Semnele si simptomele carentei de vitmina A sunt mai putin cunoscute in populatie, insa sunt ingrijorator de frecvente.

Sursa: Healthy Kudika

Vitamina A este implicata in diverse procese ale organelor, cum ar fi vederea, unele functii cerebrale, functii ale sistemului imunitar, in sarcina si alaptare jucand de asemenea roluri importante.

Iata care sunt principalele simptome si semne ale lipsei de vitamina A.

Semne si simptome ale avitaminozei A

Incaruntirea precoce a parului

Daca aveti varsta sub 45 de ani si observati deja fire albe, atunci ar trebui sa va ganditi la lipsa de vitamina A. Aceasta vitamina participa in intarzierea proceselor de imbatranire, iar aceste efecte sunt vizibile si la nivelul parului.

Lipsa de vitamina A: calcaie crapate

Daca ati incercat mai multe creme, lotiuni exfoliante si chiar pile pentru calcaiele crapate, insa fara rezultate... atunci ar trebui sa incercati o alimentatie mai bogata in vitamina A. Puteti de asemenea sa cumparati vitamina A uleioasa de la farmacie si sa o administrati conform prospectului, chiar sa faceti masaj pe piele cu uleiuri naturale in care ati pus si vitamina A uleioasa. Rezultatele sunt extraodinare si vizibile chiar dupa prima aplicare.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 5 Ceaiuri și suplimente alimentare pentru digestie ușoară Cum să obții o masă bogată și sănătoasă de sărbători. Mai multe legume, mai puțin zahăr și multă hidratare Caria dentară – ce este și cum se tratează

Simptome ale lipsei de vitamina A: tulburari de vedere

Daca aveti dioptrii si acestea variaza destul de pronuntat de la un an la altul, este posibil sa aveti un aport scazut de vitamina A. aceasta vitamina este esentiala functiilor ochiului, practic fara vitamina A nu am putea vedea, ea mediind procesele de vedere de la nivelul retinei.

Semne si simptome ale lipsei de vitamina A: aparitia cosurilor

Aparitia cosurilor pe fata, dupa o perioada de ten curat, mai ales la persoanele cu varsta de peste 20 de ani, poate indica lipsa de vitamina A. Este recomandat sa mancati mai multe fructe si legume rosii si portocalii, in stare cruda. Pentru un aport suficient de vitamina A consumati zilnic 2 astfel de vegetale proaspete.

Citeste articolul integral pe Healthy Kudika

Foto homepage: Africa Studio / Shutterstock

Foto interior: Weerameth Weerachotewong / Shutterstock.com

VREAU SĂ CRESC SĂNĂTOS! Meditația mindfulness: Antidotul pentru stres și anxietate Cum să eviți burnout-ul explorându-ți pasiunile

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri