In fiecare clipa, in lume, 14,6 milioane de copii cu varste mai mici de 17 ani sunt conectati la internet. Pedofilii stiu asta si folosesc internetul cu scopul de a identifica, a ademeni si a abuza copiii.

In fiecare clipa, in lume, 14,6 milioane de copii cu varste mai mici de 17 ani sunt conectati la internet. Pedofilii stiu asta si folosesc internetul cu scopul de a identifica, a ademeni si a abuza copiii. Acum, revista Reader’s Digest a demarat o campanie europeana, menita sa puna capat acestei amenintari.

Obiectivul campaniei este garantarea accesului copiilor din intreaga Europa la un Buton de Siguranta, pus la dispozitie de furnizorii de internet. Acesta ar trebui sa apara sub forma unei pictograme online, care sa conecteze copiii direct cu politia, in cazul in care se simt amenintati in spatiul virtual.

In mod evident, un astfel de sistem este imperios necesar“, a declarat pentru Reader’s Digest John Carr, reprezentantul Aliantei Europene a Organizatiilor pentru Siguranta Copiilor pe Internet. Si Comisia Europeana a incurajat companiile care administreaza retele de socializare „sa ofere un buton de raportare a abuzurilor accesibil si usor de folosit“, spune Roberta Angelilli, membru al Comisiei Europene pentru Libertati Civile, Justitie si Afaceri Interne.

Kudika Tarot

Dar expertii citati de Reader’s Digest avertizeaza ca este nevoie de mult mai multa presiune politica si publica pentru introducerea rapida a unui Buton de Siguranta conectat direct cu fortele de ordine. Campania Reader’s Digest pentru Butonul de Siguranta urmeaza modelul initiativei britanice care a dus la infiintarea agentiei Child Exploitation and Online Protection (CEOP) si, implicit, a Butonului de Siguranta care functioneaza in Marea Britanie.

In Romania, campania beneficiaza de sprijinul asociatiei Salvati Copiii si a Euractiv.ro, parteneri in acest proiect. „Dorim sa evitam ca in Romania sa existe cazuri grave, precum abuzul copiilor de catre pedofili, si consideram ca acest lucru poate fi posibil prin sustinerea initiativelor precum Butonul de Siguranta, care faciliteaza posibilitatile de raportare a continutului online legal catre organele abilitate”, declara George Roman, Director Programe Salvati Copiii Romania, asociatie care coordoneaza si programul national Sigur.Info.

Citeste si:
Brandul de suplimente Good Routine®, creat de Secom® Healthcare...
Brandul de suplimente Good...

Pentru atingerea acestui obiectiv, Reader’s Digest a intocmit un chestionar, format din cinci intrebari, prin intermediul caruia cetatenii europeni isi pot exprima sustinerea pentru aceasta campanie. Varianta in romana poate fi accesata la: https://www.surveymonkey.com/s/LDCF2WN. Chestionarul este conceput astfel incat sa mobilizeze presiunea publica asupra Uniunii Europene, guvernelor si companiilor furnizoare de internet. Reader’s Digest isi propune sa prezinte rezultatele acestui chestionar Comisiei Europene, unor parlamentari din tarile membre si liderilor europeni din industria internetului


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri