Un centru din Bucuresti ofera educatie si ingrijire gratuite pentru copiii mamelor aflate in nevoie

12:06, 1 Iunie 2015 publicat în Social173 share-uri

Lipsa unei oferte de calitate din partea creselor si gradinitelor si lipsa unor rude care sa le ajute in cresterea copiilor constituie primul motiv pentru care femeile evita sa isi deschida propriile afaceri, se arata intr-un raport recent al Institutului European pentru Egalitatea de Gen.

Comunicat de presa

In ultimii noua ani, numarul creselor acreditate de Uniunea Europeana a scazut cu aproape 70%, acelasi lucru intamplandu-se si cu numarul personalului specializat in supravegherea sau educarea copiilor. Aceste statistici se reflecta cu fidelitate in procentul mare al somajului in randul femeilor si in lipsa lor de implicare in mediul de afaceri. Multi dintre copii nu prind loc in crese sau parintii lor nu considera cresele un loc sigur, avand in vedere numarul mic de supraveghetori, asa incat, in lipsa unei rude care sa ajute la cresterea copilului, mamele sunt nevoite sa renunte la cariera lor.

Citeste si:
Classix Festival va avea loc la Iași în martie 2021
Classix Festival va avea loc...

In acest context, Fundatia Estuar a demarat un proiect pilot, unic in Romania, un centru de zi unde copiii mamelor inscrise in cadrul programului Respect si sanse egale pentru femei primesc ingrijire si educatie gratuita, cat timp parintii lor sunt la munca.

O cariera implinita si o familie fericita, misiune posibila

Pe de alta parte, numarul femeilor care urmeaza cursuri de specializare sau care s-au inscris la forme de invatamant universitar a crescut cu 15% in ultimii ani, ne informeaza acelasi raport. Din ce in ce mai multe femei doresc sa se perfectioneze in anumite domenii si sa aiba o cariera, aceasta fiind o realitate careia Fundatia Estuar ii raspunde prin programele sale. Incurajandu-le sa porneasca, de la afaceri mici de familie, pana la proiecte complexe si ambitioase, proiectul Respect si sanse egale pentru femei instruieste gratuit peste 500 de femei cu potential de a deveni antreprenoare de succes.

Citeste si:
Horoscopul lunii MARTIE 2021: Previziuni astrale importante pentru...
Horoscopul lunii MARTIE 2021:...

Prin cursuri de specializare sau prin finantari avantajoase, participantele la proiect sunt incurajate sa isi puna in aplicare ideile, transformandu-le in afaceri profitabile, aducatoare de plus-valoare pentru piata din Romania. Mai mult, cele mai bune zece planuri de afaceri ale viitoarelor antreprenoare vor fi sprijinite atat pentru pregatirea, cat si pentru implementarea lor.

  • Alegerea unui centru educational, cea mai dificila alegere a unei mame

Pornind de la premisa ca o cariera implinita nu trebuie sa excluda o familie fericita, centrul educational din Bucuresti, infiintat de Fundatia Estuar, gazduieste in prezent 18 copii si este in permanenta extindere. Pentru cele mai multe dintre mamele care isi lasa copiii aici, centrul a fost o solutie de ultim moment, dupa ce epuizasera toate celelalte variante:

„Cand alegi o carte pentru copilul tau, de cele mai multe ori o rasfoiesti putin si decizi sa o cumperi sau nu dupa doar cateva randuri. Nu la fel de simple sunt lucrurile cand alegi locul in care copilul tau va petrece timpul cat esti tu la munca, unde va manca, se va odihni si va invata. Alegerea centrului educational a fost una care ne-a adus bucurie din prima clipa, atat mie, cat si copilului. Profesionistii de acolo, oamenii dedicati care au grija de cei mici, cu totii transforma centrul pilot intr-un loc in care mergem cu incredere si cu placere.”, povesteste Anca Onita, una dintre primele mame care au ales sa-si lase copilul in grija centrului Fundatiei.


  • Transportul de acasa la centru si inapoi nu mai este nici el o problema, acesta fiind asigurat de Fundatia Estuar si de Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Sector 6.

Adriana Miclais, participanta la unul dintre cursurile de formare organizate in cadrul proiectului Respect si sanse egale pentru femei, povesteste cat de mult i-a schimbat in bine viata acest centru educational: „Am castigat timp pretios in care sa pot dezvolta si alte preocupari, in afara de cele care vin odata cu rolul de mama. Este minunat sa imi pot indeplini visele si, in acelasi timp, sa fiu o mama buna, cu un copil fericit”

***
Despre proiectul Respect si Sanse Egale pentru Femei

Proiectul “Respect si sanse egale pentru femei” este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007- 2013 “Investeste in oameni!”, Axa Prioritara nr 6: Promovarea incluziunii sociale.
Proiectul este implementat de Fundatia Estuar in parteneriat cu Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Sector 6, Fundatia “Pretuieste Viata”, SC IMA GROUP SRL si Opportunity Associates Romania.
Mai multe detalii pe www.fiiindependenta.ro si pagina de Facebook
Contact de presa: Andreea Mititelu: andreea.mititelu@rogalski.ro , 0740121281.


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri