De cele mai multe ori, kilogramele in plus nu sunt doar o stare de disconfort, ci inceputul unor boli care afecteaza sanatatea si scad considerabil speranta de viata a celor care le poarta.

via Healthy.Kudika.ro

Iata 6 lucruri care iti spun daca ai probleme metabolice

1. Circumferinta taliei

Riscul de a dezvolta diabet si alte afectiuni metabolice creste odata cu circumferinta taliei. Acumularea excesiva de tesut adipos in interiorul abdomenului si in jurul organelor vitale indica sindromul de obezitate centrala. Asadar, masoara-ti talia. Daca ai peste 88 cm (in cazul femeilor) sau 108 cm (in cazul barbatilor), te incadrezi in cea mai severa clasa de risc pentru a dezvolta sindromul metabolic. Pentru a preveni incadrarea in aceasta clasa cu risc crescut, este bine sa fii atenta la acumularea kilogramelor in zona abdomenului superior

2. Indicele masei corporale

Daca te intrebi cata grasime trebuie sa arzi si cand sa te opresti din slabit, raspunsul il poti afla calculand indicele masei corporale (BMI). Acest index este util pentru persoanele care au rezerve de grasime depuse pe corp.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Cazurile de depresie cresc dramatic la copiii cu vârsta între 11 și 14 ani și la adolescenți (Anchetă) 2 aspecte de care să ții cont pentru amenajarea unui colț cu piscină în curte Ai grijă întotdeauna de mâinile care te-au crescut

Indicele de masa corporala masoara normalitatea raportului dintre inaltimea si masa corporala a unei persoane.

Calcularea acestui indice este una dintre cele mai simple si raspandite metode de analiza a gradului de obezitate. Conform indicelui masei corporale, poti fi: normoponderal la un BMI între 20 si 24.9 si supraponderal intre 25 si 29.9 BMI. La un indice BMI intre 30-34.9 ai obezitate de grad 1, de la 35 pana la 39,9 BMI ai obezitate grad 2, iar la valorile de peste 40 BMI te confrunti cu obezitatea morbida.

3. Diabetul zaharat tip II

Diabetul zaharat de tip 2 este cea mai intalnita forma de diabet fiind regasita la peste 90% dintre pacientii diagnosticati cu diabet zaharat. Este cunoscut insa si faptul ca obezitatea constituie cauza principala a diabetului de tip II. Principalele simptome constau in sete exagerata, urinare frecventa si senzatia constanta de foame. Daca le ai, solicita sfatul unui medic specialist.

Perioada postnatală – fericire pură sau provocare? Cum să te pregătești corect pentru a rămâne în echilibru? Direcția spre care mergi este mai importantă decât viteza cu care o faci Înainte de a te încredere în oricine, încrede-te întâi în tine!

4. Steatoza hepatica

In stadiile incipiete, aceasta boala nu prezinta simptome clare. Se manifesta vag, prin stari de oboseala, dureri abdominale sau febra. Printre cauzele care conduc la aparitia steatozei hepatice se numara abuzul de alcool, diabetul zaharat de tip II, bolile cardiovasculare si sindromul metabolic. Asadar, daca greutatea ta este cu mult peste limita normala, fa-ti un consult medical pentru a afla daca nu cumva ai si aceasta boala, steatoza hepatica, denumita si boala ficatului gras.

Vezi aici produse naturiste eficiente in steatoza hepatica

Foto: metabolism - shutterstock.com

Citeste mai departe pe https://healthy.kudika.ro


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri