6 Martie 2012 publicat în Social 2 share-uri

Zilele trecute, Andreea Marin a fost la Washington pentru a participa la Premiile Avon Communications 2012. Conferinta mondiala la care au participat numeroase vedete a fost dedicata lupta impotriva violentei domestice. Andreea Marin a intervievat-o pe actrita Reese Witherspoon, ambasadorul cauzei la nivel global. Iata ce ne-a scris Andreea:

Comunicat de presa

Inainte de toate, as vrea sa stii ca, pana in clipa in care vei termina de citit aceasta fraza, o alta femeie va deveni victima violentei in familie. Un alt pumn se va ridica amenintator asupra ei si a copiilor sai, pe care se lupta cu disperare sa ii protejeze. Inca o femeie va renunta la viata, va fi violata, abuzata, izolata intre peretii casei ei devenita inchisoare, pentru ca asa decide barbatul cu care a intemeiat, odinioara, o familie.

La Washington, in aceste zile, am vazut, am ascultat, am admirat sute de femei care si-au recastigat seninatatea si o viata demna, pentru ca au indraznit. Pentru ca au avut curajul sa intrebe si sa decida pasul spre o noua viata, pentru ele si copiii lor. Am ascultat povesti de necrezut, cutremuratoare. Ceea ce se poate intampla intre peretii unui camin e, uneori, dincolo de imaginatia unui om sanatos. Ceea ce poate duce o mama pe umerii ei si, mai cu seama, felul in care poate fi afectata viata unui copil care traverseaza experienta violentei in familie este, adesea, de nesuportat. Cosmarul e urmat, totusi, de sansa de a te trezi.

Peste 1500 de oameni, deopotriva femei si barbati, din 96 de tari, care cred ca viata in familie merita pretuita si traita cu demnitate, s-au intalnit zilele acestea la Washington pentru o saptamana in care sa-si impartaseasca ideile, sa gaseasca solutii la nivel global, sa afle cum pot schimba legi, cum pot indrepta suferinta din vietile a peste un milliard de femei din intreaga lume (o treime dintre femeile lumii!), victime ale violentei domestice si a copiilor lor, in cadrul celei de-a doua Conferinte Mondiale dedicata luptei impotriva violentei domestice si sustinerii adaposturilor pentru femeile aflate in situatii limita si copiilor lor, organizata de Fundatia Avon pentru Femei. Deschiderea saptamanii de evenimente a fost facuta in prezenta Altetei Sale Regale, Printesa Mary a Danemarcei, ale carei vorbe si idei concrete de a actiona au impresionat intreaga asistenta. (Credit foto fr, main si int: Claudiu Petringenaru)

Kudika Tarot

Ambasadorul cauzei la nivel global este actrita Reese Witherspoon, pe care am avut sansa sa o intervievez si ne vom bucura de caldura ei in urmatorul numar al revistei “Business Woman”. Purta o singura si discreta bijuterie: lantisorul cu pandativ de argint care simbolizeaza un cerc al sprijinului oferit femeilor in intreaga lumii, un simbol al campaniei mondiale, prin vanzarea acestuia se aduna fonduri pentru sustinerea adaposturilor dedicate femeilor care traiesc experienta traumatizanta a violentei in familie. Intregul profit (aproape 4 dolari pe fiecare bijuterie) este donat in acest scop de catre Fundatia Avon pentru Femei si, dupa lansarea din martie a cerceilor “Fundita Promisiunii” cu scopul sustinerii cauzei femeilor care sufera de cancer la san, simbolul purtat de Reese Witherpoon va fi disponibil din aprilie si in Romania.

Citeste si:
Așază-te comod și relaxează-ți picioarele cu noul ritual Sabon!
Așază-te comod și...

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri