Uleiul de canepa este foarte apreciat in lumea intreaga pentru proprietatile sale terapeutice si nutritive, numarandu-se printre putinele alimente care prezinta raportul optim de 3:1 intre acizii grasi omega 6 si acizii grasi omega 3.

Sursa: Healthy by Kudika

Studiile de specialitate arata ca un dezechilibru aparut intre acesti acizi grasi omega creste riscul obezitatii, dar si al bolilor precum ateroslecroza, boli cardiovasculare, hipertensiune arteriala, diabet, ficat gras sau boli ale sistemului nervos central.

Este recomandat sa consumati ulei de canepa extravirgin, obtinut prin presarea la rece a semintelor de canepa provenite din cultura organica.

Ce boli sau tulburari poti trata cu ulei de canepa

Uleiul de canepa scade colesterolul marit

Prin raportul optim pe care uleiul de canepa il contine intre acizii grasi omega 6 si acizii grasi omega 3, acesta intervine in scaderea colesterolului "rau" din sange, fiind recomandat persoanelor cu un colesterol total peste 200.

Uleiul de canepa, util in diabetul zaharat

Sunt studii care atesta implicarea uleiului de canepa in scaderea valorilor glicemiei pentru pacientii cu diabet zaharat. Desigur, nu este suficint ca acestia sa consume ulei de canepa pentr a-si tine in frau glicemia, insa alaturi de un stil de viata sanatos uleiul de canepa poate regla metabolismul.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 7 sfaturi despre spălarea corectă a fructelor și legumelor Ce să facem dacă oamenii ne dezamăgesc? Caria dentară – ce este și cum se tratează

Uleiul de canepa, benefic pentru memorie

Uleiurile extravirgine ar trebui alternate, cu alte cuvinte sa cumparati ulei extravirgin obtinut din alte surse organice: de canepa, de soia, de masline, de rapita, de in, de cocos etc. Atentie insa, nu toate uleiurile se obtin prin presare la rece, de aceea trebuie sa cititi eticheta si sa vedeti specificat clar daca uleiul respectiv a fost sau nu obtinut prin presare la rece.

Uleiul de canepa, dar si alte uleiuri extravirgine, ajuta la optimizarea functiilor neuronilor si ale sistemului nervos in general, prevnind bolile degenerative neuronale, boala Alzheimer, dementelete, tulburarile de memorie si de atentie.

Uleiul de canepa poate fi consumat cu precadere in perioadele de crestere la copii cu varsta peste 2 ani sau in perioadele de examene ori suprasolicitare intelectuala.

Testul Iubirii: Ce dragoste cosmică trăiești ACUM? Testul DA sau NU: Află ce părere au oamenii din jur despre tine! Luna MAI 2023 – mai mult din tot ceea ce ne dorim. Luna cu vibrația lui 3 are o energie divină și manifestări creatoare. Avem datoria Bucuriei în această lună!  

Citeste articolul integral pe Healthy Kudika

Foto homepage: kostrez / Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri