Bunicii nostri detineau secretul longevitatii si al sanatatii si consumau alimente aparent banale, insa cu efecte extraordinare asupra organismului. Banala VARZA LA BUTOI, varza murata si conservata dupa metode traditionale, este considerata a fi un aliment minune. Afla de ce:

Bunicii nostri detineau secretul longevitatii si al sanatatii si consumau alimente aparent banale, insa cu efecte extraordinare asupra organismului. Astazi, cercetarile contemporane arata ca unul dintre cele mai sanatoase alimente, in voga printre adeptii alimentatiei sanatoase, este chiar un remediu stravechi de la tara. Banala varza la butoi, varza murata si conservata dupa metode traditionale, a (re)devenit superalimentul secolului si este considerata a fi un aliment minune. Afla de ce:

Varza murata la butoi - alimentul minune al iernii si beneficiile sale extraordinare

Varza murata purifica si energizeaza organismul, intarind sistemul imunitar gratie aportului sau de fier. In plus, are rolul de protejare a sistemului imunitar, fibrele solubile din varza eliminand grasimile din organism si impiedicand absorbtia de colesterol in sange.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Luna plină din Scorpion 5 mai – efect de catalizator al unor mari schimbări pentru următoarele 3 zodii. Destinul lor este pe cale de a se împlini!   Dicționar de vise: Ce înseamnă când visezi șobolani? Lumina pe care o porți în sufletul tău este mai puternică decât răutățile celor din jur

Procesul de fermentare a verzei nu este deloc unul nou. Aceasta metoda usoara de a conserva legumele pentru iarna a fost dezvoltata cu secole in urma, ba chiar o regasim si in civilizatiile timpurii. Istoria ne arata ca in urma cu 2000 de ani muncitorii care ajutau la constructia Marelui Zid Chinezesc consumau o varianta a verzei murate de astazi. In plus, in medicina traditionala chinezeasca sucul de varza murata este folosit ca un remediu pretios in tratarea multor boli comune. Mai mult, se spune ca temutele hoarde ale lui Genghis Khan sunt cele care au adus acest aliment pe meleagurile europene…

Foto Varza murata via Shutterstock

Sa nu ne mire atunci nici faptul ca armatele romane aveau obiceiul de a lua in calatoriile lor de deplasare butoaie intregi de varza murata… O intrebuintau in prevenirea infectiilor intestinale, atat de comune in acele vremuri si conditii. Cunoscut este si faptul ca scorbutul (boala cauzata de deficitul de vitamina C) a cauzat probleme grave marinarilor britanice in secolul al XVIII-lea. Legenda spune ca celebrul capitan James Cook a reusit sa navigheze in jurul lumii fara a pierde un singur om datorita obiceiului de a cara pe nava sa nici mai mult, nici mai putin de 60 de butoaie de varza murata.

Horoscop Paște 2023: o perioadă plină de emoții frumoase, de planuri de viitor și experiențe spirituale 5 cadouri pe care i le poți dărui unui bărbat din viața ta Cele mai bune căști pentru momentul tău cu tine

In cartea de bucate “A passion for Sauerkraut”, Samuel Hofer enumera motivele pentru care varza murata poate fi considerata (pe buna dreptate!) un aliment minune:

  1. previne constipatia
  2. stimuleaza miscarea peristalitica a intestinelor
  3. restabileste flora intestinala sanatoasa ce a fost afectata de intrebuintarea antibioticelor
  4. imbunatateste circulatia sangelui si ajuta la curatarea sangelui
  5. intareste rezistenta naturala a organismului impotriva infectiilor si sistemul imunitar
  6. scapa corpul de paraziti
  7. scade nivelul de zahar din sange si urina
  8. mentine sub control pofta de dulciuri
  9. usureaza senzatia de greata si rau la femeile insarcinate
  10. mentine in parametri normali aciditatea gastrica
  11. Varza murata este bogata in vitamina C, vitaminele B, vitamina K ,A si E, insusi Hipocrate constatand beneficiile consumului de varza murata in intarirea imunitatii organismului. Vitamina A, C si E sunt antioxidanti care ajuta la curatarea organismului de radicalii liberi. Vitamina C este cunoscuta pentru proprietatile sale antioxidante, vitamina K este celebra pentru rolul sau in coagularea sangelui, insa ambele sunt esentiale pentru un sistem osos puternic.

    Vrei să lucrezi într-un spaţiu de coworking? Iată ce trebuie să ştii  2 aspecte de care să ții cont pentru amenajarea unui colț cu piscină în curte 4 sfaturi ale specialiştilor pentru îngrijirea tenului femeilor de 30 de ani 

    Foto homepage: Varza la butoi, varza murata via Shutterstock


    Garbo - Arta de a trăi frumos!

    Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri