O multime de plante pot fi folosite pentru a alunga oboseala, depresia, stresul.

6 Sunatoarea

Sunatoarea alunga starile de neliniste si dispozitia depresiva. In medicina populara era folosita contra tulburarilor psihice si emotionale.

Cercetararile stiintifice au adeverit faptul ca sunatoarea este extrem de eficienta in lupta cu diferite forme ale depresiei, precum si cu complicatiile sale psiho-emotionale.

Extractul de sunatoare actioneaza ca medicamentele antidepresive determinand scoarta cerebrala sa elibereze neurotransmitatori care induc anumite stari emotionale, cum ar fi optimismul, entuziasmul, tonusul psihic.

Apoi, aceasta planta atenueaza, prin mecanisme neurologice doar partial cunoscute, sentimentele de pesimism, de gol interior, de vinovatie.

Studiile facute pe pacienti depresivi care au luat extract de sunatoare si pulbere de sunatoare au aratat ca, deja dupa doua saptamani de cura, cei mai multi depasesc starea de astenie, incep sa capete incredere in fortele proprii, renuntand la autoevaluarea negativa.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Lavazza lansează capsulele Qualità Rossa, neutre din punct de vedere al emisiilor de carbon și compatibile cu aparatele de cafea Nespresso Original Vitality Club dă startul sezonului estival de 1 mai cu evenimentul Grill & Chill Luna MAI 2023 – mai mult din tot ceea ce ne dorim. Luna cu vibrația lui 3 are o energie divină și manifestări creatoare. Avem datoria Bucuriei în această lună!  

7 Passiflora

Extractul de passiflora are darul de a reda calmul si de a domoli anxietatea, imbunatatind calitatea somnului, tratand insomniile.
Se gaseste sub forma de capsule sau picaturi, iar din planta uscata se poate prepara ceai.

Extractul de passiflora are efecte asemanatoare sedativelor de sinteza, fiind un excelent calmant si anxiolitic.

Contra insomniei, passiflora este cel mai folosit remediu natural. Rezultatele cele mai clare se vad dupa o luna de administrare, insa efectul este temeinic.

8 Lavanda

Uleiul de lavanda, administrat intern, ajunge in celulele sistemului nervos, unde isi manifesta proprietatile calmante si anxiolitice, ajutandu-va astfel sa aveti un somn odihnitor.

Exista si capsulele cu pulbere de lavanda care se iau o data pe zi, in timpul uneia dintre mesele principale. Efectul se observa dupa cateva zile de administrare.

Durex România lansează SafeToPlayHub, cea mai mare campanie de educație sexuală de la noi din țară Tipuri de aparate dentare: care este cel potrivit pentru tine? RoboWave, robotul educațional construit de echipa Națională de Robotică a României cu sprijinul companiei Wave Studio, a câștigat două campionate internaționale

sursa foto:sxc.hu


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri