Dintre cele peste 20.000 de tipuri de miere din întreaga lume, mierea de Manuka este cel mai recunoscut și studiat sortiment pentru acțiunea antibacteriană, antivirală și antiinflamatorie. Pentru a beneficia însă de potențialul său terapeutic, ea trebuie aleasă în funcție de afecțiunea ce se dorește a fi tratată, dar, mai ales, trebuie să fie autentică.

Vegis.ro importă miere de Manuka raw, neprocesată și care este clasificată după sisteme recunoscute internațional (UMF, MGO și KFactor) deținând toate certificările de autenticitate.

Deși este produsă de peste 100 de ani, mierea de Manuka a devenit un produs căutat în întreaga lume după dovedirea activității non-peroxidice specifice (NPA) de către dr. Peter Molan în 1981, activitate ce îi conferă puterea antibacteriană superioară altor sortimente de miere.

Cum se alege mierea de Manuka

Mierea de Manuka nu se administrează la întâmplare. Cele mai importante două criterii de care trebuie să se țină cont sunt motivul pentru care se dorește folosirea mierii (menținerea unei stări de sănătate bună, întărirea sistemului imunitar, tratarea unor probleme digestive și nu numai etc), dar și istoricul afecțiunii ce se dorește tratată (dacă aceasta este cronică sau în faza de început, dacă s-au urmat și alte tratamente etc).

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Cum să obții o masă bogată și sănătoasă de sărbători. Mai multe legume, mai puțin zahăr și multă hidratare România, rata mortalității evitabile prin prevenție - a treia cea mai ridicată din UE Vrei să ai mai multă energie și să uiți de oboseală? Îți recomandam aceste Suplimente Alimentare pe bază de Super-Alimente, vitamine și plante

În funcție de puterea antibacteriană, mierea de Manuka se împarte în patru categorii:     

  • Putere antibacteriană mică: ideală pentru consumul zilnic sub forma unui îndulcitor natural, pentru întreținere sau prevenție;    
  • Putere antibacteriană medie: indicată pentru întărirea sistemului imunitar, recuperarea după răceli, în infecții ușoare cu diverse bacterii și microbi;         
  • Putere antibacteriană mare: pentru infecții de natură cronică și acută care nu răspund la alte tratamente clasice, afecțiuni digestive precum ulcerul gastric, întărirea sistemului imunitar slăbit și sub formă de pansament pentru iritații, arsuri și alte răni la nivelul pielii;
  • Putere antibacteriană superioară: recomandată în afecțiuni cronice și acute cu agenți patogeni rezistenți la antibiotice (Stafilococul auriu, Helicobacter pylori, E.coli, Clostridium difficile sau tulpina bacteriană MRSA), afecțiuni care au fost sau nu tratate anterior cu antibiotice convenționale.

Diferențe între mierea de Manuka și alte tipuri de miere

Riscurile comune ale consumului de anticoncepționale Tehnici de meditație personalizate: Cum să alegem metoda potrivită în funcție de starea noastră de spirit  Promenada Mall găzduiește cea de-a șasea ediție a Green Tech & Film Festival, între 29 martie – 7 aprilie

Mierea obișnuită este cunoscută pentru compoziția bogată de nutrienți ce conferă acesteia proprietăți antibacteriene, antimicrobiene, antifungice, antioxidante și imunomodulatoare (de stimulare a sistemului imunitar).  Pe lângă diverși nutrienți, mierea de Manuka mai conține și metilglioxal (MGO), dihidroxiacetonă (DHA), leptosperină, phenyllactic acid, methoxyacetophenon,  methoxybenzoic acid, hydroxyphenyllactic acid.

De asemenea, în comparație cu mierea obișnuită a cărui pH variază între limitele 3.4 - 6.1, mierea de Manuka prezintă întotdeauna un pH scăzut datorită substanței d-gluconolactone care reduce în mod natural acest nivel. Un nivel pH scăzut înseamnă  o capacitate mai bună de împiedicare a creșterii microbiene și o oxigenare mai eficientă în cazul rănilor cronice.

Cine este Diana Micu, expertul în imobiliare, care îți spune cele mai sincere previziuni în materie de proprietăti  Campania de beneficii se extinde pentru membrii Clubului CCC Dezvoltarea armonioasă la copii: ce jocuri sunt potrivite?

Cele mai multe sortimentelor de miere sunt supuse unor procedee ce implică utilizarea căldurii în momentul recoltării și al fabricării, lucru care duce însă și la degradarea nutrienților din compoziția mierii. Mierea de Manuka este o miere raw, ceea ce înseamnă că nu este supusă tratamentelor care ar putea afecta calitățile sale terapeutice.

Una dintre principalele caracteristici ale mierii de Manuka se referă la consistență care este mai groasă în comparație cu mierea obișnuită. Asemenea majorității sortimentelor existente, mierea de Manuka trece prin procesul natural de cristalizare care este mult mai lent.

Gustul mierii de Manuka este unul ușor dulceag, dar foarte intens și aromat, iar culoarea poate varia în funcție de mai multe aspecte cum ar fi regiunea și perioada de recoltare. În general, mierea de Manuka se remarcă printr-o nuanță de chihlimbar care poate fi mai închisă sau mai deschisă, în funcție de proveniență și de concentrație.

Descoperiți legătura dintre filozofia Zen și dezvoltarea mentalității!  SYMMETRICA investește peste 6 mil. € în panouri fotovoltaice Poți scăpa de celulită în mai puțin de două luni de zile

Autenticitatea mierii de Manuka

Pentru a beneficia de proprietățile mierii de Manuka, aceasta trebuie să fie în primul rând autentică. Începând cu anul 2018, Ministerul Industriilor Primare din Noua Zeelandă a elaborat noi reglementări în ceea ce privește comercializarea acestui produs. Astfel, mierea este testată genetic și chimic pentru a i se dovedi autenticitatea, fiind necesar să conțină 5 atribute specifice. De asemenea, producătorii din Noua Zeelandă sunt obligați să precizeze dacă mierea comercializată este monofloră (nectarul provine exclusiv din florile de Manuka) sau multifloră (un amestec de plante, unde predomină florile de Manuka).

Marii exportatori din Noua Zeelandă și Australia, singurele țări unde se produce această miere, au mers chiar mai departe pentru a-și asigura clienții de achiziția unei mieri originale și calitative. Astfel, Wedderspoon este singurul producător cu certificarea Non-GMO (produse nemodificate genetic) a mierii de Manuka, în timp ce Onuku este singurul producător ce folosește sistemul ApiTrak, un sistem de trasabilitate a mierii, astfel încât oricine poate verifica autenticitatea, perioada și lotul de recoltare.

22-29 aprilie - Săptămâna Mondială a Imunodeficiențelor Primare! Între 70% și 90% dintre cei care suferă de imunodeficiențe primare sunt încă nediagnosticați Izolația termică a casei - o necesitate pentru confort și economie! FOREO lansează un nou brand anti-îmbătrânire

Pentru a veni în ajutorul celor care își doresc să beneficieze de proprietățile celei mai apreciate și studiate mieri din lume, Vegis.ro a elaborat un ghid complex despre mierea de Manuka. Ghidul se poate descărca gratuit de aici.

Foto homepage: By yasuhiro amano /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri