Otetul de mere a devenit cunoscut la sfarsitul anilor ’50, cand un celebru medic american, D.C. Jarvis, l-a tratat in detaliu intr-o lucrare intitulata 'Ghidul sanatatii', iar faptul ca in ultimii ani medicina alternativa s-a dezvoltat din ce in ce mai mult, a facut ca otetul de mere sa devina un tonic tot mai recomandat si folosit cu succes in tratarea unui numar cat mai mare de probleme.

 Otetul de mere are o serie lunga si variata de beneficii nebanuite, atat asupra sanatatii, cat si asupra frumusetii. Timp de secole, otetul a fost folosit pentru diverse scopuri casnice si culinare, pentru reducerea febrei si pentru slabit, dar efectele lui benefice nu se opresc aici. Gama sa larga de utilizari include de la atenuarea simptomelor de raceala, la oprirea sughitului, la lupta impotriva diabetului, anemiei, migrenelor, problemelor cardiace, nivelului ridicat de colesterol sau cancerului.

Ce contine otetul de mere

Pe langa acidul acetic, principalul compus al otetului, care ajuta la reducerea nivelului grasimii in sange, otetul de mere contine, de asemenea, un numar mare de vitamine (A, B1, B2, C si P), minerale si oligoelemente (fosfor, calciu, magneziu, potasiu, fluor, fier, sulf, siliciu), pectina (care permite controlarea nivelului de colesterol si de zahar), enzime, acizi organici obtinuti prin fermentare. Toate aceste substante nutritive lucreaza impreuna pentru a face otetul de mere un tonic eficient pentru sanatatea organismului.
 

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Nou, ediție limitată - Wonders of Jasmine Vrei să ai mai multă energie și să uiți de oboseală? Îți recomandam aceste Suplimente Alimentare pe bază de Super-Alimente, vitamine și plante Tehnici de meditație personalizate: Cum să alegem metoda potrivită în funcție de starea noastră de spirit 

Foto: Shutterstock.com; mere

Beneficii otet de mere

Ajuta digestia

Datorita acizilor organici continuti, otetul de mere reinnoieste flora intestinala si opreste indigestia inainte ca aceasta sa inceapa. In cazul unei intoxicatii alimentare, este aliatul de nadejde pe care este bine sa il aveti la indemana. Este ideal si dupa o masa copioasa, cand nu va simtiti comfortabil, iar pentru asta este de ajuns sa consumati o lingurita de otet de mere.
 

Dreneaza sinusurile
 

Nasul infundat, datorita alergiilor sau racelii, poate crea un real disconfort care se poate rezolva cu o cana de apa in care adaugam o lingurita de otet de mere. Acesta va ajuta la drenarea sinusurilor si va curata nasul.
 

Ajuta la slabit
 

Otetul de mere ajuta la reglarea nivelului zaharului in sange si la scaderea apetitului alimentar. Daca va doriti o silueta de invidiat, puteti sa includeti in regimul alimetar cat mai multe salate stropite cu otet. Mai mult de atat, combate celulita si ajuta la reducerea excesului de grasime din celule. Una sau doua ligurite de otet diluat intr-un pahar cu apa si baut zilnic face minuni pentru silueta.
 

Campania de beneficii se extinde pentru membrii Clubului CCC Descoperiți legătura dintre filozofia Zen și dezvoltarea mentalității!  SYMMETRICA investește peste 6 mil. € în panouri fotovoltaice

Intareste sistemul imunitar
 

Flora intestinala este o parte importanta a organismului si trebuie protejata. Otetul de mere imbunatateste conditiile pentru dezvoltarea bacteriilor prietenoase care ajuta la intarirea imunitatii generale si previn aparitia bolilor.
 

Calmeaza crampele musculare
 

Tratarea crampelor musculare cu ajutorul otetului de mere este un remediu stravechi si are o istorie indelungata in dovedirea eficientei lui. Amestecati o lingurita de otet cu miere si beti incet, seara, inainte de culcare.
 

Ajuta la curatarea tenului
 

Otetul de mere contine acizi alfa hidroxi si acid acetic, foarte buni pentru curatarea in profunzime a porilor si stimuleaza circulatia sangelui. Este necesar sa adaugati o lingurita de otet de mere la o cana de apa si sa va stergeti tenul cu solutia obtinuta. Este un remediu excelent si impotriva eczemei sau acneii, iar in acest caz se foloseste pe post de tonifiant dupa curatarea tenului.
 

Poți scăpa de celulită în mai puțin de două luni de zile 22-29 aprilie - Săptămâna Mondială a Imunodeficiențelor Primare! Între 70% și 90% dintre cei care suferă de imunodeficiențe primare sunt încă nediagnosticați Izolația termică a casei - o necesitate pentru confort și economie!

Vezi pe pagina urmatoare ce alte beneficii mai are otetul de mere >>>

Foto homepage: Shutterstock.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri