Bunicii nostri detineau secretul longevitatii si al sanatatii si consumau alimente aparent banale, insa cu efecte extraordinare asupra organismului. Banala VARZA LA BUTOI, varza murata si conservata dupa metode traditionale, este considerata a fi un aliment minune. Afla de ce:

Mai mult, conform unui studiu finlandez efectuat de cercetatorii finlandezi in 2002 si ale carui rezultate au fost publicate in “Journal of Agricultural and Food Chemistry” , varza murata are si proprietati anticancer, impiedicand dezvoltarea celulelor canceroase. In procesul de fermentare a verzei, se formeaza izotiocianatii, compusi ce previn aparitia cancerului la san, a cancerului la colon sau chiar a cancerului la ficat si la colon.

Glucozinolatii din varza murata activeaza anumite enzime antioxidante in organism, iar flavonoidele protejeaza peretii arterelor. Pe langa acesti izotiocianati pretiosi, varza murata contine o paleta larga de probiotice Lactobacillus si nutrienti precum mangan, vitamina B6, acid folic, vitamina C. In plus, varza are si proprietati antiinflamatorii.

Atentie! Nu faceti abuz de varza murata. In ciuda beneficiilor sale, consumul de varza murata ar trebui sa fie limitat. Daca organismul vostru nu tolereaza prea bine alimentele acide, incepeti cu o cantitate mica de varza murata pana cand sistemul vostru digestiv se va obisnui cu acest aliment. Deoarece caldura omoara bacteriile benefice din varza murata, recomandat este sa consumam varza murata ca atare. In cazul in care o consumam gatita sau pasteurizata, nu o sa beneficiem de efectele probioticelor.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Luna plină din Scorpion 5 mai – efect de catalizator al unor mari schimbări pentru următoarele 3 zodii. Destinul lor este pe cale de a se împlini!   Dicționar de vise: Ce înseamnă când visezi șobolani? Lumina pe care o porți în sufletul tău este mai puternică decât răutățile celor din jur

Atentie si la continutul de sare al verzei murate! Procesul de fermentatie se obtine prin adaugarea unei cantitati considerabile de sare si ca atare varza murata are un continut ridicat de sodiu. O ceasca de varza murata contine 39% din doza zilnica recomandata. Si un alt sfat: atunci cand doriti sa consumati varza murata, asigurati-va ca o cumparati de la tarani si este facuta prin metode traditionale! Varza murata pasteurizata comercializata in unele magazine este lipsita de substantele biologice active si atat de benefice.

Garbo.ro iti recomanda si articolele:

Moarea de varza, licoarea cu proprietati miraculoase
Varza murata, leacul popular pentru trup

Varza alba, cel mai bun medicament pentru Ulcer!


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri