5 Aprilie 2022 publicat în Spiritualitate 3 share-uri

Pentru voi, câteva dintre nestematele înțelepte ale părintelui profesor Dumitru Stăniloaie, vorbe cu duh despre Dumnezeu, rugăciune, timp, iubire și iubirea de celălalt.

Dumitru Stăniloaie (1903-1993), profesor universitar, om de cultură, preot și teolog român, specializat și în dogmatică, ne-a lăsat o moștenire impresionantă a cuvintelor și ne-a împărtășit din tainele inimii sale și din viziunea sa asupra lui Dumnezeu și a omului. În această perioada sfântă a postului Paștelui, să ne înălțăm mai mult inimile către cer căutând pacea sufletului și în jurul nostru. Pentru voi, câteva dintre nestematele înțelepte ale părintelui Dumitru Stăniloaie, vorbe cu duh despre Dumnezeu, rugăciune, timp, iubire și iubirea de celălalt.

Întâlnirea cu Dumnezeu

1. “L-am căutat pe Dumnezeu în oamenii din satul meu, apoi în cărți, în idei și în simboluri. Dar aceasta nu-mi dădea nici pace și nici dragoste. Într-o zi am descoperit în scrierile Sfinților Părinți ai Bisericii că este posibil să-L întâlnești pe Dumnezeu cu adevărat în rugăciune.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Candela sufletului nostru este cea care trebuie să fie totdeauna aprinsă. Cuvinte pentru suflet de la Maica Gavrilia Papaiannis (de citit mai ales în postul Paștelui) 10 cărți numai bune de citit în perioada Sărbătorilor de iarnă   Idei creative și super adorabile de cadouri de Paște pentru copii

Atunci, cu multă răbdare, m-am așezat pe treaba. Astfel, am înțeles, puțin câte puțin că Dumnezeu este aproape, că mă iubește și că, lăsându-mă umplut de iubirea Lui, inima mea se va deschide celorlalți. Am înțeles că iubirea este comuniune cu Dumnezeu și cu cel de lângă tine. Și că fără această comuniune lumea nu este decât tristețe, rușine, dezolare, masacre. Numai dacă va voi să trăiască în această iubire, lumea va cunoaște viața veșnică.” (Dumitru Stăniloae, Marc-Antoine Costa de Beauregard, "Mica dogmatică vorbită. Dialoguri la Cernica", Editura Deisis, 2000, p. 219)

2. "Nimeni nu-şi poate da seama cât de mult valoarează el pentru altul, dar îşi dă seama cât valorează altul pentru el."

De la neliniște la somn liniștit: cum poate ajuta yoga la combaterea insomniei Vouchere noi pentru români. Cui va acorda Comisia Europeană 4.000 de lei, în a doua jumătate a anului Beneficii pentru copiii personalului din învățământ; Profesorii au obligaţia de a respecta diversitatea – noi amendamente adoptate în Camera Deputaților

3. “Nu există om anațional. Nici măcar Adam n-a fost anațional, ci a vorbit o limbă, a avut o anumită mentalitate, o anumită construcție psihică și trupească.”

4. “Cât timp consider lumea că fiind exclusiv a mea, ea îmi rămâne străină. Când lucrurile nu-mi aparțin numai mie, ci și altor persoane, eu mă eliberez din închisoarea propriei mele subiectivități.”

5. “Cel mai frumos şi mai convingător discurs despre dragoste este îmbrăţişarea.”

Foto: Christin Lola /Shutterstock

6. “Timpul înseamnă pentru Dumnezeu durata aşteptării între bătaia Sa la poartă şi fapta noastră de a deschide. (…)Timpul este distanţa dintre chemarea lui Dumnezeu şi răspunsul tău.”

7. "Îmi eşti necesar pentru a înlocui grijă de mine cu grijă de tine, pentru a te pune în locul eului meu. Atât de intim îmi devii, atât de una cu mine, atât de mult te atrag în centrul existenţei mele, încât îmi substitui eul meu."

Horoscopul Italian al Dragostei pentru 2023: Momente de cumpănă pentru unele zodii, noi începuturi sau fericire absolută pentru altele! Previziunile în iubire pe un an pentru fiecare zodie Nu reușește să-și lege șireturile? Poate fi un semn că ai un copil supradotat, afirmă o specialistă din SUA Cum își pot da seama părinții dacă este pregătit copilul să meargă la școală. Analiză realizată de psihologi

8. "Milostenia şi iubirea de ceilalţi produc lumină în propriul suflet şi astfel în cunoașterea tainelor lui Dumnezeu. O viaţă pur individuală este oarbă și atee. Am pierdut umanitatea pentru că am devenit solitari. Dar rugăciunea pentru celălalt trebuie făcută în aşa fel ca să poți să simţi durerea lui ca pe propria ta durere. Prin aceasta te înfăţişezi lui Dumnezeu purtându-l pe celălalt în tine şi poţi să te apropii de Dumnezeu. Dumnezeu nu poate fi întâlnit decât în iubirea față de celălalt care merge pană la însuşirea durerii lui de către tine, căci dacă Dumnezeu este iubire, el nu poate fi trăit decât în starea ta de iubire faţă de celălalt."

9. "Rugăciunea îl eliberează pe om, îl degajă de natura exterioară şi de sine însuşi. În acest fel, ea ţine sufletul deschis către Dumnezeu ca Persoană. Cel ce nu se roagă rămâne rob, închis în mecanismul complex al naturii exterioare şi al înclinaţiilor patimilor sale, care îl domină pe om mai mult decât o face natura."

Trei autori români de top în portofoliul Editurii CUANTIC! Alexandrion Group va deschide hotelul Alexandrion Royal din Sinaia în 2023 Editura Librex lansează romanul “Respirația Dragostei”, de Brittainy C. Cherry

10. "Iubirea este înrudirea omului cu Dumnezeu. Ea uneşte la maxim persoanele umane fără să le confunde. În iubire se arată plenitudinea existenţei."

Foto fr si main: tasha0102 /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri