Un studiu american releva faptul ca slabele din SUA castiga cu 22 de mii de dolari mai mult decat femeile care au kilograme in plus. Rezultate asemantoare au fost gasite si de catre cercetatorii finlandezi.

Subiectul este adus in discutie de catre revista italiana pentru femei Repubblica delle Donne dar si Garbo l-a dezbatut de asemenea, intr-o editie anterioara.

Femeile sufera diverse forme de discriminare la locul de munca, acesta este adevarul observat de toata lumea dar prea putin discutat si chiar neadmis. Prestigioasa publicatie Journal of applied psychology confirma insa aceste observatii: femeile slabe castiga cu 22 de mii de dolari (aprox. 15 mii de euro) mai mult decat cele plinute. Si uite asa, kilogramele in plus scad salariul, noteaza facand haz de necaz, Repubblica delle Donne.

Studiul lui Timothy A. Judge de la Universitatea din Florida si Daniel M. Cable de la London Business School a mai aratat ca femeile, nu doar ca vor castiga mai putin daca nu au greutatea standard, ba chiar sunt pedepsite daca sunt supraponderale; astfel, lucratoarele plinute si foarte plinute pierd intre 9 si 19 mii de dolari pe an, in comparatie cu acele colege ale lor care sunt mai svelte.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Izolația termică a casei - o necesitate pentru confort și economie! 5 cadouri pe care i le poți dărui unui bărbat din viața ta 2 aspecte de care să ții cont pentru amenajarea unui colț cu piscină în curte

Culmea, aceste observatii cu privire la pierderile de venit cauzate de felul cum arata, au fost notate doar in legatura cu femeile. In cazul barbatilor, kilogramele in plus nu au efecte relevante asupra venitului.
Diferentele salariale dintre femei si barbati iata, sunt adancite chiar si din pricina unui motiv atat de superficial. Am ajuns astazi in punctul in care discriminarea nu se mai face doar in functie de gen ci si de greutate! Nu vorbim insa despre o tendinta noua. Prejudiciile aduse femeilor supraponderale au existat mereu.

Repubblica delle donne mai aminteste un alt studiu efectuat in anul 2004 de catre Cornell University si care a relevat acelasi fapt: femeile obeze aveau un venit mediu mult mai scazut, in comparatie cu orice variabile, in timp ce excesele de grasime ale colegilor nu aveau efecte relevante asupra modului in care erau platiti. Femeile obeze cu un nivel ridicat de scolarizare castiga cu circa 30% mai putin decat colegele normale, a mai aratat studiul.

Viața este frumoasă dacă știi cum să o trăiești! Iubirea de sine. Cum poți să te regăsești în câțiva pași simpli Aceste zodii au tras lozul norocos în luna Mai 2023 și se bucură de succes financiar

Aceasta este o problema care le priveste pe femeile din orice arie. Hollywoodul a stipulat: in aceasta Mecca a cinematografiei, ca sa faci cariera trebuie sa fii foarte slaba, aproape transparenta. Astfel, multe vedete feminine par sa traiasca la un pas de anorexie (vezi Angelina Jolie, Megan Fox, Victoria Beckham).


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri