Passiflora este o planta ale carei beneficii deosebite asupra sistemului nervos au fost cunoscute si folosite din vechime.

2 Anxietate

Extractul de passiflora are efecte benefice, de ameliorare si prevenire a atacului de panica, a starilor de stres, anxietate, a acceselor de furie.

Impotriva atacului de panica se administreaza extractul de passiflora, cate 250-300mg de trei ori pe zi, in cure de 90 de zile.

Acest tratament duce la scaderea intensitatii si frecventei starilor de anxietate, de teama fara motiv aparent, o imbunatatire a somnului si a tonusului psiho-afectiv.

De asemenea, cura cu extract de passiflora a dus la scaderea pana la disparitie a atacurilor de panica.

Tratamentul cu passiflora s-a observat ca poate duce la imbunatatirea controlului asupra emotiilor, diminuand iritabilitatea, furia, angoasa, comportamentul violent, agitatia.

3 Epilepsie

In medicina populara, passiflora a fost folosita cu success pentru ameliorarea diferitelor forme de epilepsie.

Cura de 8 saptamani, timp in care se administreaza cate 300 mg de extract de passiflora de 3 ori pe zi, are un efect benefic de reducere a crizelor de epilepsie.

4 Boala Parkinson

Extractul de passiflora este recomandat si in Parkinson, in cure de 2-3 luni cu pauza de 1-2 saptamani, deoarece s-a observat ca amelioreaza manifestarile de tip angoasa, isterie, iritabilitate, tulburarile de somn, care se asociaza cu aceasta afectiune neurodegenerativa.

5 Hipertensiune si tahicardie

Extractul de passiflora se recomanda persoanelor care sufera de tulburari de ritm si cresteri tensionale generate de stres, frica, emotii negative, suparare, tulburari de somn.

De asemenea, passiflora si paducelul se recomanda persoanelor cardiace, pentru a reduce predispozitia spre infarct miocardic.


sursa foto:sxc.hu


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri