9 Martie 2012 publicat în Social 31 share-uri

Presedintele Traian Basescu a semnat, chiar in data de 8 Martie 2012, decretul pentru promulgarea Legii pentru prevenirea si combaterea violentei in familie. Un gest de apreciat dar... tardiv!

Nominalizata la Nobelul pentru Pace: In Romania, femeile nu vorbesc despre violenta domestica

Statistici:

Chiar daca doar o parte din cazurile de violenta asupra femeilor sunt raportate si inregistrate, cifrele oficiale indica o crestere alarmanta a violentei in spatiul familial, avand ca victime mai ales femeile si copiii.

In perioada 2004 – 2008, au fost inregistrate peste 47.000 cazuri de violenta in familie la nivel national si au fost raportate 677 de decese. Din totalul victimelor, 71,34% sunt femei. Din totalul victimelor barbati, 72% sunt minori. Asadar, intre adulti, agresorii sunt intr-o pondere covarsitoare barbati, iar victimele sunt femei.

Conform Agentiei Nationale pentru Protectia Familiei, in anul 2009 s-au inregistrat peste 12.000 de cazuri de violenta in familie, reprezentand o crestere cu 8, 04% fata de anul 2008 si cu 41,81% fata de anul 2007. In comparatie cu 2008, numarul victimelor femei a crescut cu 13,81%. Locurile din adaposturi acopereau doar 4,46% din victime. Anul trecut, in 8 judete nu exista nici un centru pentru victimele violentei in familie: Bacau, Bistrita - Nasaud, Brasov, Calarasi, Giurgiu, Maramures, Olt si Suceava.

Cititi si: Modele de viata invizibile

Andreea Marin Banica si Reese Witherspoon lupta impotriva violentei domestice

de Iulia Sima

Inscrie-te la NewsLetterul Garbo pentru a primi si alte informatii din Lifesyle Feminin.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri