Desigur, cunoastem cu totii patrunjelul! Este una dintre cele mai cunoscute plante aromatice. Il presaram cu delicatete deasupra mancarurilor si ne place verdele sau crud dar si aroma sa primavartica, dar nu stim cat este de important pentru sanatate.

Patrunjelul este de asemenea, o sursa importanta de anti-oxidanti si o sursa excelenta de vitamina A si C.
Vitamina C are multiple functii, dar este benefica mai ales la ameliorarea bolilor cardiovasculare si presiunii crescute a sangelui. Consumul alimentelor bogate in Vitamina C ajuta la dilatarea vaselor de sange, ceea ce reduce riscul atacului de cord. De asemenea consumul de alimente care contin o cantitate mare de vitamina C ajuta la fortifierea sistemului imunitar. De asemenea, este facilitata si absorptia fierului in organism.

patrunjel

Vitamina C este de asemenea un agent anti-inflamator important. Si beta-carotenul, un alt component important al patrunjelului si important anti-oxidant are un rol recunoscut in functionarea optima a organismului. Dietele cu alimente bogate in Vitamina A sunt asociate riscului redus pentru boli ca ateroscleroza, diabet si cancer de colon. De asemenea, aceasta componenta ajuta foarte mult sistemul imunitar.

Patrunjelul este o sursa importanta de acid folic, unul dintre cele mai importante B-uri. Unul dintre cele mai importante roluri ale acidului folic este acela ca ajuta organismul la nivel cardio-vascular. Acidul folic din patrunjel are un efect tonic asupra inimii.

Componentele existente in patrunjel ajuta de asemenea la eliminarea fluidelor in exces din corp si sprijina deci, functionarea rinichilor. Daca mananci in mod regulat patrunjel, aduci un aport important pentru controlul presiunii din sange. Consumul de patrunjel ajuta si la ameliorarea durerilor incheieturilor. Ceaiul din patrunjel este foarte bun pentru digestie.

De asemenea, ultimele studii arata ca patrunjelul are un rol important in tratarea tumorilor canceroase.

Iti recomandam si:

5 retete cu putine calorii

Patrunjelul, un miracol din farmacia verde!

7 alimente care previn cancerul


Vizionare placuta

Iti plac articolele Garbo?
Sigur o sa iti placa si pagina noastra de Facebook :)
Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Minunea nestiuta din bucatarie: Patrunjelul.