Cea mai cunoscuta metafora care exprima miticele diferente dintre barbati si femei a fost aceea lansata in anul 1992 prin intermediul bestseller-ului semnat de John Gray Barbatii sunt de pe Marte, femeile de pe Venus.

Sunt intr-adevar si mici diferente naturale intre felul in care gandesc barbatii si femeile, dar acestea nu sunt radicale, nu intr-atat incat sa consideram ca am fi total de pe alte planete.”Orice abilitati, insusiri sau exprimari ale personalitatii sunt modelate de experienta”, spune profesorul Robert Plomin de la Institutul de Psihiatrie din Londra. Oamenii ignora asemanarile imense care exista intre baieti si fete si exagereaza micile diferente care exista in felul in care ei se comporta. Ma innebuneste chestia asta”, mai spune Plomin.

Intr-un volum de eseuri despre masculinitate, coordonat de catre Rebecca Walker si publicat cam in aceasi perioada a succesului “Barbatii sunt de pe Marte, femeile de pe Venus”, devenit adult, Jay Ruben Dayrit povesteste despre copilaria sa. In momentul in care mama sa a vandut porcii de care el si sora lui avusesera grija timp de mai multe luni, ajungand sa se ataseze de ei cum numai un suflet de copil poate sa o faca, sora sa plangea in hohote, in timp ce el ca baiat isi retinea lacrimile in gat de teama sa nu o faca de rusine pe mama si pe ceilalti barbati care erau in jur.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Luna plină din Scorpion 5 mai – efect de catalizator al unor mari schimbări pentru următoarele 3 zodii. Destinul lor este pe cale de a se împlini!   Cum putem integra principiile spirituale într-o lume modernă și agitată? Câteva sfaturi simple, dar puternice

Fusese crescut intr-o atmosfera de familie care nu ii permitea sa dea semene de slabiciune, fapt ce mai tarziu l-a transformat intr-un tip foarte sensibil si introvertit. Mama sa a constientizat la finalul vietii, rolul ei in felul in care si-a format baiatul, a carui singura arma impotriva propriilor sale emotii, mai tarziu, pe parcursul vietii, a fost gestul de a se uda cu apa rece pe fata, negand emotiile care il copleseau. (Eseul Pig Farm de Jay Ruben Dayrit din What makes a man, coord R. Walker )

Asadar, constientizand rolul pe care il are educatia in formarea noastra ca “femei” sau ca “barbati”, la momentul maturizarii noastre, nu prea mai sunt multe de “reparat”; ramane sa gasim disponibilitatea de a fi maleabili si intelegatori unii fata de ceilalti, incercand sa vedem, in firul existentei noastre, de unde pornesc anumite dificultati de a relationa, de asemenea putem sa facem mici pasi in directia educarii copiilor nostri in virtutea altor valori.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri