Planta care poate sa iti creasca memoria cu 75%!

12:07, 17 Iulie 2014 publicat în Tratamente naturiste351 share-uri

Are multiple intrebuintari. Oamenii o folosesc de mii de ani atat ca planta aromatica, cat si ca planta medicinala.

Este vorba despre rozmarin! Pentru sanatate, rozmarinul are numeroase beneficii, dar cercetarile din ultima vreme atesta influenta extraordinara pe care rozmarinul o are asupra memoriei. Picuri cativa stropi de ulei esential de rozmarin intr-un vas de aromo-terapie, te relaxezi si curand vei simti efectele sale benefice.

ROZMARINUL, "IARBA ADUCERII AMINTE"

De altfel, rozmarinul si imbunatatirea memoriei au fost asociate inca din vechi timpuri. Mai era cunoscuta ca „iarba aducerii aminte” in Era Elisabetana si Perioada Romantica. In Hamlet, Ofelia lui Shakespeare spune: „Iata rozmarinul aceasta este pentru aducerea aminte.” Si in alte culturi – Europa, Asia - a fost folosit tot ca simbol al aducerii aminte, atat la nunti, cat si la funeralii sau comemorari.

Citeste si:
Manual de utilizare a creierului. Profu’ minții, Paul Olteanu Fain...
Manual de utilizare a...

Aceasta traditie a rozmarinului pare sa isi aiba radacinile in Lumea araba. Iata o consemnare din anul 1578 de Henry Lyte: „Arabii si succesorii lor, filistinii spun ca rozmarinul face bine creierului, memoriei si simturilor, ca reda vorbirea, mai ales atunci cand se foloseste un preparat din flori, care este administrat zilnic.”

Foto: Shutterstock.com; rozmarin

Citeste si:
Horoscop la Lună Nouă (12 APRILIE): Influențe astrale asupra vieții...
Horoscop la Lună Nouă (12...

Rozmarinul a mai fost folosit si pe post de amuleta, datorita conotatiilor ezoterice pe care le-a primit. Este pus sub perna sau purtat la gat, crezandu-se ca acesta poate proteja impotriva cosmarurilor.

Beneficiile rozmarinului asupra memoriei sunt confirmate stiintific!

Ceea ce este fascinant, este ca acum, oamenii de stiinta confirma aceasta traditie a rozmarinului folosit ca planta medicinala si efectele sale asupra memoriei. Uleiul esential de rozmarin este folosit in aromoterapie, ca un agent care provoaca claritate mentala – studiul lui Moss, Cook, Wesnes si Duckett (2003). Persoanele care au inhalat aburii uleiului esential de rozmarin au demonstrat o activitate mai buna a mentalului.

Vezi AICI produse naturiste pe baza de rozmarin cu multiple beneficii asupra sanatatii


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri