17 Mai 2012 publicat în Social 26 share-uri

In orasul Sakarya aflat la 150 km sud de Istanbul este o cu totul alta lume, o lume cu reguli si o disciplina cu adevarat noua pentru mine.

Ca femeie, nu platesti nicaieri in vreun restaurant si, cateodata habar nu ai cine si cat a platit pentru tine. Nu ti se spune decat ca femeile nu platesc, asta e cultura aici si daca nu accepti, te transformi intr-un adevarat calau al intreagii civilizatii islamice si jignesti profound si iremediabil intreaga floare masculina musulmana. Oricum, orice fel de impotrivire - de la discutie amicala. la scandal feminist pe tema asta, este tratata la fel - cu plictisita indiferenta; oamenii de aici nu doar ca nu inteleg despre ce vorbesti dar nici nu au chef sa auda. In fond, de ce-ar avea?...

Ca femeie in Turcia, nu platesti nici autobuzul

Ca femeie, nu platesti nici autobuzul-asta daca, evident, calatoresti cu un barbat. El are intotdeauna banii pregatiti la intrare, pana ajungi sa arunci un ochi inauntru sa vezi daca este vreun loc liber, treaba a fost deja incheiata.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Atunci când mi-am dat seama că totul depinde de mine, m-am liniștit Portalul 55 se deschide la început de Mai! Urmează una dintre cele mai puternice zile pentru manifestarea schimbărilor dorite - ziua 5 din luna a 5-a!   Ce să facem dacă oamenii ne dezamăgesc?

Intr-o seara, un prieten a oprit un dolmus (un fel de mini taxi unde se inghesuie cam 8 oameni) pentru a spune soferului in turca unde trebuia sa ajung. Dupa ce-a facut asta, am constatat cu uimire ca baga mana-n buzunar si plateste pentru mine. Eram deja inghesuita inauntru, el afara, pe partea soferului, pana sa vociferez ceva, masina a si pornit. M-am simtit ca un copil prost, asta deja depasise limita a ceea ce s-ar putea chema (in vreun fel?!) – curtoazie. Niciodata un barbat nu va accepta sa ia banii inapoi, tot ce poti face pentru a te revansa fata de prietenii turci este sa le cumperi alte lucruri, cu alte ocazii si sa te rogi sa le accepte sau sa le ascunzi pe undeva prin casa sau masina lor si sa le trimiti un sms dupa aceea sa le povestesti ce-ai indraznit sa faci.

Ca femeie europeana in Turcia, unii profesori universitari iti spun in fata clasei ca, daca esti feminista, niciun barbat nu te va lua de nevasta (ca si cum e de la sine inteles ca asta e menirea ta pe lume, nu?) si esti sfatuita cu inflacarare sa accepti primul barbat care va fi dispus sa te ia.

MiniGhid astrologic: 5+5 Calități și Defecte ale zodiei TAUR Poți scăpa de celulită în mai puțin de două luni de zile 7 sfaturi despre spălarea corectă a fructelor și legumelor

Ca femeie, ti se spune ca la 27 de ani esti prea batrana sa studiezi si cu siguranta e ceva in neregula (cu tine, evident) daca niciun barbat nu s-a gandit sa-ti faca un bine si sa te ceara de nevasta pana acum. Ti se spune ca e deja cam tarziu sa faci copii sanatosi.

Poate pentru ca arat mai mica sau pentru ca port haine ne-serioase colegii mei turci imi dadeau 21 de ani si ma tratau cu simpatie - lucrurile s-au schimbat insa cand au aflat varsta mea, dintr-o data li s-a parut dizgratios ca n-am o slujba si o familie si n-au facut un secret din asta, din pacate. Unii ma intrebau de ce nu am un job iar altii de ce nu sunt inca maritata.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri