Ajutati-va colonul sa scape de constipatie, printr-un consum adecvat de fructe si legume crude si el, o sa va "ajute" sa va detoxifiati intregul organism!

Mestecarea alimentelor

Mestecati foarte bine fiecare inghititura, fara sa va grabiti, de cel putin 20 de ori (10-15 secunde), pentru a ajuta procesul de digestie.

Digestia principiilor alimentare incepe inca din cavitatea bucala, prin enzimele existente in saliva.

Daca nu mestecati suficient, aceasta digestie nu mai e posibila si alimentele ajung direct in stomac, fara a beneficia de enzimele si proprietatile salivei.

Digestia principiilor alimentare

Glucidele (paine, cartofi, paste, cereale, dulciuri, fructe) stau in stomac 2 ore.

Lipidele (ulei, smantana, unt) stau mai mult in stomac, aproximativ 3 ore, pentru digestie.

Proteinele (carne, peste, oua, lactate, proteine vegetale: fasole, mazare, soia) stau in stomac 4 ore.

Daca se consuma o cantitate prea mare de proteine, o mare parte raman nedigerate si produc in intestinul gros multiplicarea bacteriilor de putrefactie.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Noile legi ale Educației, aprobate: admiterea diferențiată la liceu și schimbări la Bacalaureat 6 proiecte pentru elevi încep în luna mai în București. Cursuri gratuite de înot și un târg educațional, printre acestea 6 cauze ale sânilor lăsați: cum poate fi rezolvată această problemă estetică?

Din cauza timpilor diferiti de digestie, nu se amesteca glucidele cu proteine, pentru ca se va prelungi timpul de digestie, pentru fiecare din ele.

Rezultatul va fi ca atat glucidele, cat si proteinele se vor digera incomplet si o mare parte din energia pe care ar trebui sa o castigati in urma alimentatiei, va fi consumata pentru procesul indelungat de digestie si senzatia de foame se va instala iar.

Glucidele amestecate cu proteine fermenteaza in stomac, unde vor intarzia peste 2 ore, impiedicand si digestia proteinelor.

Exemple de glucide amestecate cu proteine:

  • Paine/cartofi + carne/peste
  • Paine/mamaliga + branza
  • Mamaliga + peste

De aici reiese o regula simpla de detoxifiere: proteinele se pot asocia doar cu vegetale (legume).

sursa foto: sxc.hu


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri