12 Martie 2012 publicat în Social 18 share-uri

Buranovskiye Babushki - Bunicutele din Buranavo, un grup de cantarete cu media de varsta 75 de ani, va reprezenta Rusia la Eurovision!

Asa s-a transformat o zi apatica de vineri intr-un moment de maxim entuziasm, cand impreuna cu fetele si baietii din redactie Googaleam zambind larg, „Buranovskiye Babushki”.

Batranelele imbracate in costume traditionale rusesti, legate la cap cu basmale precum bunicile noastre, vioaie si cu ochii sclipind de bucurie canta „Party for Everybody” ( Petrecere pentru toata lumea), anuntandu-ne o editie de maxima audienta a finalei Eurovision.
 

 Buranovskiye Babushki - Party for Everybody

Dansati? Pe mine ma furnica pielea de emotie si incep sa ma batai pe ritmul lor foarte... actual. Sunt consumatoare de muzica noua, contemporana. M-au fascinat mereu proiecte muzicale originale cum ar fi Shuckar Collective, unde muzica tiganeasca este combinata si transformata de dj-ei si muzicieni in sound de club, dandu-ne o putere incredibila de a putea sa transgresam genuri, culturi si de a trece peste stereotipuri. Dar de data asta simt cu toata fiinta ca e ceva chiar mult mai deosebit.

Buranovskiye Babushki, reteta fericirii la orice varsta?

Succesul bunicutelor de la Buranovskiye Babushki, batranele de peste 75 de ani dar vioaie pe scena, ar putea insemna sfarsitul tiraniei tineretii care ne-a obsedat patologic in ultimele decenii? Bunicutele venite dintr-un sat sarac si izolat din Rusia ne-ar putea invata ca fericirea de a trai o putem simti la orice varsta? Ca talentul, calitatea de a fi simpatic si carismatic nu area asa mare legatura cu aspectul fizic, cu netezimea tenului, supletea trupului si hainele pe care le imbracam? Ca tinerii se pot simti minunat alaturi de cei batrani si ca lumile lor se pot contopi?

Un grup de tineri canta „Let it be” de la The Beatles impreuna cu Buranovskiye Babushki si este una dintre inregistrarile cu bunicutele din Buranovo care mi-au placut cel mai tare:

Presimt ca Eurovision anul acesta va fi foarte interesant. Spectaculos, amuzant si plin de o anumita  pozitivitate. E minunat sa vezi oameni atat de diversi bucurandu-se impreuna. Sa vezi ca un grup de batrane se poate afla pe una dintre cele mai mari scene ale lumii in aplauzele unui public entuziast.

In cadrul competitiei locale din Rusia, grupul Buranovskie Babushki s-a clasat inaintea altor 24 de trupe si cantareti, dintre acestia si o fosta castigatoare Eurovision, Dima Bilan, scrie Daily Mail.

Un alt aspect extrem de interesant cu privire la aceste bunicute este ca in competitia Eurovision ele canta in limba Udmurt, o limba inrudita cu finlandeza ce este vorbita  de doar 325.000 de oameni. Refrenul lor - "Party for everybody, dance!" este insa in engleza si suna tare bine! Iata un mesaj atat de complex al diversitatii, un mesaj cald despre oameni si cat de frumosi sunt ei, indiferent de varsta, atunci cand fac lucrurile cu suflet.

  Buranovskiye Babushki - I am beautiful (Sunt frumoasa)

Bunicutele spun ca nu isi doresc faima. "Avem familii, avem case, avem destul ca sa traim", a spus bunica Olya, una dintre membrele grupului. Ele spun ca isi doresc sa stranga bani pentru a construi o biserica in satul lor Buranavo care nu are mai mult de 650 de locuitori.

Cea de-a 57-a editie a Eurovision se va desfasura in luna Mai la Baku in Azerbaijan. Eu si colegii mei stim deja pe cine vom vota. Voi?

Trupa de bunicute o putem gasi si pe Facebook: Pagina Buranovskiye Babushki

de Jullie S.

Foto fr si main: By nbnserge /Shutterstock

Garbo.ro va sugereaza si un alt articol pe care nu trebuie sa il ratati despre reusita si distractia la varsta a treia:

Ce sa faci la 70 de ani ?!

 Citeste si Farmecul femeilor mature

Femeile de varsta a doua, mai cool decat tinerele!

Inscrie-te la NewsLetterul Garbo pentru a primi si alte informatii din Lifesyle Feminin.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri