Imi amintesc cum ma jucam cu Rubinita pe strazile copilariei mele. Era o fetita de 8-9 ani, asemeni mie si impreuna ne jucam de-a scoala.

Momentul in care mi-am pus intr-un fel problema stigmatizarii, desi atunci nu cunosteam termenul si era mai degraba un caz de empatie, a fost acela in care am observant ca invatatoarea mea ii tinea in ultimele banci pe copiii foarte saraci, pe motiv ca erau mai slabi la invatatura. Dintre ei erau si vreo doi rromi. Sarac=PROST=rrom=RAU?! Da, cam cu astfel de mesaje subliminale ramase in adancul mintii si al sufletului ajungem sa ne maturizam. Invatam sa ne fie frica de cei care nu sunt ca noi, de cei care nu respecta regulile generale, iar daca nu sunt “ca noi”, vor fi pedepsiti sa traiasca la marginea societatii. Asta este istoria rromilor, de sute de ani aceeasi: multa saracie si izolare. Apoi, atunci cand granitele au inceput sa se deschida, multi dintre ei au ales cea mai usoara cale pentru a-si imbunatati existenta.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Pluto retrograd în Vărsător – 1 mai – 11 iunie 2023. Totul e bine când se TRANSFORMĂ cu bine! Cad unele lanțuri care ne țineau pe loc și ne luăm puterea înapoi Prestige Orchestra lansează piesa mirilor anului 2023. Ascultă „Ne unim destinele” Caria dentară – ce este și cum se tratează

Dupa ce Italia a creat o adevarata campanie xenofoba la adresa lor, e randul Frantei, sa se declare satula de furtisaguri sau trafic de fiinte umane. Despre Romania si romani, nu mai sunt cuvinte de zis; ma ingrozeste faptul ca, la fiecare articol postat pe internet despre rromi, se gasesc sute de oameni cu sentimente hitleriste care sa ceara izolarea sau exterminarea definitiva a acestora. Credeti ca aceasta este solutia?!

De unde si de ce, atat de multa ura?

“Problema romilor nu se poate rezolva peste noapte, nici cu escavatorul, nici cu discursuri. Iar o reteta unica este imposibla. Deocamdata vedem doar cum ajunge sa creasca ura chiar in societati democratice, alimentata de stereotipii si de o actiune improprie a institutiilor publice”, scrie excelent, jurnalista Oana Marinescu in articolul “Spirala nociva a urii impotriva romilor”. In acest moment, ura impotriva rromilor a parasit granite locala, pentru a se instala in tari cu traditii democratice.

MiniGhid astrologic: 5+5 Calități și Defecte ale zodiei TAUR 7 sfaturi despre spălarea corectă a fructelor și legumelor Beneficii pentru copiii personalului din învățământ; Profesorii au obligaţia de a respecta diversitatea – noi amendamente adoptate în Camera Deputaților

Departe de a fi doar o problema sociala, problema romilor este si una politica! Insamantand homofobie si xenofobie, politicienii isi aroga un mare capital de incredere din partea cetatenilor naivi. Homofobia ii determina pe oameni sa aiba o atitudine respingatoare. Cred ca este un cerc din care nu mai stim sa iesim: rromii marginalizati traiesc de cele mai multe ori in afara comunitatilor, in saracie. Pentru a-si asigura existenta, unii dintre ei comit infractiuni; firesc apoi, ei devin "de temut" pentru "civilizatii” care generalizeaza si eticheteaza: “Rromii fura sau comit infractiuni”. Cetatenii speriati, devin la randul lor, masa de manevra politica pentru ca "subiectul sigurantei publice" este unul dintre cele mai inseminate in randul oamenilor. In schimb, solutiile pentru rezolvarea acestei “probleme” sunt absurde si seamana mai degraba cu un meci de ping-pong: recent, presedintele Sarkozy a decis distrugerea taberelor de nomazi din Franta si expulzarea acestora cu cate 300 de Euro in buzunar.

Meditația mindfulness: Antidotul pentru stres și anxietate 5 cadouri pe care i le poți dărui unui bărbat din viața ta Aceste zodii au tras lozul norocos în luna Mai 2023 și se bucură de succes financiar

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri