Cea mai cunoscuta metafora care exprima miticele diferente dintre barbati si femei a fost aceea lansata in anul 1992 prin intermediul bestseller-ului semnat de John Gray Barbatii sunt de pe Marte, femeile de pe Venus.

“Putine femei care au crescut in Anglia sfarsitului de secol XVIII ar fi inteles principiile jurisprudentei sau ale navigatiei pentru ca le era negat accesul in aceste domenii”, explica feminista si scriitoarea Joan Smith.

Mereu scuza este: “Asa sunt femeile” sau “Asa sunt barbatii”. Nimeni nu isi da seama ca problema se afla in alta parte: “Asa au fost invatati barbatii sa fie” si “Asa au fost invatate femeile sa fie”.

V-ati intrebat vreodata de ce partenerului vostru ii este greu sa comunice problemele pe care le are, de ce considera o adevarata fatalitate faptul de a-i dezamagi pe cei apropiati sau de a nu-si demonstra cum se cuvine “masculinitatea”? Mai mult decat atat, femeile sunt invinuite ca sunt prea slabe din punct de vedere emotiv, ca din aceasta pricina nu sunt la fel de competitive, dar nu ati constientizat ca, in manualele scolare femeile sunt portretizate ca invatatoare sau mame, iar barbatii ca aviatori; tot asa, baietii sunt portertizati jucandu-se cu masinuta, in timp ce fetitele plang cu papusa in brate… Toate acestea sunt o suma de mesaje care se intiparesc in modul nostru de a fi si de a ne trai viata.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Durex România lansează SafeToPlayHub, cea mai mare campanie de educație sexuală de la noi din țară Semnificația viselor: Ce înseamnă când visezi pe cineva care a murit? Este semn bun sau rău? Luna plină din Scorpion 5 mai – efect de catalizator al unor mari schimbări pentru următoarele 3 zodii. Destinul lor este pe cale de a se împlini!  

Astfel, ne educam copiii cu preconceptia ca fetitele sunt mai sensibile iar baietii mai neastamparati si multe asemenea diferentieri. Baietii nu au voie sa planga, sa manifeste semne de slabiciune, in schimb fetitele sunt exprimari umane ale plantei mimosa sensitiva, iar noua ni se pare perfect natural acest lucru. Fetele vor sta cu mamele sau cu bunicile in bucatarie, pentru a le fi de ajutor, in timp ce baietii vor astepta mereu sa le fie pusa masa.Tot ce le este permis baietilor le este interzis fetelor, si asa mai departe.

Mai tarziu, aceasta paradigma isi arata coltii prin felul in care interactionam unii cu altii.
Genul este deci o caracteristica dobandita, mai degraba decat sa fie un dat natural si influenteaza abilitatile, personalitatile si insusirile indivizilor. Asa ca baietii nu sunt nascuti cu un simt al orientarii mai dezvoltat decat al femeilor sau buni conducatori de autoturism. Si nici femeile nu au venit pe lume cu abilitati de comunicare mai bune decat barbatii, sau capacitatea de a face fata unui multi-tasking.

5 MAI – Eclipsă de lună prin penumbră și Lună plină în Scorpion – Cât trăim, învățăm, aflăm și experimentăm. Lecția inimii ușoare! 4 stiluri de dans pe care sa le dansezi in primăvara aceasta la Arthur Murray Bucharest Iubirea de sine. Cum poți să te regăsești în câțiva pași simpli

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri