"Eu cred ca doi ani de concediu e mult, foarte mult, prea mult, cel putin pentru mine. Asa credeam si pe vremea cand eram insarcinata, asa cred si acum. Nu vreau sa vorbesc la modul general despre femei, mame, despre viata de familie si despre ingrijirea copiilor. N-am devenit automat experta in toate astea doar pentru ca acum am si eu copil".

Mi-ar fi placut sa existe bone calificate, care sa se poata ocupa de mai multi copii - dar nu prea multi- cam ca aici, intr-un spatiu amenajat special pentru asta, iar nota de plata pentru fiecare familie sa fie mai mica. La noi cred ca abia incepe sa prinda contur ideea, iar pana la implementare mai e cale lunga.

La cresa nu ni se pare o idee buna sa o dam de la un an, fiindca sunt foarte multi copii intr-un spatiu restrans, prea multi copii pe cap de bona, iar riscul de a veni acasa cu cate o raceala noua la fiecare doua saptamani e foarte mare. Or, eu daca ma intorc la serviciu, as vrea sa ma tin de treaba, nu sa stau in medicale una-doua.

Iar pe bona perfecta pentru Eva nu am gasit-o inca.

P.S. Sunt foarte multumita ca am putut sa o cresc pe Eva singura, pana la un an (mai am inca o luna din anul asta). E drept ca o las cu bona inainte sa vorbeasca bine, inainte sa stie sa mearga in picioare, dar prefer sa nu fac din aceasta "despartire" o drama. Intoarcerea mea la serviciu ar fi fost un moment la fel de emotionant si dificil si daca s-ar fi intamplat dupa 2 ani de concediu. Dimineata, seara si in week-end o sa fie numai a noastra si noi o sa fim doar ai ei. Schimbam accentul de pe cantitate, pe calitate!

In concluzie, eu as fi de acord cu scurtarea concediului de ingrijire a copilului la un an, dar sa fie mai bine platit, stimulentele pentru mamele care vor sa se intoarca mai devreme la serviciu nu sunt o idee rea si, neaparat, ar trebui create noi locuri si conditii mai bune in crese si gradinite si sa existe posibilitatea de a angaja cu forme legale bonele.

Va recomnad sa urmariti pe blogul violetamov.blogspot.com aventura Violetei si a sotului ei pentru a gasi o bona calificata pentru micuta Eva, de 1 an.

Ca o adugire la aceasta postare sincera despre alegerea mamei de a sta sau nu, acasa cu cel mic pentru o anumita perioada de timp, merita sa facem o trimitere si catre editorialul Mirunei Munteanu publicat de Jurnalul.ro, denumit "Praf in ochii mamelor":


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri