CNN a dat publicitatii recent, un reportaj cutremurator, dupa cum l-a denumit publicatia romaneasca Jurnalul National, despre traficul cu romance obligate sa se prostitueze in Marea Britanie.

Cand aceasta retea a fost anihilata, o alta publicatie britanica, The Guardian, a scris povestea Marinelei, una dintre victimele familiei Nejloveanu. Iata cum a comentat psiho-terapeutul Ioana - Georgiana Ionescu, acest caz, pentru Garbo.ro:

"Cazul Marinelei Badea, prezentat din perspectiva unui jurnalist de investigatii include elemente care vorbesc de la sine despre traficul international de persoane pe filiera Romania – Marea Britanie.
Aparent, Marinela Badea se incadreaza in profilul stereotip al unei victime a traficului de persoane cu forma de exploatare sexuala intrucat la data racolarii era minora si provine din mediul rural.

Totusi modalitatea de recrutare, cat si caracteristicile perioadei efective de exploatare contureaza o poveste de viata cu violenta extrema si mecanisme de adaptare pe masura. Recrutarea s-a realizat, asa cum reiese din articolul lui Mark Townsend de la “The Guardian”, printr-o combinatie de tehnici: recrutorul a lansat o invitatie “paravan” in raport cu care Marinela nu a avut libertate de alegere.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri