Passiflora este o planta ale carei beneficii deosebite asupra sistemului nervos au fost cunoscute si folosite din vechime.

6 Astm

Astmul este o alta afectiune ameliorata de tratamentul cu passiflora.

Extractul din aceasta planta, administrat in cure de 1-2 luni cu pause de 2 saptamani, previne declansarea crizelor de astm, scade frecventa crizelor si intensitatea lor.

De asemenea, extractul de passiflora calmeaza indeosebi tusea nocturna, chinuitoare, seaca.

7 Tulburari digestive

Tulburarile de tranzit, gastrita, colita, colonul iritabil generate de stres pot fi tratate si prevenite cu extractul de passiflora.

Se iau cate 2 capsule de patru ori pe zi, ceea ce va reduce raspunsul digestiv la stimulii iritanti ce apar pe fondul tensiunii psihice.

8 Sindromul premenstrual

O cura de o luna cu passiflora ajuta la combaterea sindromului premenstrual (oboseala, dureri de cap, iritabilitate, apetit exagerat pentru dulciuri). Acest tratament amelioreaza si spasmele menstruale.

9 Menopauza

Capsulele cu extract de passiflora se recomanda a se administra in cure de 60-90 de zile, odata cu instalarea menopauzei, pentru a preveni aparitia starilor de nervozitate, anxietate, a tulburarilor de ritm.

10 Dependenta de alcool si droguri

Studii recente au aratat ca extractul de passiflora ajuta pacientii sa scape de dependenta de droguri, ducand la echilibrarea psiho-mentala a acestora.

Efectul calmant al curei cu extract de passiflora (400-500 mg, de trei ori pe zi, timp de 90 de zile, cu 15 zile pauza intre cure) este foarte eficient, pentru tratarea dependentei de alcool.

Inscrie-te la NewsLetterul Garbo pentru a primi si alte informatii din Tratamente Naturiste.

Iti recomandam si Dictionarul de Tratamente Naturiste si Catalogul de Plante Medicinale.

sursa foto:sxc.hu

articol de ioana paunescu


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri