Sanzienele sunt folosite in traditiile romanesti pentru a alunga raul din case, pentru a prevedea ursitul, dar si pentru tratarea multor afectiuni.

Via Healthy.Kudika.ro

Mai este foarte putin timp pana la sarbatoarea de Sanziene. Despre frumoasele obiceiuri romanesti de Sanziene puteti cititi in articolul: Sanzienele -sarbatoarea magica a verii. Traditii, obiceiuri si semnificatii

Beneficiile ceaiului de sanziene

Pentru efectele terapeutice se folosesc florile de sanziene proaspete sau uscate, de culoare galbena, cu aroma dulceaga si gust amar.

Ceaiul de sanziene este cunoscut astazi ca leac a peste 40 de boli, continuand studiile privind efectele terapeutice incredibile ale acestor flori. Terapeutii recomanda utilizarea maceratului la rece, acesta pastrand cel mai bine proprietatile vindecatoare ale sanzienelor. Pentru a prepara maceratul puneti o lingura de flori uscate sau proaspete in 300 ml de apa rece si lasati la mecerat pentru 12 ore (sau peste noapte). Se strecoara si se bea acest elixir dimineata pe stomacul gol (o cana) timp de o luna de zile.

Se poate lua micul dejun dupa jumatate de ora de la administrarea maceratului. Dupa o cura de o luna de zile se poate face o pauza de 3 saptamani, in cazul in care se doreste reluarea curei cu ceai de sanziene macerat la rece.

Principalele beneficii terapeutice ale ceaiului de sanziene:

  • Ceaiul de sanziene este recomandat persoanelor cu probleme tiroidiene, sanzienele regland functia acestei glande si fiind indicate atat in hipotiroidism, cat si in hipertiroidism. Studiile arata ca sanzienele pot reduce riscul de aparitie al nodulilor si cancerului tiroidian.
  • In ceea ce priveste sistemul nervos, beneficiile ceaiului de sanziene a fost asociat cu scaderea riscului si ameliorarea simptomelor in dementa, boala Alzheimer, tulburari de memorie, ameteli.
  • Ceaiul de sanziene este implicat si in scaderea riscului pentru cancer laringian si previne patologiile corzilor vocale.
  • Energizant si tonic general, ceaiul de sanziene poate inlocui cafeaua de dimineata – solutie recomandata mai ales hipertensivilor sau persoanelor care, din diferite motive, au contraindicatie privind consumul de cafea.
  • Ceaiul de sanziene curata ficatul, stimuleaza functiile celulelor hepatice si ajuta in prevenirea formarii pietrelor la fiere (litiaza biliara);
  • Un antiseptic puternic, ceaiul de sanziene este recomandat de catre terapeuti in toate bolile inflamatorii, dar si in raceala si gripa, in alergii;
  • Pentru rinichi ceaiul de sanziene este un adevarat medicament, stimuland diureza, scazand riscul de aparitie al pietrelor (litiaza renala) si prevenind aparitia chisturilor renale.
  • Ceaiul de sanziene mai este folosit si pentru mentinerea sanatatii sistemului digestiv, fiind totodata un adjuvant in tratarea gastritei sau a ulcerului.
  • Acest ceai este folosit si pentru stimularea fertilitatii si a libidoului, fiind recomandat in problemele de infertilitate atat la femei, cat si la barbati.

Citeste mai departe pe Heathy.Kudika.ro


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri