1. Pentru că profesorii își solicită drepturile în calitate de cetățeni. Înainte de a fi profesori, sunt cetățeni. Iar modalitatea în care guvernanții s-au raportat la revendicările profesorilor este relevantă pentru raportarea acestora la cetățenii acestui stat. O atitudine specifică mai degrabă bazarului, nici măcar pieței, atât de des invocată.

de Andrei Avram, profesor de istorie

2. Pentru că educația nu este doar despre profesori, ci mai ales despre elevi. Iar o parte importantă a ecuației educaționale e formată (și) din părinți. Astfel, îmbunătățirea sistemului educațional vizează societatea în ansamblul său.

3. Pentru că ni s-a repetat obsesiv faptul că la baza noilor legi ale educației se află parteneriatul dintre autorităţi, profesori, elevi și părinți. Iar această poleială propagandistică a fost sfâșiată de fondul constituit pe baza principiului divide et impera.

4. Pentru că reacția societății civile a mai fost pusă la încercare prin adoptarea unor OUG-uri. Iar acum se încearcă, din nou, anihilarea vocilor critice prin modificări legislative adoptate chiar în timpul „jocului”.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Acestea sunt cele mai descurcărețe zodii ale horoscopului, indiferent de cât de grea este viața De la neliniște la somn liniștit: cum poate ajuta yoga la combaterea insomniei Horoscop: Top 3 zodii cu Karmă grea în DRAGOSTE – au de învățat lecțiile dureroase ale iubirii

Citiţi continuarea pe educatieprivata.ro

Foto fr și main: Concept use /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri