29 Mai 2020 publicat în Tratamente naturiste 42 share-uri

Minunatele seminţe de chia se numără printre cele mai nutritive alimente existente în acest moment.

Parcă nu ne vine a crede, însă vara ne bate la ușă, așa că în această perioadă tot mai mulți dintre noi o să începem să căutăm sfaturi pentru a ne menține greutatea sau a scăpa de câteva kilograme în plus. Doar trebuie să arătăm bine și să fim sănătosi, nu?

Recomandările generale sunt bine știute: mișcarea e obligatorie, la fel și alimentația sănătoasă în care integrăm mai multe legume și fructe. Însă, fără să fentăm regimul alimentar, de ce să nu ne folosim de niște alimente care ne ajută să ne atingem mai ușor obiectivele? Minunatele seminţe de chia sunt considerate a fi cele mai nutritive alimente existente în acest moment. Comparativ vorbind, în chia găsim de 5 ori mai mult calciu decât în lapte, de 3 ori mai mult fier decât în spanac, de 3 ori mai multe fibre decât în orice tip de cereale și mai mult Omega 3 decât în somon. Destul de impresionant, nu?

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Mercur Retrogad din 21 Aprilie: este timpul renașterii spirituale, e vremea să ne aliniem cu dorințele noastre interioare și să avem curajul să ne urmăm visurile 5 Creme tartinabile vegetale și sănătoase, care vor schimba definiția micului dejun sau a gustărilor Uitați-vă bine la el! El este venerabilul Jindai Sakura, cel mai bătrân copac sakura din Japonia și din lume. Îi ghiciți vârsta?

Semințele de chia au puține calorii

Un aliment care are puține calorii, dar care asigură sațietatea? Parcă sună prea bine să fie adevărat. Ei bine, e real. Semințele de chia au 490 calorii per 100 grame. Totuși, doza recomandată pentru un adult este de cel mult 40g pe zi. Consumate în principal dimineața, acestea te vor ajuta să-ți menții senzația de sațietate mai multe ore după micul dejun și să iei decizii alimentare mai sănătoase pe parcursul zilei.

Semințele de chia reduc foamea

Foto: By Nataliya Arzamasova /Shutterstock

Datorită conținutului bogat de fibre, apetitul îți va fi inhibat. Fibrele au capacitatea de a absorbi lichidele și de a-și mari volumul în stomac. Astfel, e ușor de înțeles de ce senzația de foame nu mai apare multă vreme după masă. Mai mult decât atât, fibrele îmbunătățesc digestia, ceea ce ajută și la eliminarea grăsimii din zone precum abdomen, șolduri, pulpe. Un studiu publicat de Jurnalul Britanic de Nutriţie demonstrează corelarea consumului de chia cu reducerea țesutului adipos.

Simulare BAC 2023. Elevii claselor a XII-a susțin prima probă la Limba și literatura română Mihalache&Dristor, cele mai noi locații el Studio în care poți beneficia de epilarea cu laser Creează o atmosferă de bucurie și sărbătoare în casa ta în aceste zile: Cele mai frumoase coronițe de Paște, pot schimba radical aspectul locuinței tale!

Semințele de chia dau energie

Un alt element foarte important este și conținutul de proteine. Astfel că semințele de chia conferă energie pe parcusul întregii zile, intensifică arderile și accelerează metabolismul. Studii făcute pe grupuri de sportivi au arătat că cei care au consumat înainte de antrenament semințe de chia au avut performanțe la fel de bune ca aceia care consumaseră o băutură energizantă. Nu mai e nevoie să spunem care alternativă e mai sănătoasă, nu-i așa?

Semințele de chia ajută la formarea masei musculare

În timp ce unele persoane doresc să piardă în greutate, altele vor să își sculpteze corpul și să câștige mai multă masă musculară. Semințele de chia sunt foarte bune în acest proces. Tot datorită proteinelor conținute, precum și acizilor grași Omega-3, consumul lor este indicat și celor care vor să obțină masă musculară fără să apeleze la diverse suplimente artificiale.

5 Creme și seruri cu NIACINAMIDĂ care vor face minuni pentru tenul tău A contat cine a zbierat mai tare Cazurile de depresie cresc dramatic la copiii cu vârsta între 11 și 14 ani și la adolescenți (Anchetă)

Cum se consumă semințele de chia?

Te vei bucura să afli că acestea pot fi consumate într-o mulțime de moduri, care se pretează oricăror gusturi și stiluri de viață. Crude, cu apă, în sucuri de fructe sau în iaurt - semințele de chia își păstrează proprietățile nutritive. Ba chiar pot fi și un desert delicios și suuuper sănătos. După ce vei încerca rețeta de budincă de chia, îți garantăm că nu va fi singura dată când o vei savura.

Vedetele iubesc chia

Micile semințe negre nu lipsesc nici din dieta celebrităților. Actrița Jessica Alba, cântăreața Taylor Swift, fotomodelul Miranda Kerr sunt doar câteva dintre starurile care consumă regulat semințe de chia. 

Foto fr si main: By Alexandra Anschiz /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri