Este momentul cand putem sa exclamam si noi, la adresa autoritatilor oarbe din Romania: "Dar pana cand?!". Traficul de fiinte umane este o problema serioasa pe care atat noi, cat si oficialii, ne multumim sa o bagam cu zambetul pe buze… sub pres.
Un numar neestimat de est europeni este transportat in Marea Britanie. Jurnalistii britanici vorbesc despre largi retele de crima organizata care provin din Romania. Rau-facatorii le promit oamenilor saraci un job mai bun si o viata mai buna. Majoritatea ajung pe strazi, cersind, iar femeile nu mai au scapare din mainile traficantilor de carne vie care le folosesc pentru prostitutie…
8 sfaturi pentru o primavară cu sănătate

Cum am ajuns oare sa fim spaima Europei in materie de crima organizata? Care sunt cauzele sclaviei moderne? De ce guvernele nu incearca sa rezolve in mod concret aceasta problema sociala?
Cred ca in primul rand raspunsul este acela ca nu vrem sa recunoastem ca avem o problema sociala grava – ori ne comportam precum strutii, oricum precum gainile. Ceea ce nu vedem in imediata apropiere sau nu ne aduce prejudicii in mod direct nu exista?
O a doua problema pe care o identific este faptul ca si la noi in tara, dar si in Occident, problematica are si o latura xenofoba extrem de adanca. Adica “nu noi suntem de vina, ei fura, ei cersesc”…
8 sfaturi pentru o primavară cu sănătate

Cu 85 de zile inainte de Olimpiada
”Retelele de crima organizata transporta romani in Marea Britanie carora le dau instructiuni clare cu privire la locuri precise unde trebuie sa ‚lucreze’". La Arcul de Marmura, unul dintre cele mai importante atractii turistice din Londra s-au strans multimi de cersetori in ultimele saptamani. " In fiecare noapte, autoritatile de la Londra ridica peste 60 de oameni care dorm in adaposturi improvizate, in acea zona”, scrie presa londoneza.
Sondaj: Peste jumătate dintre persoanele cu diabet declară că le este greu sau foarte greu să vorbească cu cei apropiați despre hipoglicemie
Studiu: Cum a fost afectată viața profesională și personală a femeilor în timpul pandemiei
Începe a 2-a ediție „Odiseea Tânărului Artist”, concursul național de amploare pentru copiii talentați la artă
Cum pot fi combătute dezavantajele școlii online?