Detoxifierea de primavara: 5 plante benefice pentru organismul nostru

Leurda
Se spune ca leurda este planta pe care ursii o cauta imediat dupa ce ies din starea de hibernare de peste iarna. De ce? Pentru ca si ei incep procesul de detoxifiere.
Leurda are proprietati asemanatoare cu usturoiul si contine absolut tot ceea ce organismul nostru are nevoie primavara pentru a se energiza: vitamina A, C, calciu, magneziu, fier, fosfor, cupru, sodiu, sulf si adenozina, o substanta care ajuta la reducerea colesterolului din organism si la asimilarea grasimilor.
Leurda poate fi folosita cruda in salate, se poate pune in ciorbe sau supe, sau poate fi folosita in infuzii. Oricum ar fi ea folosita, leurda are un puternic efect detoxifiant al organismului, curata rinichii si vezica urinara, ajuta la eliminarea viermilor intestinali si este un tonic excelent in bolile de plamani.
Garbo.ro iti recomanda si:
100 de alimente miraculoase pentru organism
15 Tratamente naturiste pentru detoxifierea ficatului
Sursa foto: Flickr.com

Papadia
Papadia este floarea care infrumuseteaza campiile primavara. Aceasta planta „rupta din soare” are puteri tamaduitoare: ea scade colesterolul si ajuta in procesul de drenare hepato-biliar, curata sangele si ficatul, vindeca bolile de ficat, ajuta persoanele care sufera de constipatie, acnee, hemoroizi, varice si obezitate. Papadia reduce glicemia si stimuleaza functia pancreasului.
Frunzele de papadie pot fi consumata in salate iar tulpinile ei pot fi folosite in infuzii. Oricum ar fi, papadia face parte din plantele care nu trebuie sa va lipseasca in casa si din dieta in acest sezon frumos.
Garbo.ro iti recomanda si:
100 de alimente miraculoase pentru organism
15 Tratamente naturiste pentru detoxifierea ficatului
Sursa foto: Flickr.com

Stevia
Stiati ca din extractul de stevie inlocuieste cu succes zaharul? Iar vestea buna nici nu este aceasta, ci ca stevia reduce zaharul din sange, taie pofta de dulce si senzatia de foame.
Stevia este o planta bogata in vitamina A, B, C, minerale (calciu, magneziu, fier, potasiu) si este numai potrivita pentru o cura de detoxifiere de primavara. Datorita substantelor componente, stevia elimina toxinele din organism si ajuta la eliminarea kilogramelor in plus.
Aceasta planta primavaratica nu favorizeaza inmultirea bacteriilor, este un diuretic natural, ajuta organismul in noul sezon scazand oboseala mentala si fizica si regleaza presiunea sangelui.
Stevia poate fi folosita in salate, in mancaruri sau in infuzii. Este delicioasa!
Garbo.ro iti recomanda si:
Detoxifiere de primavara: 3 alimente cu efecte minune
15 Tratamente naturiste pentru detoxifierea ficatului
Sursa foto: Flickr.com

Urzica
Urzica este o planta foarte comuna in viata satului romanesc, nu tocmai indragita de oameni din cauza aspectului ei si a tepilor care o face greu de cules, dar o adevarata minune pentru organismul nostru.
Ea este o sursa importanta de Vitamina A, B2, C si K si contine magneziu, potasiu, calciu, nitrati, acid folic si aminoacizi esentiali. Urzica este o planta de primavara perfecta pentru detoxifierea organismului, pentru reglarea sistemului circulator, eliminarea acidului uric, curatand astfel sangele si ficatul de toxinele acumulate peste iarna. Puternic tonic si fortifiant, urzica ajuta la regenerarea tesuturilor si la cicatrizarea ranilor, distruge viermii intestinali, are actiune diuretica, antiseptica, antimicrobiana si astringenta.
Urzica este planta perfecta pentru primavara datorita efectului sau detoxifiant dar si pentru ca revigoreaza organismul intr-un sezon in care anemiile si asteniile se instaleaza cu usurinta.
Garbo.ro iti recomanda si:
Detoxifiere de primavara: 3 alimente cu efecte minune
Urzica, o planta medicinala exceptionala
15 Tratamente naturiste pentru detoxifierea ficatului
Sursa foto: Flickr.com

Spanac
Spanacul apare primavara in pietii si nu trebuie omis din dieta zilnica de detoxifiere. El contine vitamina A, B1, B2, B6, C, E, K, acid folic si este o sursa importanta de fier si de fibre. Spanacul este o planta minune pentru ca stimuleaza rapid procesul de regenerare si crestere a organismului.
El se prepara in diverse feluri, poate fi gatit cu usturoi, se poate folosi la sucuri sau se poate consuma sub forma de salata. Spanacul este cunoscut pentru actiunile sale benefice asupra depresiilor nervoase si fizice, a pancreatitelor cronice, a anemiilor si asteniilor de primavara.
Garbo.ro iti recomanda si:
Detoxifiere de primavara: 3 alimente cu efecte minune
15 Tratamente naturiste pentru detoxifierea ficatului
Sursa foto: Flickr.com
România este o zonă de risc pentru bolile care sunt transmise la oameni și la animale prin intermediul căpușelor
Andreea Lichi, fata cu suflet de porțelan și tărie de oțel purtate într-un fotoliu rulant
Victimele nevinovate ale războiului: Un copil ucrainean fuge din țară în aproape fiecare secundă.
Linie telefonică gratuită pentru servicii medicale, pentru refugiații din Ucraina