12:11, 12 Noiembrie 2010 publicat în Social

si de ce Mircea Badea si Victor Ciutacu nu au dreptate.

“Posturile TV Romania din transmit constant infectii de tipul reality-show-urilor in care femeile sunt terfelite in toate felurile, femei imbracate sumar fac figuratie in cadrul emisiunilor de divertisment si nu in ultimul rand, mereu se difuzeaza filme in care femeile sunt discreditate”…

Jurnalistii Mircea Badea si Victor Ciutacu inteleg valoarea libertatii de expresie dar nu inteleg ce inseamna sa respecti demnitatea fiinei umane. In sedinta din 28 octombrie 2010, CNA a amendat cu 10.000 de lei Antena 3 pentru emisiunea "Sinteza zilei" din 14 septembrie, in care s-a incalcat dreptul la propria imagine al Elenei Udrea, iar Mircea Badea si Victor Ciutacu au folosit un limbaj injurios comentand o inregistrare care prezenta vizita ministrului la Vaslui. (9am.ro)

Citeste si:
DOAMNA SI MISOGINUL: Michelle Obama - Discurs istoric impotriva...
DOAMNA SI MISOGINUL: Michelle...

Aceasta mustrare sub forma de amenda venita din partea CNA, nu le-a dat deloc de gandit celor doi jurnalisti, ba chiar s-au simt lezati si nedreptati de aceasta decizie “jenanta”, care, spun ei, le incalca dreptul la libera exprimare. Marti au organizat un miting de protest la care au participat in jur de 300 de persoane. Iata cum comenteaza aceste evenimente, blogul www.7000ani.blogspot.com:

“In urma amendarii de catre CNA a postului TV Antena 3, a izbucnit spontan o manifestatie de sustinere a ziaristilor Ciutacu si Badea, care au atras amenda postului. Ei au caracterizat-o pe Elena Udrea drept "buna", cuvant ce are conotatii sexuale. Astfel i-au incalcat dreptul la imagine. Peste 300 oameni au participat la manifestatia de sustinere a celor 2.

Citeste si:
19 lucruri pe care un tata de baiat ar dori sa i le spuna fiului sau
19 lucruri pe care un tata de...

Doamna Udrea este o politiciana de calitate indoielnica. Nu as declara ca e corupta, dar asupra ei planeaza astfel de suspiciuni. Dar apelul constant care se face la sexualitatea ei, inclusiv prin aceasta declaratie, e condamnabil. Adica o femeie e masurata in mod constant prin valoarea ei sexuala in mod public, fara ca cineva sa fie deranjat de asta. Sincer, condamn aceasta atitudine.
Cred ca cei doi ar fi trebuit sanctionati
”.

Apoi, primim un argument serios pentru care ar trebui sa ne gandim la emigrare:

"Posturile TV din acelasi trust, dar si altele, transmit constant infectii de tipul reality-show-urilor in care femeile sunt terfelite in toate felurile, femei imbracate sumar fac figuratie in cadrul emisiunilor de divertisment si nu in ultimul rand, mereu se difuzeaza filme in care femeile sunt discreditate. (…) Supunerea este ceva feminin, barbatul trebuie sa fie independent, sa nu se teama de sotie si sa nu-i respecte sentimentele.


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri