Depresia este o tulburare afectiva care va face sa va simtiti trist sau fara speranta pentru o perioada indelungata de timp.
- Vorbire si gandire incetinita.
- Preocuparea cu ganduri despre moarte si sinucidere.
Aceste simptome nu au o cauza fizica, cum ar fi o migrena sau o durere de stomac.
Toate aceste simptome pot afecta calitatea vietii. Chiar daca nu aveti o depresie majora, daca ati avut cateva dintre simptome pentru cel putin doua saptamani, ati putea avea o forma usoara, dar care necesita totusi tratament.

CARE ESTE TRATAMENTUL?
Depresia este tratata cu succes cu consiliere profesionala, medicatie antidepresiva sau o combinatie intre cele doua. Adesea, o combinatie intre cele doua are efect. Persoanele cu depresie pot fi tratate fara sa fie internate in spital, dar, in cazuri severe, o perioada de spitalizare poate fi necesara. Daca aveti o forma usoara sau moderata de depresie, puteti fi diagnosicat si tratat de medicul de familie impreuna cu un psihoterapeut sau un psiholog. Daca aveti o forma severa de depresie sau alte afectiuni psihologice sau nu raspundeti la tratament, un psihiatru, medicul specializat in diagnosticul si tratamentul bolilor mintale, ar putea fi de ajutor. Informati-va medicul de familie ca banuiti ca aveti o depresie, deoarece este frecvent trecuta cu vederea. Daca depresia va fi diagnosticata, dumneavoastra si medicul dumneavoastra de familie puteti decide cel mai bun tratament. Cu cat e tratata mai devreme, cu atat va veti vindeca mai repede.

CAT DE COMUNA ESTE DEPRESIA?
Daca aveti simptome de depresie, nu sunteti singur. Spre exemplu:Femeile au depresie de doua ori mai des decat barbatii, desi probabilitatea de a se sinucide este de doua ori mai mare la barbati decat la femei.
Persoanele separate sau divortate, mai ales barbatii, in comparatie cu persoanele casatorite, au sanse mai mari sa devina depresive.
Persoanele care au o afectiune grava sunt mai predispuse la depresii.

SIMPTOMELE DEPRESIEI
Daca aveti depresie, va puteti simti fara speranta si tristi sau nu mai simtiti placere in nici o activitate pe care o faceti. Va puteti simti cu moralul la pamant, puteti plange usor sau sunteti descurajat. Simptomele de depresie sunt adesea subtile la inceput. Poate fi greu de spus daca simptomele pot fi in legatura unele cu celelalte si ca ati putea avea depresie.
Cele doua simptome semnificative ale depresiei sunt:
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Cazurile de depresie cresc dramatic la copiii cu vârsta între 11 și 14 ani și la adolescenți (Anchetă) Meditația mindfulness: Antidotul pentru stres și anxietate Perioada postnatală – fericire pură sau provocare? Cum să te pregătești corect pentru a rămâne în echilibru?

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri