12:11, 2 Noiembrie 2011 publicat în Sanatate 8 share-uri

Barbatii care sunt consumatori de grasimi in cantitati mari, trebuie sa fie precauti, in special atunci cand consuma carne rosie, lactate si alte tipuri de grasimi animale, deoarece acestea sunt adesea implicate in evolutia cancerului de prostata.

40% dintre barbatii cu varsta sub 40 de ani si 80% dintre barbatii trecuti de 80 de ani sufera de prostatita, o afectiune a prostatei - una dintre glandele sexuale masculine ce inconjoara primii centimetri ai uretrei.


O afectiune grava a prostatei si care ii sperie pe multi dintre pacienti este insa, cancerul. Conform cercetarilor, un numar de patru din cinci cazuri de cancer al prostatei sunt diagnosticate in cazul barbatilor trecuti de 65 de ani. Mult mai rar, acest tip de cancer poate sa fie prezent si la pacienti mai tineri.

Statistic, in Romania exista aproximativ 200.000 pacienti aflati in tratament si aproape 3000 de decese anual, provocate de cancerul de prostata!

Chiar daca sunt cunoscute tratamente naturiste despre care se crede ca pot vindeca bolile prostatei, este nevoie de o examinare mult mai riguroasa a acestei afectiuni care sa implice vizita intr-un centru medical.

Consumul de carne rosie si grasimi in cantitati mari – risc crescut de cancer de prostata!

Factorul genetic si factorii de mediu sunt incriminati in aparitia cancerului de prostata. Cauzele care declanseaza cancerul de prostata, pot fi ereditare, incidenta fiind mai mare in randul barbatilor care au in familie rude apropiate care au suferit de aceasta boala, insa un alt factor de risc pe care trebuie sa il avem in vedere atunci cand se vorbeste despre cancer de prostata este dieta, considera Dr. Radu Constantiniu, medic primar urolog in cadrul Centrului Medical Focus.

Barbatii care sunt consumatori de grasimi in cantitati mari, trebuie sa fie precauti, in special atunci cand consuma carne rosie, lactate si alte tipuri de grasimi animale, deoarece acestea sunt adesea implicate in evolutia cancerului de prostata.

Simptomele pe care pacientii le identifica se refera la anumite dificultati in urinare, urinare frecventa si jet ezitant cu presiune scazuta, dureri, senzatia de urinare incompleta, prezenta sângelui in urina sau sperma. Profilaxia unei infectii de tract urinar se poate face cu 6 comprimate de ciprofloxacina.

Citeste si:
De ce este recomandat să mergi în fiecare an la medicul ginecolog? 
De ce este recomandat să...

Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri