Iarna grea a trecut, iar noi incepem sa ne facem curatenie in case, in suflet dar si in trup. Privat de legume si fructe proaspete si sufocat cu alimente grele precum carnea de porc, organismul nostru are nevoie de o cura de detoxifiere pentru a se curata de pacatele iernii, a se revigora si a-si vindeca ranile pentru inca un an. Tot ceea ce trebuie sa facem este sa profitam de verdeturile de sezon cu care ne putem hrani si hidrata corpul cu tot ceea ce are nevoie. Iata cinci plante de primavara cu efecte miraculoase asupra trupurilor si sufletelor noastre:
DESCHIDE PREZENTAREA

Detoxifierea de primavara: 5 plante benefice pentru organismul nostru

Iarna grea a trecut, iar noi incepem sa ne facem curatenie in case, in suflet dar si in trup. Privat de legume si fructe proaspete si sufocat cu alimente grele precum carnea de porc, organismul nostru are nevoie de o cura de detoxifiere pentru a se curata de pacatele iernii, a se revigora si a-si vindeca ranile pentru inca un an. Tot ceea ce trebuie sa facem este sa profitam de verdeturile de sezon cu care ne putem hrani si hidrata corpul cu tot ceea ce are nevoie.
Iata cinci plante de primavara cu efecte miraculoase asupra trupurilor si sufletelor noastre:

Urzica

Urzica este o planta foarte comuna in viata satului romanesc, nu tocmai indragita de oameni din cauza aspectului ei si a tepilor care o face greu de cules, dar o adevarata minune pentru organismul nostru.
Ea este o sursa importanta de Vitamina A, B2, C si K si contine magneziu, potasiu, calciu, nitrati, acid folic si aminoacizi esentiali. Urzica este o planta de primavara perfecta pentru detoxifierea organismului, pentru reglarea sistemului circulator, eliminarea acidului uric, curatand astfel sangele si ficatul de toxinele acumulate peste iarna. Puternic tonic si fortifiant, urzica ajuta la regenerarea tesuturilor si la cicatrizarea ranilor, distruge viermii intestinali, are actiune diuretica, antiseptica, antimicrobiana si astringenta.
Urzica este planta perfecta pentru primavara datorita efectului sau detoxifiant dar si pentru ca revigoreaza organismul intr-un sezon in care anemiile si asteniile se instaleaza cu usurinta.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Poți scăpa de celulită în mai puțin de două luni de zile

Spanacul

Spanacul apare primavara si nu trebuie omis din dieta zilnica de detoxifiere. El contine vitamina A, B1, B2, B6, C, E, K, acid folic si este o sursa importanta de fier si de fibre. Spanacul este o planta minune pentru ca stimuleaza rapid procesul de regenerare si crestere a organismului.
El se prepara in diverse feluri, poate fi gatit cu usturoi, se poate folosi la sucuri sau se poate consuma sub forma de salata. Spanacul este cunoscut pentru actiunile sale benefice asupra depresiilor nervoase si fizice, a pancreatitelor cronice, a anemiilor si asteniilor de primavara.

Stevia

Stiati ca din extractul de stevie inlocuieste cu succes zaharul? Iar vestea buna nici nu este aceasta, ci ca stevia reduce zaharul din sange, taie pofta de dulce si senzatia de foame .
Stevia este o planta bogata in vitamina A, B, C, minerale (calciu, magneziu, fier, potasiu) si este numai potrivita pentru o cura de detoxifiere de primavara. Datorita substantelor componente, stevia elimina toxinele din organism si ajuta la eliminarea kilogramelor in plus.
Aceasta planta primavaratica nu favorizeaza inmultirea bacteriilor, este un diuretic natural, ajuta organismul in noul sezon scazand oboseala mentala si fizica si regleaza presiunea sangelui.
Stevia poate fi folosita in salate, in mancaruri sau in infuzii. Este delicioasa!

Leurda

Se spune ca leurda este planta pe care ursii o cauta imediat dupa ce ies din starea de hibernare de peste iarna. De ce? Pentru ca si ei incep procesul de detoxifiere.
Leurda are proprietati asemanatoare cu usturoiul si contine absolut tot ceea ce organismul nostru are nevoie primavara pentru a se energiza: vitamina A, C, calciu, magneziu, fier, fosfor, cupru, sodiu, sulf si adenozina, o substanta care ajuta la reducerea colesterolului din organism si la asimilarea grasimilor.
Leurda poate fi folosita cruda in salate, se poate pune in ciorbe sau supe, sau poate fi folosita in infuzii. Oricum ar fi ea folosita, leurda are un puternic efect detoxifiant al organismului, curata rinichii si vezica urinara, ajuta la eliminarea viermilor intestinali si este un tonic excelent in bolile de plamani.

Papadia

Papadia este floarea care infrumuseteaza campiile primavara. Aceasta planta „rupta din soare” are puteri tamaduitoare: ea scade colesterolul si ajuta in procesul de drenare hepato-biliar, curata sangele si ficatul, vindeca bolile de ficat, ajuta persoanele care sufera de constipatie, acnee, hemoroizi, varice si obezitate. Papadia reduce glicemia si stimuleaza functia pancreasului.

Frunzele de papadie pot fi consumata in salate iar tulpinile ei pot fi folosite in infuzii. Oricum ar fi, papadia face parte din plantele care nu trebuie sa va lipseasca in casa si din dieta in acest sezon frumos.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri