Cercetatorii de la Universitatea California au demonstrat in sfarsit din punct de vedere stiintific, faptul ca postul ajuta organismul in moduri incredibile. Nu este de mirare ca postul este cunoscut in toate culturile spirituale ale oamenirii ca o modalitatea de recalibrare a sistemului spirit-minte-corp si ca medicina alternativa a dat rezultate incredibile prin intermediul postului.

Iata ce spune stiinta: daca tinem post pentru trei zile, ne ajutam sistemul imunitar sa isi refaca forta. Postul functioneaza si in cazul persoanelor „in varsta”. Cercetatorii de la Universitatea de Sud din California spun ca este remarcabil faptul ca au demonstrat ca postul intr-adevar ne ajuta.

Dietele cu post au fost criticate de nutritionisti, dar cercetarile de astazi arata ca atunci cand ne infometam corpul, acesta primeste un impuls pentru ca celule stem sa produca globulele albe care lupta impotriva infectiilor.

Acest studiu a mai demonstrat ca aceasta descoperire este benefica pentru oameni al caror sistem imunitar este degradat, cum ar fi pacientii de cancer. De asemenea, persoanele in varsta, al caror sistem imunitar devine din ce in ce mai slabit si care nu mai reuseste sa lupte nici impotriva bolilor comune. Postul reactiveaza capacitatea de a se auto-regenera a sistemului imunitar, explica Profesorul Valter Longo, potrivit publicatiei britanice Telegraph.co.uk.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Nu reușește să-și lege șireturile? Poate fi un semn că ai un copil supradotat, afirmă o specialistă din SUA Cum putem integra principiile spirituale într-o lume modernă și agitată? Câteva sfaturi simple, dar puternice MARELE Horoscop al Lunii Mai 2023: previziuni astrale complete pentru fiecare zodie în parte

"De asemenea, corpul scapa de partile sistemului imunitar imbatranite sau stricate, in timpul postului. Astfel, perioade intermitente cu post pot sa creeze realmente, un nou sistem imunitar", spune Prof. Valter Longo.
Ce se intampla practic? In timpul postului, corpul foloseste depozitele de grasimi si glucoza, dar in acelasi timp si o parte dintre celule albe din sange. Acest lucru forteaza celulele stem sa produca noi celule albe, sanatoase si puternice, in consecinta, sistemul nostru imunitar este reinnoit.

„Cand te infometezi, sistemul incearca sa salveze energie si unul dintre lucrurile pe care il poate face in acest sens, este sa recicleze o parte dintre celulele sistemului imunitar care nu sunt de folos, in mod special cele care nu mai sunt bune.”, a adaugat Prof. Lango conform The Telegraph.

Postul de 72 de ore i-a ajutat pe pacientii de cancer afectati de efectul toxic al chimioterapiei asupra corpului lor.

PetExpo, cel mai important târg dedicat animalelor de companie, are loc între 19-21 Mai la ROMAERO Băneasa

„Chimioterapia salveaza vieti, dar in acelasi timp are efecte colaterale asupra corpului si afecteaza sistemul imunitar. Rezultatele acestui studiu arata ca postul poate sa anihileze cateva dintre efectele negative ale chimioterapiei.” – co-autorul studiului efectuat la California University – Tanya Dorff. Specialistii sunt insa de parere ca o asemenea dieta ar trebui sa fie implementata doar dupa consultul unui medic. „Mai trebuie efectuate studii clinice pe aceasta tema”, a adaugat Tanya Dorff.

„Investigam posibilitatea ca aceste efecte sa fie aplicabile asupra mai multor sisteme si organe ale corpului, nu doar sistemul imunitar.”

Exista si specialisti inca sceptici in privinta efectelor pozitive ale postului asupra corpului, cum ar fi Dr Graham Rook, profesor emerit de imunologie la University College Londra, care a definit rezultatele acestui studiu ca fiind „improbabile”.

Totusi cum se explica faptul ca exista foarte multe relatari si experiente personale ale oamenilor care au reusit vindecari miraculoase prin post total? Iata ce spune Petre Anca, unul dintre discipolii lui Valeriu Popa, cel mai cunoscut terapeut naturist din Romania:

„Postul este cel mai vechi si eficace tratament. Acolo unde postul nu vindeca, nimic nu vindeca. Priviti la animale. Atunci cand se imbolnavesc, ele nu mananca, sau apeleaza numai la ierburi. Postul curata, indeparteaza boala (de orice natura ar fi ea) si aduce sanatatea in organism, iar corpul se auto-vindeca, se curata. Cand postiti, intreaga forta vitala care este folosita pentru a transforma alimentele in energie, este acum folosita pentru inlaturarea toxinelor din corp, iar orpul se auto-vindeca, se auto-curata.” - Petre Anca in cartea Cancerul, boala incurabila.

Studiul efectuat la universitatea americana poate deveni un punct de legatura intre medicina alternativa si medicina alopata:

„Dupa publicarea acestui studiu, Dr. Longo a marturisit ca a primit mailuri de al sute de pacienti de cancer care au combinat chimio-terapia cu postul, multi dintre acestia fiind asistati de medicii lor oncologi. Marea majoritate au raportat ca se simt foarte bine si doar cativa dintre acestia au vorbit despre efecte adeverse, cum ar fi lesinatul. In mod cert trebuie sa finalizam studiile clinice, dar arata foarte promitator ce am descoperit”, a concluzionat Prof. Longo.

Foto homepage: Pixabay/ geralt

Foto dr.: Pixabay/ skeeze


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri