Orezul brun este o sursa excelenta de mangan, seleniu si magneziu.

Previne diabetul

Orezul brun constituie o sursa majora de mangan, o substanta minerala care este implicata in productia a peste 300 de enzime in organism, printre care si cele care regleaza insulina si utilizarea glucozei.Fibrele din orezul brun, ajuta, deasemenea, la mentinerea nivelului de glucoza sub control .

Sanatatea oaselor

Magneziul, o substanta minerala continuta in cantitate ridicata in orezul brun contribuie este necesar pentru a avea oase sanatoase, ca si calciul. Orezul brun ajuta la mentinerea cantitatii de mangan din oase la un nivel optim.

Scade riscul de cancer mamar

Fibrele continute de cerealele integrale reduc semnificativ riscul de cancer mamar conform studiilor medicale (cu 50% mai scazut in cazul femeilor care consuma cel putin 30 de grame zilnic, iar protectia cea mai ridicata este oferita de fibrele din cerealele integrale).

Tonic cerebral

Fosforul continut de bobul de orez are un efect benefic asupra sistemului nervos central. Este recomandat sa consumam orez brun la micul dejun, deoarece stimuleaza activitatea creierului. Datorita glucidelor, vitaminelor din grupa B si magneziului, orezul brun este considerat un aliment care reduce stresul.

Orezul integral contine complexul vitaminic B (mai ales B6), vitamina E, magneziu, cupru, fier, niacina, fosfor, potasiu, seleniu, zinc, fibre si acizi grasi esentiali nesaturati.

Inscrie-te la NewsLetterul Garbo pentru a primi si alte informatii din Tratamente Naturiste.

Iti recomandam si Dictionarul de Tratamente Naturiste si Catalogul de Plante Medicinale.

sursa foto:sxc.hu


Vizionare placuta

Iti plac articolele Garbo?
Sigur o sa iti placa si pagina noastra de Facebook :)
Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Orezul brun - un aliat al sanatatii!.