11 Noiembrie 2011 publicat în Sanatate 9 share-uri

Furia a fost definita in foarte multe moduri si poate lua mai multe infatisari. Este pierderea sentimentului de calm, este o neplacere sau senzatia de iritare si poate ajunge pana la forme extreme ca ostilitatea si revolta. Furia poate fi un raspuns al organismului la o situatie stresanta in fata unui esec, poate lua forma unei atitudini defensive in fata unei insulte sau poate fi o reactie reflexa fata de agresiune sau vioelnta.

Cum sa depasesti furia?

In lupta cu furia, ne luptam de fapt sa depasim un pattern imprimat in creierele noastre nu doar din cauza numeroaselor provocari din viata noastra personala de zi cu zi dar si fiindca traim intr-o lume foarte tulburenta pe care suntem nevoiti sa o constientizam ori de cate ori deschidem televizorul sau computerul care ne furnizeaza stiri despre calimitati si probleme sociale. Eliminarea furiei si a altor obiceiuri de lunga durata care permit furiei sa se instaleze in noi poate fi foarte dificila la inceput.

HearthMath Institute propune mai multe tehnici studiate cu mare atentie pentru eliminarea acestor probleme. Sunt tehnici bazate pe studii extinse care arata cum inima si creierul comunica. Cauta in adancul inimii spune o zicala si acolo se regasessc si toate raspunsurile pe care le cautam. Inteligenta inimii, stim acum, este o resursa care ne poate nu doar ajuta sa depasim furia, dar ne poate calauzi in acelasi timp catre incercarea de a ne schimba vietile si acest proces poate fi de asemenea, monitorizat stiintific.

In ultimii ani, neurocercetatorii au facut o descoperire extraordinara. Ei au aflat ca inima noastra are propriul sau sistem nervos – un sistem complex la care acum ne referim ca fiind creierul din inima.... ("The HeartMath Solution", Childre and Martin, 1999)

Ce ne recomanda specialistii de la HearthMath Institute:

- In momentul cand un sentiment de furie incepe sa isi faca simtita prezenta, ia-ti timp sa te detasezi de gandurile si sentimentele stresante. Spune-ti „stop”, "ia o pauza" in momentul cand recunosti un gand sau o emotie amenintatoare si indeparteaza-te de orice reactie obisnuita fata de un asemenea sentiment.
- Muta-ti atentia in zona inimii si simte cum aerul iti inunda zona plexului solar;
- Spune-ti „Fii neutru/a!” si ramai in aceasta zona pana cand elimini emotiile si iti relaxezi perceptiile.

Beneficiile unei vieti fara furie:

- Iti vei imbunatati relatiile cu ceilalti si comunicarea cu ei;
- Vei avea parte de o viata mult mai bogata si viziunea asupra vietii se va largi;
- Te vei simti mai sanatoasa si cu mai multa energie;
- Vei fi mai calma in jurul oamenilor;
- Vei fi mult mai concentrata in activitatile tale;


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri