Exercitiile pentru creier sunt menite nu doar sa iti imbunatateasca starea de spirit, dar si sa iti imbunatateasca memoria si sa iti ajute creierul sa isi pastreze capacitatile cognitive cat mai mult. Iata cateva exercitii pentru creier recomandate de Dr. Lawrence Katz, neurobiolog, si de John Morley, expert in geriatrie:

♦ Alege rute noi. In drumul pe care il facem zilnic, creierul functioneaza precum un autopilot si nu beneficiaza de prea multa stimulare. A o lua insa pe un drum nefamiliar activeaza cortexul si hipocampusul. Se spune ca Bill Gates obisnuia sa conduca acasa de la birou alegand o alta ruta in fiecare zi pentru a-si stimula creierul. Nu pare a fi o idee prea rea, nu?

♦ Printre activitatile care ne testeaza toate simturile in modalitati noi, dr. Katz sugereaza si calatoriile, campingul si gradinaritul, dar si cumpararea de alimente de pe piata sau de la ferme unde poti privi, atinge, mirosi si gusta produsul.

♦ Incearca sa memorezi numerele de telefoane ale prietenilor tai.

♦ Pune o ceasca cu monede pe noptierea de langa tine sau in buzunar. Fara sa te uiti la ele, incearca sa scoti una cate una, pipaindu-le si ghicind ce moneda este.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Vrei să ai mai multă energie și să uiți de oboseală? Îți recomandam aceste Suplimente Alimentare pe bază de Super-Alimente, vitamine și plante Incredibila Eclipsă Solară HIBRIDĂ și prima din 2023 (19-20 Aprilie în Berbec): învingem KARMA și plantăm sămânța speranței în sufletul nostru, din care ar putea crește ceva fabulos PetExpo, cel mai important târg dedicat animalelor de companie, are loc între 19-21 Mai la ROMAERO Băneasa

♦ Apeleaza la mijloacele traditionale de orientare in defavoarea tehnologiei. Inchide GPS-ul si incearca sa citesti o harta si foloseste-ti simtul innascut de orientare pentru a ajunge la destinatie.

♦ Mediteaza. Meditatia este extraordinar de benefica pentru creierul nostru si se afla printre cele mai bune si provocatoare exercitii pentru creier. Creierele noastre sunt precum niste masini care emit non-stop ganduri, pana la 70.000 in fiecare zi si 95% dintre aceste ganduri sunt aceleasi zi si noapte. A-ti antrena mintea sa faca liniste necesita antrenament si nu este deloc usor. Meditatia reduce stresul, imbunatateste memoria, creste abilitatile de invatare, puterea de concentrare si atentia si impiedica atrofia creierului.

♦ Schimba locul la masa. In majoritatea familiilor, fiecare isi are locul lui stabilit la masa. Pentru a stimula insa creierul, putem incerca sa schimbam locul obtinand astfel noua si provocatoare experienta pentru creier: vei ocupa pozitia altcuiva, va trebui sa relationezi cu cel de langa tine (altul decat de obicei), vei avea o alta perspectiva asupra camerei, va trebui sa procedezi altfel decat de obicei pentru a ajunge la sare si piper.

Campania “Donăm Sânge Împreună”, inițiată de Hotel Sheraton București a strâns peste 300 litri de sânge de la lansare și pregătește un nou maraton de donare pe 19 aprilie. Alexandrion Group a premiat tineri sportivi cu performanţe remarcabile la 9 discipline, în cadrul Galei Trofeelor Alexandrion 2023 Premieră medicală: primele intervenții ortopedice de protezare a genunchiului cu proteză 3D personalizată din România

Citeste continuarea pe pagina urmatoare >>


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri