cum sunt bebelusii vostrii la 4 luni?

mamici cu bebelusi de 4 luni, cum sunt copilasii vostrii? al meu pana acum o saptamana statea cuminte se juca, gangurea la carusel, adormea linistit cand ii era somn. dar de cateva zile nu mai are stare. daca nu ma vede e jale si plnage cu lacrimi de crocodil, se plictiseste repede si tace doar dc il iau in brate. nu poate fi vorba de obisnuinta ca tocmai de aceea inainte il lasam sa se joace cat mai mult singurel. cand ii e somn nu vrea sa doarma decat dupa ceva plans si doarme fix cate jumatate de ora. Inca mai regurgiteaza destul de mult si uneori nici nu stiu daca ii dau prea mult sau prea putin lapte. cand ii dau mai mult varsa mai mult, cand ii dau mai putin tot regurgiteaza dar cand termina cei 150 ml tot mai plange ca ar vrea.
aliadi_kidz
Postat pe 20 Decembrie 2009 15:01
draga ali stai linistita,si noi am trecut prin faza asta,nu puteam s-o las singura in camera nici 5 minute,abia alergam la baie si o gaseam ;albastra;de atata urlat,de ceva vreme i-am cumparat zdranganele ce se agata deasupra patuluisi un carusel muzical si cand plec din camera il las pornit sau ii dau drumul tare la muzica populara se pare ca merge,fireste nu intotdeauna dar atunci au nevoiede gragostea noastra.ei deja sunt constienti si deja reactioneaza.in privinta regurgitatiei nu te speria dai papa dar numai la 1 12h-2h de la ultima masa ca daca regurgiteaza si il alimentezi din nou il va durea burtica
kidz005053
Postat pe 20 Decembrie 2009 15:25
eu ii dau sa pape la 3 ore jumate - 4. azi a varsat chiar mai mult. uneori varsa si dupa 3 ore. are si jucarioara cu zanganele si balansoar cu jucarii dar nu mai vrea nimic. cand il pun pe pat se zbate de parca are ace. si in brate daca il tin nu merge oricu, ci trebuie sa ne plimbam. poate ii lipsesc plimbarile la aer ca il scoteam f mult dar acum ploua, ninge si e un vant groaznic. la noi a inghetat si plasa de la geam. i-as schimba laptele daca as sti ca e de la el. dupa sarbatori poate ii fac niste analizele la stomacel, la alergii. problema e ca a varsat si supita si fructele.
aliadi_kidz
Postat pe 20 Decembrie 2009 16:00
Incearca sa-i dai mai putina cantitate de mancare ca sa aibe timp stomacelul sa lucre cu ce i-ai dat inainte.Chiar si timpul dintre mese .Poate are metabolismul mai lent si nu are timp sa-si faca digestia si este inca plin stomacelul de la masa anterioara.sanatate!!!
alinakatt
Postat pe 20 Decembrie 2009 21:59
draga mea parca mi-ai descri-o pe fiemea,stai linistita.e doar o faza,trece.o intrebare am ,a :regurgitat intotdeauna asa?daca da nu e nici o problema.la mine intr-o perioada aveam impresia ca ma transform intr-o laptarie daca a aparut in aceeasi perioada cu agitatia lui,consulta totusi un medic,poate il deranjaza ceva
kidz005053
Postat pe 21 Decembrie 2009 15:45
intodeauna a regurgitat asa mult. a avut o perioada si mai grea si am ajuns cu el la spital dar exact in ziua aia a fost asa de linistit si a ras la doctorita si mai ca nu mi-a spus femeia ca sunt nebuna ca vin cu copil asa sanatos la spital. atunci i-a dat metoclopramid si ranitidina dar nu am vrut sa ii dau ca mi s-au parut prea periculoase ca nu avea nici 2 luni. azi i-am schimbat laptele, am trecut pe HA ca are dermatita atopica si vad ca nu l-a mai varsat. deocamdata suntem la a doua masa dar pana acum spalam nu stiu cate bavetele si batistute. nu putem miscora cantitatea de lapte ca el plange si cand termina cei 150 de ml. si cand i-am dat mai putin in 2 ore plangea rau de foame. mersi pentru sfaturi fetelor si sarbatori fericite. sa aveti un mos craciun plin de surprize si bucurii!
aliadi_kidz
Postat pe 21 Decembrie 2009 17:29
fii linistita,eu nu mai rezistam cu bavetele am trecut direcr la prosopele,nu-ti face probleme ,sarbatori fericite cu sanatate
kidz005053
Postat pe 21 Decembrie 2009 17:41
Felicitari Aliadi si kidz 005053 pentru bb vostri faini de tot!!! sunt niste scumpi mancaciosi .Macar ai vostri nu facnazuri la mancare ca a mea tare fitoasa era, parca traia cu aer nu alta.Cand citesc de bb mai mici ca si a mea imi aduc aminte cum era si bebelina mea chiar daca au trecut doar 2 ani de atunci pare o eternitate.
Tare chestia cu laptaria , eu ma inchipuiam altfel, cu banderola la frunte inarmata intr-o mana cu lingurita si in cealalalta cu castronelul de mancare plecand la atac
Craciun fericit!!!
alinakatt
Postat pe 22 Decembrie 2009 09:52
superkombat,nu?
kidz005053
Postat pe 22 Decembrie 2009 16:55
Alex al meu nu stiu cat ar fi in stare sa manance ca el a plans si cand a terminat 180 ml si nu avea 4 luni implinite. i-am dat sa vad daca refuza la un moment dat biberonul dar nici o sansa. acum ii dau doar 150 ca mi se pare prea mult 180 si varsa si mai mult atunci. ieri ma bucuram ca nu a varsat deloc cu HA dar azi si-a reluat obiceiurile. intr-adevar nu mai varsa asa mult ca dupa lapte normal. si cel mai important e ca au mai dat inapoi bubitele de la gura de la dermatita. nu stiu ce a fost bun, laptele HA, crema atolys sau ceaiul de pelin cu care l-am clatit, dar ceva a functionat si sper sa fie si mai bine in continuare.
sarbatori fericite mamici si sa ne bucuram de copilasii nostrii. e un sentiment nemaipomenit primul craciun cu bebicul nostru.
aliadi_kidz
Postat pe 22 Decembrie 2009 17:48
Amalia implineste 5 luni pe 10 ianuarie.Este o fetita foarte cuminte si jucausa,dar doar cu mami in camera.Nu conteaza in ce colt sunt,trebuie sa-i vorbesc si ea isi vede in continuare de jocul ei.Daca trebuie sa plec din camera,o pun in patut .Acum ii place sa tipe foarte mult.Cred ca ii face placere sa se auda.In schimb avem o alta problema.Doarme 1/2 ora,dupa care se trezeste.Sunt nevoita sa o pun pe picioare sa adoarma in continuare.In privinta regurgitarii,si ea mai are astfel de perioade,mai ales cand este foarte agitata.La un biberon de lapte ne oprim de 3 ori pentru a scoate aerul pe care il inghite odata cu laptele.La noi este regula acest mod de a manca.Altfel,intr-un timp mai mare sau mai mic regurgiteaza.Si niciodata nu ii dau sa manance seara chiar inainte de a adormi.Intre masa de seara si somn trebuie sa existe macar 1 ora.Daca nu,stomacelul fiind plin,exista posibilitatea sa-i fie rau si sa regurgiteze.Sanatate tuturor.
kidz004460
Postat pe 3 Ianuarie 2010 14:21
Nici Alex nu mai doarme ziua decat cate jumatate de ora. Rar de tot daca e bine afara si il plimb cu caruciorul doarme mai mult la aer. Dar el doarme bine noaptea. i-am micsorat portia de lapte dar tot varsa. Acum ii dau Nan HA ca de la celalalt nan normal mi-a facut o reactie urata pe piele desi ii dau lapte praf de la o saptamana. Acum nu doar regurgiteaza ci il varsa in jet puternic. Toti doctorii spun ca e normal cat timp ia in greutate dar eu i-as schimba laptele. Am incercat sa il opresc din mancat sa regurgiteze dar nici o sansa ca plange rau daca ii scot bibe din gura. sanatate la bebici
aliadi_kidz
Postat pe 4 Ianuarie 2010 09:36
aliadi esti norocoasa ca baietelul tau mananca Nan HA.Amalia nici nu voia sa-l simta la gust.Manca doar 50 ml la o masa.Cand venea ora mesei,imi venea sa plang.Nu voia nici in ruptul capului sa manance mai mult.Intr-o seara am plecat cu ea la medic caci nu stiam ce sa-i mai fac.Si i-am schimbat laptele.Acum mananca Milupa si ii place. Poate ajunge si la 200 ml la o masa,dar nu ii dau atat de mult caci ii este rau apoi.Acum mananca 170 ml lapte la o masa si 100 ml noaptea.Plus supa cu carne la pranz si am inceput sa-i dau mar cu cereale la penultima masa. Iar seara laptele este combinat cu o cupa de cereale. Oricum are aproape 5 luni.
kidz004460
Postat pe 5 Ianuarie 2010 15:04
Nu stiu ce ar refuza micutul meu ca el papa orice. Cel putin cat am apucat sa ii dau putin diversificat pana sa facem beleaua cu dermatita si ne-am oprit nu a spus nu la nimic. Doar cereale papa seara. Eu ma gandeam sa ii schimb laptele ca il varsa. Dar de cand i-am micsorat portia la 120 (la 3 ore jumate) vad ca s-au redus varsaturile. Abia astept sa ii dau si eu diversificat dar mai asteptam sa terminam tratamentul cu aerius sa il vada alergologul si sa ne faca o lista de diversificare. A spus doctorita ca daca a apucat sa faca o alergie trebuie sa am grija ce ii dau pana la un an, doi.
aliadi_kidz
Postat pe 6 Ianuarie 2010 09:27
Dar la ce a facut baietelul tau alergie si cat de rau a fost?Noi nu am patit si nu stim nimic despre asta.Noi am avut o perioada critica la mancare ,cand nu numai ca nu manca dar si varsa.Medicul ne-a spus ca este posibil sa fi contactat virusul gripei de la cineva racit si ar putea fi o cauza.I-am dat nurofen 2 zile si si-a revenit.Nu mi-a mai varsat.Acum o saptamana,din nou.Cred ca era de la zeama de portocala pe care i-o pun in ceai.Am redus la cateva picaturi si si-a revenit.Astazi mi-a mancat chiar foarte bine.La 1 noaptea si la 6 dimineata 100ml lapte,la9 170ml lapte,laora1 10 lingurite-nu de bebe ci lingurite obisnuite-de crema de supacu carne, la4 mar cu cereale si lapte in continuare si asteptam seara cand mananca 170ml lapte cu cereale.Sunt foarte multumita.Va urez sanatate.
kidz004460
Postat pe 6 Ianuarie 2010 18:12
El a facut dermatita atopica. Doctorii au spus ca asta se face de la alergie. Toti doctorii la care am fost au spus ca cel mai probabil au fost de vina produsele johnson care l-au afectat in timp. Dupa ce a facut dermatita i-am intrerupt orice aliment la sfatul medicului. Apucasem sa ii dau si putina portocala dupa care a varsat mult, tot corpul s-a facut rosu. A avut o reactie urata iar alergoloaga a spus ca e un fruct alergen care afara e interzis pana la un an. Si cand am incercat sa revin pe lapte normal dupa ce i-am dat lapte HA, bubitele s-au extins pe corp. Am revenit la lapte HA si acum e mai bine. Mai are urmele unde au fost bubite dar continuam cu creme si siropel.
aliadi_kidz
Postat pe 7 Ianuarie 2010 09:40
si eu am tras cu aceasta dermatita atopica, care dupa parerea mea nu o sa reusiti sa vindecati in totalitate.Cel putin eu am tras-o cam doi ani.La doua luni i-au iesit prima data bubitele pe fata ca imi era si mila de ea saraca.La mine a pornit sau cel putin asa crede doctorul de la lapte praf Nan1.De la doua luni si pana ianul trecut in vara m-am confruntat cu aparitia si disparitia bubitelor pe fata.In timp se diminuau iar anul asta in vara am observat ca nu i-au mai aparut deloc.Ce am folosit multe produse si ieftine si scumpe.Cand era mica de la doua luni incepand nu am mai folosit nici un fel de sampon din comert pentru baie.In apa de baie i-am pus o jumate de lingura de bicarbonat si o spalam cu sapun, cumparat din farmaciile care vand produse homeopate, de catina / grau(acum nu imi aduc aminte dar ma pot informa).Sunt foarte bune, se consuma repede ce-i drept dar sunt foarte bune.Pentru fata si corp foloseam o crema scumpa ca draku Eucerin 2% ureea(cred)era tub mare si pretul pe masura, recomandate de medic dermatolog.Tot la sfatul lui nu i-am mai dat suc de portocale, rosie si kiwi.Pe parcurs s-au tras bubitele si fata i-a devenit mai fina dar pe anumite portiuni inca mai persistau mici cosuri care aratau ca si punctele de adolescenti(acneea juvenila la bebei)pe care i le-am scos ca la cosmetica fara prea multe chinuri.Efectiv apasam in jurul lor si ieseau afara.
Apoi de la un an si ceva periodic ii apareau portiuni mai uscate cu mici cosulete.Nu am reusit sa imi dau seama de la ce face.Deja manca de toate deci din nou la doctor.Am trecut pe creme+sampon Aderma,din nou tuburi mari cu preturi pe masura lor care le-am folosit pe o perioada scurta de timp.Si in final ultima crema pentru fata Lipobase este foarte grasa care i-a facut sa-i dispara acele mici portiuni care persistau uscate.Cu crema asta o dadeam doar o data la zi pe portiunile acelea uscate.
Din vara cand am fost la mare folosesc doar crema pe baza de ulei de masline care mi-am procurat-o din italia si este excelenta.Nu mai am avut probleme deloc.Nu i-am dat niciodata cu creme ce contin cortizon ca nu trateaza problema doar o tine in fasa si erupe din nou.
Poate iti este de folos.
Sanatate!
alinakatt
Postat pe 7 Ianuarie 2010 11:33
Buna,mamicilor!Dermatita atopica trece,ramane copilul doar cu o sensibilitate.Si baietelul meu a facut la un an si 3 luni si i-a trecut cam intr-o saptamana.Stiti cu ce?ZYRTEC ,PICATURI SI UNGUENT LOCOID DOAR PE ZONELE AFECTATE.Noua ne-a fost bine si mereu cand incepea sa apara semne il tratam astfel si trecea imediat.Si ZYRTECUL l-am folosit si pentru intoxicatie(plus regim alimentar).
cameea_kidz
Postat pe 7 Ianuarie 2010 12:54
intra pe net pe http://www.astmasan.ro/pliante/12.html mai multe detalii despre aceasta faimoasa dermatita atopica care o fac cam 90% din bebeii nostri in forme usoare sau severe
Citat de pe site:

Diagnosticul dermatitei atopice

Nu exist teste de laborator relevante pentru diagnosticul dermatitei atopice, acesta fiind bazat pe manifestrile clinice i prin excluderea altor tipuri de dermatit.
La copiii atopici, urticaria i pruritul poate fi accentuat de anumite alimente ca: lapte, ou, pete, cereale, nuci, arahide, roii, citrice, ciocolat etc. Depistarea factorului declanator alimentar este dificil. n completarea testrii cutanate, care are o valoare limitat, este obligatoriu testul de eviciune prin diet eliminatorie. Acesta const dintr-o diet de baz, care nu conine alimentele suspectate, meninut pn la dispariia leziunilor cutanate, dup care alimentele respective se reintroduc cte unul. Dac dieta de eliminare amelioreaz net simptomele de mai multe ori, alimentul respectiv va fi evitat mai muli ani.

Cum tratm dermatita atopic?

Dermatita atopic nu poate fi vindecat, dar majoritatea cazurilor au tendina de ameliorare spontan progresiv. Controlul simptomelor depinde de respectarea a mai multor reguli de tratament stabilite de alergolog i dermatolog, sub controlul frecvent al medicului de familie. Educarea prinilor copiilor atopici este decisiv pentru succesul terapeutic i creterea calitii vieii.
Tratamentul dermatitei atopice este eficient numai dac se intervine simultan printr-o multitudine de msuri. Nu exist un medicament care s suprime n totalitate simptomele sau ale crui efecte secundare pe termen lung s nu fie mai importante dect boala n sine. Imunoterapia cu vaccinuri antialergice nu este eficient n dermatita atopic.

Din pacate ceea ce am citat mai sus mi-au confirmat si doctori de diferite categorii, inclusiv faptul ca exista si sansa de a avea probleme cu tenul la varsta adolescentei
alinakatt
Postat pe 7 Ianuarie 2010 13:17
Si mai vroiam sa scriu in ca un lucru....sunt foarte multi doctori de familie care pun cu o oarecare usurinta diagnosticul de Dermatita atopica chiar si atunci cand nu este cazul.Dermatitele sunt foarte variate si nu trebuie aplecata urechea chiar la tot ce zice medicul de familie. Mai gresesc si ei, cam mult pot zice eu.Si Barbara a fost cu diagnostic dermatita atopica dar dupa cate pareri am auzit nu prea am fost convisa....
PS Cameea nu te contrazic, doar imi dau cu parerea si eu
alinakatt
Postat pe 7 Ianuarie 2010 13:34
Buna fetelor!!
Am si io un baietel de 2 luni si un pik si de ieri i-au aparut niste bubite pe burtica....mici si rosii,pe fata are mai tot timpul dar astea burtica ma ingrijoreaza.....sa fie oare aceasta dermatita sau???
florecta_f
Postat pe 8 Ianuarie 2010 00:20
Multumesc pentru raspunsuri mamici. Noi acum folosim produse aderma. Dermatologul ne-a dat monstre de trixera si atolys si cu trixera nu a avut nici un efect iar cu atolys care are 2% uree au dat inapoi. Ni s-au recomandat si triderm si elitel dar sunt mult prea puternice pentru bebe de aproape 5 luni si nu le-am folosit. Ni s-a spus ca doar daca se intensifica rau sa le folosim. Cred ca si laptele nan1 i-a afectat pentru ca atunci cand am revenit la lapte normal a facut pe tot corpul bubite. initial avand doar pe fata mai rau. La noi asa arata dermatita, bubite mici si rosii si piele uscata. Noi am fost si la pediatru si dermatolog si alergolog si toti au pus acelasi diagnostic. Alergologul ne-a dat sa luam sirop aerius timp de 21 de zile sa stingem alergia. Am mai incercat si mustela dar nu are nici un efect la dermatita. Dupa ce terminam siropul mergem iar la alergolog sa ii faca un meniu de diversificare. Ne-a dat si o lista mare de alergeni de toate tipurile pe care sa ii evitam.
aliadi_kidz
Postat pe 8 Ianuarie 2010 10:06
Pentru mamica Amaliei : Noua ne-au spus multi doctori ca fructele sa le dam la masa de la 10 dimineata, iar dupa 3 ore supita de legume. Alex are 5 mese pe zi a 120 ml. Dupa 8 - 8.30 seara nu mai papa pana la 5.30 - 6 dimineata. de mult am renuntat la masa de noapte. Doar seara ii dam o cupa de cereale in lapte si atat. Multa sanatate la bebici.
aliadi_kidz
Postat pe 8 Ianuarie 2010 10:14
Fetelor pun cateva poze cu Barbara cand a facut dermatita ca sa o vedeti cum era ea, plangeam langa ea dar dupa ce am folosit apa de baie cu bicarbonat si sapunurile acelea plus creme2% uree s-au ameliorat.
Florecta poate seamana ca si la tine...oricum trebuie sa mergi la doctor ca nu-i de joaca se fac urate.Mai ales can se supara si plangea parca se faceau mai mari...
alinakatt
Postat pe 8 Ianuarie 2010 11:47
Daca vreti intrati sa vedeti evolutia....cum ziceam ..dupa tratamentul care l-am facut ii apareau periodic acele mici cosulete cat pe un obraz cat pe altul si avea fata aspra...acum suntem bine dar fol. pentru fata o grema pe baza de ulei de masline care este grasa.
sanatate tuturor!
alinakatt
Postat pe 8 Ianuarie 2010 12:07
Ai dreptate aliadi,dar Amalia se trezeste pe la 8-8:30 si practic prima masa cu ea treaza este cea de la ora 9.Si nu ma indur sa ii dau fructe avand in vedere ca in timp se renunta la laptele de la acea masa si raman doar fructele.Asa ca i-am mutat fructele la ora 4,pentru ca la pranz este supa.Am intrebat medicul si ne-a spus ca este in regula.Mai mult,cumatra mea a nascut in Italia si acolo fructele se dau dupa supa pentru ca dimineata sa se consume lapte cat mai mult,plus ultima masa obligatoriu lapte.Din acest motiv am procedat astfel.Cand va mai creste ii voi inlocui masa de la 9 cu iaut sau lapte cu cereale sau branzica,decitot ceva pe baza de lapte.Deocamdata asa am procedat,mai vedem mai tarziu.Il felicit pe Alex pentru ca a renuntat la masa de noapte.Apropo,cate kg are printul tau?Amalia nu a respectat niciodata graficul pe care il dau medicii.Adica a fost tot timpul sub linie.Dar ea nu este foarte inalta si arata foarte bine asa cum e acum.
kidz004460
Postat pe 8 Ianuarie 2010 13:06
Am vazut pozele alinakat. Alex a avut (are) o forma mai usoara. Arata cum era fetita ta la 4, 5 luni. Atolys i-a facut bine repede. Si l-am clatit o perioada cu ceai de pelin la sfatul pediatrei.
Alex avea la 4 luni 6,5 kg si 61 cm, cica in grafic la +1. Cati doctori atatea pareri. Saptamana viitoare mergem iar la cantarit.
aliadi_kidz
Postat pe 8 Ianuarie 2010 16:26
Este grasunel.Fata mea nici la 5 luni (maine implineste) nu cantareste atat.Am nascut-o cu 3,350kg si am plecat din spital cu 3kg.Dar arata bine,nici grasa nici slaba.Eu sunt multumita acum de cum mananca si doarme.Nu ne incadram noi in graficele medicilor,dar din punctul meu de vedere stam bine.Este foarte vioaie,ii place sa stea din ce in ce mai mult ridicata.Se ridica si ea tragandu-se de pantaloni si vorbeste toata ziua.Iar cand ii vorbesc sau ma joc cu ea se topeste de placere.Acum asteptam dintisorii si urmatorul hop cu vaccinul de la 6 luni.Sanatate.
kidz004460
Postat pe 9 Ianuarie 2010 17:37
sa-ti traiasca fetita. noi facem 5 luni pe 17. si alex isi scoate sosetele mereu din picioare, isi ia avant si se intoarce pe burtica si e un dulce cum a inceput sa rada. dar nu il fac sa rada prea des ca il ia sughitul rau si ii trece greu. sper sa intarzie cat mai mult dintisorii ca abia am devenit si noi luna asta mai linistiti in privinta plansului.
aliadi_kidz
Postat pe 9 Ianuarie 2010 18:12
fetelor, bb-ii vostrii cat de tare isi mananca manutele la 4 luni?Stefania de ceva vreme isi mananca manutele cu inversunare si saliveaza de mama focului,incearca sa le bage pe amandoua in gurita si daca nu reuseste se enerveaza cumplit.credeti ca ar fi posibil sa-i dea dintisorii de acum?????
kidz005053
Postat pe 9 Ianuarie 2010 20:25

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
FETELORCE SA FAC CIND COPILUL NU VREA SA VORASCA 26 De la: manole-simona 11 Mai 2015 11:48
caria de biberon 27 De la: kidz007106 15 Martie 2010 21:47
pomelo 32 De la: felideni 4 Mai 2012 16:28
Jurnal bebe 4 De la: office_salinasusesi_ro 12 Aprilie 2010 22:26
sarcina joasa,col scurt si deschis la 32 sapt 19 De la: cristina_voicu 20 Septembrie 2014 13:22
Setari Cookie-uri