"Eu cred ca doi ani de concediu e mult, foarte mult, prea mult, cel putin pentru mine. Asa credeam si pe vremea cand eram insarcinata, asa cred si acum. Nu vreau sa vorbesc la modul general despre femei, mame, despre viata de familie si despre ingrijirea copiilor. N-am devenit automat experta in toate astea doar pentru ca acum am si eu copil".

Doi ani de stat acasa inseamna mult, pentru mine, fiindca eu ma descurc mai bine intr-un mediu cu provocari decat intr-un mediu caldut si linistit (acasa). Acasa nu stiu de ce mi-a fost atat de greu sa citesc o carte sau sa invat o limba straina, intr-un an de cand sunt in concediu. Teoretic, aveam timp sa fac si asta, printre pampersi, gatit si curatenie, dar practic m-am complacut intr-o stare de gratie. Functionez mai ciudat, sau nu… perioada mea de glorie a fost pe la sfarsitul facultatii, cand munceam full-time, mi-am scris licenta in mare parte pe ultima suta de metri, mi-am luat toate examenele si 10 la licenta, fara sa-mi iau concediu de la serviciu. A fost greu, dar mi-a placut si m-am descurcat onorabil.

Acum am impresia ca, dupa ce ma intorc la serviciu, nu numai ca voi avea timp sa ma joc cu Eva, sa ii arat ca o iubesc si mai mult decat ieri, ba chiar o sa pot sa ii fac si prajituri bune, sa mai fac si curat prin casa, sa citesc macar juma’ de ora seara dintr-o carte si sa iesim in locuri dragute in week-end. Deocamdata asa imi imaginez viitorul, totul depinde de cum o sa ne gestionam resursele de care dispunem – timp, energie, bani. Motivatie pentru reusita avem, iar motivatia noastra se numeste Eva.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Cazurile de depresie cresc dramatic la copiii cu vârsta între 11 și 14 ani și la adolescenți (Anchetă) Premieră medicală: primele intervenții ortopedice de protezare a genunchiului cu proteză 3D personalizată din România Prestige Orchestra lansează piesa mirilor anului 2023. Ascultă „Ne unim destinele”

In privinta banilor, nu prea sunt de acord cu Menaru, care spune ca "intorcandu-ne la serviciu castigam mai multi bani decat indemnizatia aia, deci aportul la bugetul familiei, pentru cresterea copilului e mai mare". Din pacate, sunt foarte realista, nu ma intorc la serviciu in ideea ca asa o sa pot contribui cu mai multi bani la bugetul familiei. Ba chiar dimpotriva – vor fi mai putini bani in total. Chiar daca indemnizatia de la stat era mica (de cand cu criza, mai putin de 70% din salariu), dupa ce ma intorc la serviciu vor fi si mai putini bani, fiindca nu pot sa platesc bona cu 30% din salariul meu la 10 ore de stat cu copilul pe zi, pentru ca situatia noastra financiara sa ramana la fel.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri