_yo 7 Iulie 2010 10:03
Cum pot sa scap de vergeturi? 4 De la: garbo_380519 18 August 2013 16:20
Cupa menstruala 13 De la: kidz001522 1 Iulie 2009 14:52
Herbalife World Football Challenge 2011 - Highlights 1 De la: herbaclub_ro 11 Februarie 2012 16:26
Setari Cookie-uri