16 Noiembrie 2023 publicat în Spiritualitate 263 share-uri

Rănile interioare pot avea un impact profund asupra evoluției personale și pot influența modul în care ne raportăm la noi înșine și la ceilalți. Unoeri putem fi conștienți de această rană a sufletului, dar de cele mai multe ori nu suntem. Iată cele mai puternice semne că o rana interioară din trecut nu te lasă să evoluezi în viață.

Pentru că rănile interioare netratate, ignorate, te introduc într-un pattern de acțiuni și alegeri, poți să îți dai seama din această ciclicitate ce te îngrădește că te poți afla într-o astfel de situație. este acea senzație că te învârți în cerc.

Fiecare dintre noi are rănile sale, iar cele mai dificil de identificat sunt acelea care provin din copilăria noastră timpurie, ca teamă de abandon de exemplu, pe care o manifestăm ca adult prin dependențe și un fel de „vampirism” energetic și emoțional. Și este doar un exemplu.

Iată principalele semne care trebuie să îți ridice un semn de întrebare privind sănătatea și echilibrul sufletului tău, demascând răni interioare netratate, ignorate, nevindecate:

Repetarea tiparelor relaționale toxice

Când o rană a sufletului este ignorată, căutăm mereu același tipar emoțional care ar trebui să ne umple golurile interioare, credem noi, dar care, de fapt, nu creionează relația în care mergem pas la pas, ca o echipă, cu partenerul.

Ci mai degrabă așteptăm ca el să ne ofere ceea ce nu avem. Practic punem responsabilitatea fericirii noastre pe umerii lui, iar aceasta este o mare capcană – nimeni nu este responsabil de fericirea noastră decât noi înșine.

Foto: KieferPix/ shutterstock.com

Evitarea situațiilor sau emoțiilor dureroase

Dacă simți că unele situații vrei să le eviți, că îți creează emoții intense, deși alții le tolerează mult mai ușor, atunci foarte probabil sunt legate de anumite răni interioare.

De exemplu poate ai emoții mari la un examen, poate nu ai curajul să intri în biroul unei persoane importante sau nu îți plac deloc mulțimile și le eviți. Sau te temi de respingerea celorlalți, de critică, de reacții negative.

Autocritica severă

Autocritica exagerată sau chiar autosabotajul ori propria pedepsire trădează răni interioare nevindecate. De obicei, frecvent sunt legate de teama de respingere a celorlalți.

Acest comportament duce la subestimare și declanșează mecanisme prin care te autoblochezi, autolimitezi, nu îți dai voie să evoluezi.

Cum nimeni nu-i perfect, evident că toți greșim. Și tu vei greși. Important este cum abordezi situația și ce vei face mai departe.

Probleme de încredere în relații sau probleme în viața intimă

Imposibilitatea de a crea relații stabile și longevive, relații romantice sănătoase, trădează rănile interioare ignorate.

De asemenea, dacă nu îți găsești satisfacția și împlinirea în viața intimă, poate fi vorba tot de aceste răni ale sufletului care nu te lasă să îți găsești echilibrul și să te descoperi.

Trăiești prea mult în trecut, te cufunzi în durerile acestuia

Dacă simți că îți tot vin în minte situații negative din trecut, dureri ce le resimți încă acut și nu îți permit să te dezvolți în prezent, poate că trebuie să acorzi o atenție deosebită acelor situații care reprezintă încă răni vii pentru sufletul tău.

Altfel rămâi blocat în acea etapă a vieții tale și nu mai poți evolua, nu te mai poți dezvolta.

Sursa foto: agsandrew/ shutterstock.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri