1 Mai 2012 publicat în Tratamente naturiste 48 share-uri

Desi depresia nu depinde de un singur factor, o dieta potrivita este primul pas si cel mai eficient in a o preveni, dar si in tratarea cazurilor usoare de depresie. Iata care sunt metodele naturale de prevenire a depresiei, dar si alimentatia antidepresie:

Legumele verzi

Unele studii au aratat ca exista o stransa legatura intre un nivel scazut al grupului de vitamina B si unele "probleme metalice". Acidul folic, una dintre vitaminele grupului B, este esential in prevenirea depresiei, cercetatorii dovedind ca un nivel scazut al acestuia poate reduce chiar si eficienta medicamentelor antidepresive. Alimentele bogate in acid folic sunt legumele verzi si fasolea.

Ce trebuie sa evitati?

Alcoolul

Bauturile alcoolice pot amplifica starile emotionale si poate agrava depresia.

Cafeaua

Cafeaua si ceaiul negru iti dau energie pe moment, dar dupa ce efectul dispare nivelul energiei scade instantaneu. Daca beti cantitati mari de cafea va veti simti anxiosi si irascibili, ceea ce poate accentua simptomele depresiei.

Dulciurile

Lucruri asemanatoare se intampla si cu dulciurile. Alimentele bogate in zahar ofera o stare de bine, dar numai pentru o scurta perioada. Pe de alta parte, efectele negative asupra sanatatii noastre nu pot fi de neglijat.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Caria dentară – ce este și cum se tratează

Comunicat de presa xingshenzhuang.ro

Garbo iti recomanda si articolele:

Cunoaste depresia, nu dispretui depresivii!

Depresia

Zodiile si BOALA SECOLULUI: Top 5 zodii depresive


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri