2 Mai 2013 publicat în Tratamente naturiste 13 share-uri

Medicina naturista este foarte generoasa in tratarea bolilor de stomac (gastrita,ulcer) oferind leacuri care au darul nu doar de a calma durerile, ci si de a ajuta la ameliorarea si vindecarea afectiunilor.

Tratamente naturiste pentru durerile de stomac si gastrita

Regim igieno-dietetic in bolile de stomac

Evitati preparatele pe baza de carne (mezeluri, afumaturi, tocaturi, fripturi, mici ). Se poate consuma de doua ori pe saptamana, la pranz, piept de pui sau curcan, fierte.

Painea, pastele si produsele de patiserie si cofetarie cresc aciditatea gastrica.

Mancati mai putin alimente gatite, carne, grasimi animale, margarina, produse lactate si alimente bogate in calorii.

Beti cel putin 5-8 pahare de apa pe zi, pentru ca tranzitul alimentelor prin tubul digestiv sa se faca mai usor.

Eliminati zaharul si alimentele cu aditivi sintetici- explozia de cazuri de gastrita din ultimii ani este cauzata in buna masura de alimentele imbogatite cu E-uri.

Renuntati sau macar reduceti consumul de alcool- acesta alaturi de tutun este marele inamic al stomacului.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 5 Măști pentru un păr mai sănătos, mai bogat și mai strălucitor Arta corporală cu flori: 20 de idei de tatuaje florale superbe Acestea sunt cele 2 zodii puternic influențate de Eclipsa de Soare de pe 20 aprilie: Au o întâlnire specială cu propriul destin!

Gustul dulce, picant, acru sau amar puternic poate declansa o criza de gastrita printr-o secretie puternica de sucuri gastrice.

Consumati cruditati si leguminoase cu moderatie.

Preferati alimentele "reci", care in medicina ayurvedica sunt recomandate pentru calmarea durerilor de stomac. Aceste alimente sunt: smantana, iaurtul, laptele dulce si untul clarifiat. Untul clarifiat se obtine din untul din comert, care este incalzit intr-o cratita la foc mic pana cand devine limpede, moment in care este luat de pe foc si turnat intr-un alt vas, fara sedimentele de pe fundul cratitei.

Introduceti condimentele "reci": fenicul, coriandru, chimen, care sunt calmante gastrice blande.

Sunt foarte recomandate supele-crema din radacinoase (telina, patrunjel, morcov, pastarnac) si piureurile, care vor fi gatite fara ulei si sare.

Boala zgarieturii de pisica – infectia cu Bartonella henselae Capodopere ale Renașterii de la Brukenthal, expuse la Art Safari Luna MAI 2023 – mai mult din tot ceea ce ne dorim. Luna cu vibrația lui 3 are o energie divină și manifestări creatoare. Avem datoria Bucuriei în această lună!  

Alte doua elixiruri sunt sucurile proaspete, obtinute din cartofi si varza, care protejeaza stomacul si alina durerea gastrica.

Evitati mesele abundente si cele servite la intervale mari, iar cina sa preceada cu 2-3 ore somnul, pentru a se evita refluxul gastric.

Dintre fructe sunt indicate cele alcaline: mere, pere, gutui, cirese, struguri copti, papaya, avocado, pepene galben.

1 Migdale

Consumul a 5-10 migdale pe zi inlatura, adesea, durerile si arsurile la stomac. Uleiul pe care il contin are un efect protector pentru peretii stomacului, iar proteinele continute scad aciditatea gastrica.

2 Suc de varza

Sucul de varza proaspata este un excelent medicament pentru ulcer. Se da varza prin masina de tocat si se stoarce sucul. Se beau 2-3 pahare pe zi, inainte de masa.

sursa foto:sxc.hu


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri